Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Czytelnia zabezpieczona przed zniszczeniem spadła, pomimo spadających cen?!

Napisany przez iBotox
Cześć, może ktoś mi pomoże. Wczoraj kupiłem certyfikat out-knock-out na opcje na ropę. Dziś rano wstałem, spojrzałem na giełdę i --- radość: cena ropy spadła o ponad 2% (2 dolary). Ale niestety także certyfikat out-knock-out :-( (o ponad 20%!). Jak to możliwe? Wiem, że w przypadku opcji, wiele czynników ma znaczenie, takich jak czas wartości, zmienność, itp., ale myślałem, że w przypadku knock-outów można bezpośrednio uczestniczyć w ruchach kursu... ??? Zajmuję się już dużo certyfikatami out-knock-out, ale coś takiego jeszcze mi się nie zdarzyło. Dzięki! iBotox

Napisany przez FredS
Tak, również mi się to przydarzyło. Kupiłem mini-futury na kawę, a cena kawy spadła, co spowodowało, że moje zlecenie stop loss również zostało zrealizowane, mimo że kupiłem krótką pozycję. Ciekaw jestem, kto będzie w stanie mi to logicznie wytłumaczyć.

Napisany przez iBotox
Czy to być może również dotyczy Societe Generale?

Napisany przez FredS
Tak, i jest handlowany w USD, więc teraz podejrzewam, że ryzyko walutowe może zapanować w tym burzliwym czasie, co nie ma znaczenia przy względnie stabilnych kursach walutowych? Nie mam pojęcia, czy masz jakieś inne pomysły? Mam nadzieję, że pojawi się jeszcze kilka innych propozycji. Dzisiaj znowu się udało. Dobrze się zarobiło.

Napisany przez iBotox
Co za dziwny zbieg okoliczności, że to ten sam emitent.... ktoś tu coś kombinuje ? W każdym razie zauważyłem, że równolegle do straty (chociaż teoretycznie miałem rację z moim Put), również granica zlecenia KO została obniżona o około 2 dolary! Wiem, że granica KO (zazwyczaj) jest niewielko dostosowywana codziennie, jak często opisano w warunkach emisji, ale przecież nie o 2 dolary, to jest około 2% przez noc!! Dzięki Bogu kurs nadal spadł, więc w końcu jestem wreszcie na plusie. Ale mimo wszystko bardzo irytujące... Mam teraz ochotę zadzwonić jutro i zapytać o wyjaśnienie (albo w przyszłości uniknąć Soc. Gen.). Powodzenia w dalszych działaniach!

Napisany przez FredS
To jest dobre wyjaśnienie! Oczywiście, jeśli pułap Knock-out zostanie obniżony, to kurs naturalnie spadnie. Jeśli dzwonisz tam, poproś o wyjaśnienie, dlaczego mogą to wszystko tak dalece dostosować, a przede wszystkim, jaki to ma sens. To nie może być tylko po to, aby utrzymać duży dźwignię. Powodzenia!

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata