Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Odsetki od nadpłaty - za wysokie!?

Napisany przez sunny
Cześć! Byłbym bardzo wdzięczny za radę! Sprzedałem teraz mój Dom i chcę wcześnie zakończyć umowę kredytową. Bank Volksbank żąda ode mnie 11600 euro.. Pozostała kwota 154000 euro, stopa procentowa 4,27, ustalona do 01.04.2016 r., na 10 lat. Teraz uwaga: Ponieważ sprzedaż domu trwała dłużej, na wszelki wypadek dwa lata temu obliczyłem przybliżoną kwotę, jaką będę musiał zapłacić (czekałem 4 tygodnie na to obliczenie). Wtedy było to 7300 euro. W kwietniu 2011 roku został znaleziony kupiec i otrzymałem nowe obliczenie na kwotę 5000 euro. Sprzedaż domu ma teraz nastąpić 01.10.2011, a ja właśnie otrzymałem obliczenie na kwotę 11600 euro. Czy stopa procentowa zmieniła się tak bardzo w ciągu ostatnich miesięcy? Właśnie złożyłem moje dokumenty w biurze poradnictwa dla konsumentów, ale to potrwa około 10 tygodni. Czy mam szansę na odzyskanie pieniędzy od banku, jeśli biuro poradnictwa przedstawi inne obliczenia? Dziękuję za pomoc! Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata