Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Znasz się na inwestycjach? Wymieniaj się wiedzą z innymi użytkownikami forum.

Re: Zwiększenie stopy procentowej w INGDIBA!

Napisany przez 1cent
Cześć! Właśnie zobaczyłem, że od poniedziałku (12.9.11) INGDIBA oferuje 1,8% oprocentowania lokat terminowych, bez żadnych zobowiązań i od pierwszego euro! To właśnie na czas wzrostu inflacji.

Napisany przez Naseweis
No - nie trzeba wybierać Ingdiby. Istnieją inne banki oferujące wyższe oprocentowanie.

Napisany przez 1cent
Przepraszam, myślałem, że 1,8% to świetna oferta............ Przynajmniej w porównaniu do mojego banku domowego, 1,8% to raj. Już od 1 euro.

Napisany przez Naseweis
Co oznacza top? Moja inwestycja kapitałowa przyniosła mi stopę zwrotu w wysokości 3,6% w 2010 roku.

Napisany przez 1cent
3,6%? Na pewno masz sporo pieniędzy ulokowanych, co nie?

Napisany przez Birgit
1cent pisze: cześć! Właśnie zauważyłem, że od poniedziałku (12.9.11) INGDIBA oferuje 1,8% oprocentowania na lokatę terminową, nawet od pierwszego euro i bez zobowiązań! Praktycznie ponad inflacją.
lokata terminowa? Chyba masz na myśli lokatę oszczędnościową. lokata terminowa nie jest bez zobowiązań. Dlatego nazywa się to właśnie lokatą terminową. Ponieważ jest ustalona na określony czas (na określony okres)

Napisany przez JohannesP15
Birgit pisze: lokata terminowa? Chodzi ci raczej o lokatę terminową. lokaty terminowej bez zobowiązań nie ma. Dlatego nazywa się to lokatą terminową. Ponieważ jest zabezpieczona na stałe (na określony czas)
Targobank i inne robią to lepiej, Targobank oferuje obecnie 2,5% na lokacie terminowej! Na 6 lat lokata terminowa 4% z gwarancją depozytu! trzy razy kredyt lombardowy poniżej 3% - na 6 lat stały! - robi to np. na 100 000,00 euro więc 400.000,00 euro Inwestycja 16.000,00 euro Zyski z oprocentowania przed opodatkowaniem rocznie - 9.000,00 euro Odsetki od kredytu lombardowego 7.000,00 euro Dochód przed opodatkowaniem co najmniej 5.000,00 euro po opodatkowaniu czyli 5% Kto ma lepszą ofertę, niech się ze mną skontaktuje! Zawsze interesują mnie dobre oferty!

Napisany przez 1cent
No cóż, nie jestem skoczką po lokatach. Czy opłaca się to?

Napisany przez JohannesP15
1cent pisze: Naja, nie jestem skoczkowym inwestorem w depozyty terminowe........... Czy to się opłaca?
Ja nie wiem, o jakich kwotach mówisz, ale jeśli mogę dostać 4%, nawet na rachunku oszczędnościowym, skacząc po różnych bankach, to czemu nie! Osobiście nie jestem przekonany! W tej chwili lokata na 3 - 6 lat jest dla mnie po prostu najlepszą ofertą!

Napisany przez 1cent
To prawda! Ale jestem już zadowolony, gdy dostaję 1,8%! Przez lata nawet nie otrzymałem 0,0075%! Być może później. Najpierw muszę się trochę pouczyć.......... Jakie kwalifikacje ma tak naprawdę doradca bankowy? Wydaje mi się, że wielu po prostu powtarza na pamięć wyuczone informacje! Na przykład nie porównują innych funduszy z własnymi. Albo porównując oprocentowanie banków bezpośrednich, argumentują, że nie można oczekiwać takiego samego Premium obsługi jak w przypadku Mercedes-Benz w przypadku Skody! Czy mogę założyć, że dla wielu doradców liczy się tylko prowizja? To skrajne, jak w sklepie z elektroniką.

Napisany przez Naseweis
1cent pisze: 3,6%? Du hast sicher einen haufen Geld angelegt, oder?
nö... funktioniert ab 1.000 €

Napisany przez EuroPaule
Cześć, jeśli kiedykolwiek będziesz potrzebować porównania warunków lokat terminowych: Porównanie lokat terminowych, konto oszczędnościowe - Doradztwo finansowe FMH Max Herbst Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Birgit
@1cent Doradcy bankowi to sprzedawcy. Są zainteresowani sprzedażą swoich produktów. Nie powiedzą ci: idź do innego banku i ulokuj tam swoje pieniądze. Tam dostaniesz lepsze warunki. Kiedy idziesz na zakupy do EDEKI, oni też nie powiedzą ci: w Pannie dostaniesz ten sam produkt taniej.

Napisany przez 1cent
Teraz oferują 2,5% w ingdibie, ale tylko na nowo wpłacone pieniądze! Przez 6 miesięcy................ Właśnie dostałem e-mail!

Napisany przez Birgit
I tylko dla nowych klientów

Napisany przez 1cent
Nie, ale tylko na nowe środki pieniężne! W komunikacie napisano, że moje saldo zostało ustalone na dzień bilansowy............ Dlaczego ING-DiBa wysyła mi komunikat, skoro jestem obecnym klientem! Wydaje mi się, że ktoś chce szybko pozyskać dużo pieniędzy Wiedeń, 12 września 2011 Bonusowe oprocentowanie wynoszące 2,5% Od dzisiaj ING-DiBa oferuje wszystkim nowym klientom bonusowe oprocentowanie w wysokości 2,5% w skali roku przez pierwsze 6 miesięcy. Także obecni klienci otrzymują wysokie bonusowe oprocentowanie za nowe wpłaty.

Napisany przez Birgit
No tak, jesteś w Austrii. Nie wiedziałem. Tak, w takim razie ma to sens. W Niemczech 2,5% dotyczy tylko nowych klientów.

Napisany przez 1cent
Wpłaciłem pieniądze na konto ingdiba w niedzielę, choć nie wiedziałem o tej akcji. (Pieniądze nie są jeszcze widoczne na koncie online) 14.9 zostanie pobrana kolejna opłata za oszczędności. Oba są oprocentowane 2,5% przez 6 miesięcy? W Hiszpanii otrzymuje się większe odsetki niż w Austrii, a w Austrii więcej niż w Niemczech! A to mimo że zawsze chodzi o ingdibę.......

Napisany przez Der_Guru
1,8% uważam za dość niskie, zwłaszcza patrząc na lokaty terminowe. Obecnie można dostać nawet do 2,6% na lokacie terminowej, a dla lokat oszczędnościowych jest jeszcze więcej. Zawsze warto porównać aktualne oprocentowanie lokat oszczędnościowych.

Napisany przez 1cent
Również według pracownika obsługi, oni załatwią wszystko za ciebie! (bez względu na to, co u nich kupisz, zostanie to rozliczone z BMF) Banki stacjonarne uzasadniają 100% prowizję od wydatków i niskie oprocentowanie ................ Obsługa i doradztwo są często lepsze. Zostaniesz oddzwoniony, więc nie poniesiesz żadnych kosztów

Napisany przez isar11
Po prostu zależy od tego, do czego ma służyć konto terminowe. Ale jeśli ktoś wyznacza sobie cel osiągnięcia (niewielkiego) zwrotu, to minimalna stopa procentowa powinna wynosić co najmniej 2%, w przeciwnym razie konto terminowe nie ma sensu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata