Największe Polskie forum finansowe
Jeśteśmy największym Polskim forum finansowym. Znajdziesz tu masę informacji o nieruchomościach, kredytach, giełdach czy kryptowalutach.
Czytaj więcejForum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości
1cent pisze: cześć! Właśnie zauważyłem, że od poniedziałku (12.9.11) INGDIBA oferuje 1,8% oprocentowania na lokatę terminową, nawet od pierwszego euro i bez zobowiązań! Praktycznie ponad inflacją.lokata terminowa? Chyba masz na myśli lokatę oszczędnościową. lokata terminowa nie jest bez zobowiązań. Dlatego nazywa się to właśnie lokatą terminową. Ponieważ jest ustalona na określony czas (na określony okres)
Birgit pisze: lokata terminowa? Chodzi ci raczej o lokatę terminową. lokaty terminowej bez zobowiązań nie ma. Dlatego nazywa się to lokatą terminową. Ponieważ jest zabezpieczona na stałe (na określony czas)Targobank i inne robią to lepiej, Targobank oferuje obecnie 2,5% na lokacie terminowej! Na 6 lat lokata terminowa 4% z gwarancją depozytu! trzy razy kredyt lombardowy poniżej 3% - na 6 lat stały! - robi to np. na 100 000,00 euro więc 400.000,00 euro Inwestycja 16.000,00 euro Zyski z oprocentowania przed opodatkowaniem rocznie - 9.000,00 euro Odsetki od kredytu lombardowego 7.000,00 euro Dochód przed opodatkowaniem co najmniej 5.000,00 euro po opodatkowaniu czyli 5% Kto ma lepszą ofertę, niech się ze mną skontaktuje! Zawsze interesują mnie dobre oferty!
1cent pisze: Naja, nie jestem skoczkowym inwestorem w depozyty terminowe........... Czy to się opłaca?Ja nie wiem, o jakich kwotach mówisz, ale jeśli mogę dostać 4%, nawet na rachunku oszczędnościowym, skacząc po różnych bankach, to czemu nie! Osobiście nie jestem przekonany! W tej chwili lokata na 3 - 6 lat jest dla mnie po prostu najlepszą ofertą!
1cent pisze: 3,6%? Du hast sicher einen haufen Geld angelegt, oder?nö... funktioniert ab 1.000 €
Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]
Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]
Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]
Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata