Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Obsługa klienta / bankowość internetowa / bankomaty.

Re: Dlaczego nie ma Sparkassen?

Napisany przez der-taucher
Tak wiele kalkulatorów kredytowych jest dostępnych w sieci: https://www.kredite.de, https://www.check24.de. Jednak w tych portalach nigdy nie pojawia się Sparkasse. Dlaczego tak się dzieje?

Przecież powinni oni również mieć zainteresowanie być tutaj wymienieni, a dla mnie jako użytkownika byłoby to korzystne, gdybym mógł bezpośrednio porównać ofertę Sparkasse.

Czy macie pojęcie?

Napisany przez 2Escorpio
Sparkassen zazwyczaj nie udzielają kredytów online (natychmiastowej decyzji)... więc nie można tego zrobić za pośrednictwem takiego portalu.

Napisany przez EuroPaule
Cześć,
te portale działają na zasadzie przekazywania tzw. leadów do dostawców usług finansowych.
Leady to potencjalni klienci (lub ich dane), u których możliwe jest zawarcie umowy.
Banki oszczędnościowe zazwyczaj nie współpracują z pośrednikami i prawdopodobnie same nie będą kupować leadów.
Dlatego takie portale nie są dla nich interesujące.

Pozdrowienia, Paule

Napisany przez Offenseher
Cześć, dobrze, że zapytałeś o to, bo od dłuższego czasu chodziło mi to po głowie....
Wydaje się, że mówimy tutaj o Sparkassen, którym na ogół dobrze się wiedzie.

No dobrze, to ma sens, jeśli Sparkassen nie udzielają kredytów online, to nie pojawiają się na portalach porównawczych.

Jestem ciekawy, kiedy Sparkassen zrezygnują z czystej polityki filialnej i zaczną kierować się też w stronę internetu.

Myślę, że duży odsetek potencjalnych klientów może być zdobyty w sieci, prawda?

Napisany przez Falke
Uważam, że mimo wszystko Sparkasse jest ważną instytucją. Ludzi nie trzeba przyciągać promocjami, ale zaufaniem!

Napisany przez halvenhahn
Cześć,

Banki internetowe zdecydowanie nie są ostatecznym rozwiązaniem mądrości.
Zwłaszcza gdy chodzi o długoterminowe zobowiązania (np. kredyty hipoteczne),
nie chciałbym załatwiać czegoś takiego przez kilka kliknięć w internecie.

Nowy samochód zazwyczaj nie jest też kupowany w internecie, lecz u dealera po dokładnym doradztwie, przejażdżce próbnej, osobistych negocjacjach.

Uzyskałem lepsze warunki finansowania nieruchomości poprzez osobiste negocjacje w niewielkim Banku Spółdzielczym niż w popularnym banku internetowym.

Więc coś w tym jest!

Pomijając to... warunki finansowe to nie wszystko.
Kiedy jednak pojawiają się problemy finansowe, w banku spółdzielczym z osobistym kontaktem jest się znacznie lepiej chronionym niż w bankach internetowych. Ci ostatni od razu wysyłają egzekutorów na kark.

Ponadto banki spółdzielcze posiadają jedno z najlepszych zabezpieczeń depozytów.
A wskaźnik kapitałowy już dzisiaj spełnia kryteria Bazylei III.

Więc... co jest złego w bankach spółdzielczych?

OK, może trochę za dużo reklamy dla banków spółdzielczych

Pozdrowienia od Halvenhahn

Oczywiście, moim zdaniem w wielu przypadkach jest już konieczne otrzymanie osobistej konsultacji na miejscu. To jest profesjonalne i buduje zaufanie - również się z tym zgadzam.

Ale byłoby miło, gdyby można było poprosić/o zapytać o niektóre usługi również przez internet w swoim banku oszczędnościowym.

W końcu można spotkać się osobiście na szczegółowe rozmowy...

Myślę, że jest to muzyka przyszłości, ale na pewno nie potrwa długo...

Napisany przez brent
Każdy, kto potrzebuje pilnie kredytu prywatnego, powinien wziąć go u zaufanego pożyczkodawcy. Dla osób korzystających z usług banku oszczędnościowego (szczególnie na wsi) może być sensowne omówienie sprawy i uzyskanie kredytu właśnie tam.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata