Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Gdzie pyta Santander?

Napisany przez sidcologne
Cześć, jestem tutaj nowy i mam od razu pytanie :-D Chciałem sfinansować moje nowe auto przez Santanderbank (relatywnie tanio). Do jakich agencji informacyjnych zwraca się Santander w celu uzyskania wszystkich informacji? Mam jeszcze negatywny wpis (rozwiązany) do marca 2012. Jestem w stałym zatrudnieniu na czas nieokreślony i mam dochód netto w wysokości 2100€. Czy powinienem mieć dobre szanse po tym? Jako zabezpieczenie mają Państwo dokument pojazdu.

Pozdrawiam, Sid

Czy nikt nie może pomóc?

Napisany przez 2Bolitho
Oceniaj zatem Schufę, ale najpierw pozyskają Twoją zgodę. W przeciwnym razie jutro będzie kilku ekspertów online, być może pojawią się jeszcze jakieś interesujące informacje.

Napisany przez Naseweis

Jestem nowy tutaj i od razu mam pytanie :-D Chciałem sfinansować mój nowy samochód przez bank Santander (relatywnie tanio). Jakich biur informacyjnych pyta Santander o wszystko? Mam jeszcze wpis negatywny (uregulowany) do marca 2012 r. Mam nieograniczony stały dochód i dochód netto 2100€. Czy powinienem mieć dobre szanse? Jako zabezpieczenie mają Państwo tytuł własności pojazdu.

Pozdrowienia Sid

Witaj w Forum Finansowym;

do czego bankowi służy tytuł własności pojazdu, jeśli na przykład dochodzi do wypadku z całkowitym zniszczeniem samochodu?
kredyt samochodowy jest udzielany jedynie wtedy, gdy istnieje wymagany dochód. Z Państwa informacji - dochód netto 2100 euro - nie można odczytać jakie miesięczne obciążenia występują.
Ponadto nie udzielili Państwo informacji, czy są Państwo singlem czy małżeństwem z 2, 3 lub 4 dziećmi.

Dlatego również nie można tutaj udzielić informacji, czy w ogóle będzie możliwe uzyskanie kredytu samochodowego.

Pozdrowienia, Naseweis

677€, Żonaty/-a i z 1 dzieckiem! Myślę, że jestem w porządku, co nie?

Napisany przez 2Escorpio
[cytat=sidcologne">
677€, Żonaty/zamężna i 1 dziecko! Myślę, że sobie nieźle radzę, co?
[/cytat]
Jeśli Schufa jest w porządku, nie powinno być problemu.

Dziękuję za odpowiedź. Czy inne biura informacji nie pytają o to?

Napisany przez 2Escorpio

Dziękuję za odpowiedź. Czy inne biura informacji nie pytają o to?

Zazwyczaj jest to Schufa, a banki czasem mogą również pytać w Creditreform, ale to raczej rzadko i musisz podpisać to przy wniosku kredytowym. Ale jeśli nie masz żadnych długów, to przecież nie ma znaczenia?

Nie mam długów. Mam tylko jedno wpis w InfoScore. Ta sama sprawa. Tylko oni przechowują to przez 5 LAT! Dlatego martwię się biurami informacji gospodarczej. Zamówiłem sobie raport kredytowy w Creditreform. Powinien przyjść w ciągu kilku dni. Myślę, że nic w nim nie będzie. Czy Schufa usuwa wpisy po 3 latach?

Napisany przez 2Escorpio
Po 3 latach Schufa powinna usunąć wpis. Jednakże 3 lata zawsze liczone są dopiero po upływie roku zakończenia transakcji...

Oznacza to, że jeśli na przykład spłacisz kredyt, negatywny wpis itp. 2 stycznia 2010 roku... 3 lata zaczną uciekać dopiero 1 stycznia 2011, co oznacza, że wpis zostanie zazwyczaj usunięty w grudniu 2014 lub styczniu 2015 roku, czyli po prawie 4 latach.

Jeśli zaś opłacisz coś 12 grudnia 2010 roku, wpis również zostanie usunięty w grudniu 2014 lub styczniu 2015 roku, ponieważ początek 3-letniego okresu obowiązuje również od 1 stycznia 2011 roku.

Jednak bardzo wątpię, że Santander sprawdza InfoScore... są oni zbyt nieistotni.

esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata