Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy mogę spłacić kredyt po roku?

Napisany przez ADMCI4
Mam trochę obaw związanych z tym krokiem, dlatego chciałbym się upewnić na tym przyjaznym forum finansowym. Około trzy lata temu wziąłem kredyt w banku Santander, aby spłacić debet w Sparkasse. Teraz wydaje mi się, że kredyt w Santander był bardzo drogi, a również nie byłem zadowolony z praktyk tego banku. Dlatego poszedłem do mojego Sparkasse i spłaciłem kredyt stamtąd. Jednakże znów jestem niezadowolony, ponieważ uważam, że oprocentowanie w wysokości 9,75% jest bardzo wysokie. Czy mam teraz, po prawie roku, możliwość spłacenia kredytu ponownie? Pozdrowienia Nemo

Re: Czy mogę spłacić kredyt po roku?

Napisany przez 2Bolitho
Sprawdź w swojej umowie kredytowej lub innych dokumentach. Najlepiej byłoby mieć możliwość dodatkowej spłaty bez ograniczeń. Jeśli nie masz prawa do dodatkowej spłaty, porozmawiaj z bankiem i sprawdź koszty spłaty kredytu. Bank może zażądać odszkodowania za wcześniejszą spłatę. Czy spłacasz kredyt z nadwyżki środków? Jeśli nie, najpierw porównaj oferty kredytowe. Na przykład na stronie check24.de. W ten sposób możesz porównać koszty. Więc: 1) Odsetki od obecnego kredytu do momentu całkowitej spłaty w porównaniu z 2) ewentualnym odszkodowaniem za wcześniejszą spłatę i kosztami nowego kredytu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata