Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Dowód rejestracyjny, finansowanie już załatwione.

Napisany przez LardiCri
Cześć wszystkim, mam następujący problem. W tle: Mój samochód ma (ponownie) usterkę. Naprawa silnika będzie kosztować 900 euro. Pieniędzy nie mam, a nawet gdybym miał, nie chciałbym ich wydawać na ten samochód. Teraz bank (Santander) nadal ma dokumenty pojazdu, mimo że pożyczka została spłacona w 2008 roku. Dokumenty pojazdu zostały przekazane jako zabezpieczenie dla innej pożyczki, która została przejęta przez Citibank. Teraz muszę jednak sprzedać samochód, ale potrzebuję pieniędzy ze sprzedaży do zakupu innego pojazdu. Jakie mam możliwości uzyskania dokumentów pojazdu, nie oddając pieniędzy z sprzedaży bankowi, nie mówiąc już o spłacie całej pożyczki. Będę wdzięczny za każdą pomoc.

Napisany przez LardiCri
Czy nikt nie może na to odpowiedzieć ???

Napisany przez 2Bolitho
tak, Twój bank. Zadzwoń, zapytaj o...

Napisany przez LardiCri
Bolitho pisze: doch, Deine Bank. Ruf an, frag nach...
Odpowiedź naprawdę nic nie dała. Już rozmawiałem z bankiem. Mimo że finansowanie zostało już zakończone, bank wziął zaświadczenie o własności pojazdu jako zabezpieczenie kredytu. Wartość samochodu nie ma żadnego związku z wartością kredytu.

Napisany przez 2Bolitho
Bez Twojej zgody? Co ma bank Targo (Citibank) wspólnego z Santanderem?

Napisany przez LardiCri
Nie, dostałem tylko pismo z podziękowaniem za finansowanie, informujące że zostało ono teraz zakończone. I że tytuł pojazdu został przeniesiony na inną pożyczkę. Citibank była wtedy poprzednim bankiem, potem praktycznie kredyt został przejęty przez Santander. Finansowanie samochodu zostało zrobione przez Santander, ponieważ to była firma autoryzowana przez mojego dealera. kredyt, który został przejęty, nie miał nic wspólnego z tym finansowaniem. Czy nie mogę po prostu sprzedać samochodu przyjacielowi po dobrej cenie, a następnie praktycznie go odkupić? W umowie sprzedaży podaję kwotę, za którą go sprzedałem, przelano ją na bank i otrzymuję tytuł własności. Z Santander zostało mi powiedziane, że mogę sprzedać samochód, wysłać umowę sprzedaży wraz z żądaniem tytułu, a następnie go otrzymać. Samochód został kupiony wtedy przez moją mamę dla mnie. kredyt należy do niej, a nie do mnie, ale jestem właścicielem pojazdu.

Napisany przez 2Bolitho
Tutaj trochę jest zamieszania. List jest dokumentem własności. Jeśli byłbyś tylko posiadaczem, nie otrzymałbyś listu. Ale masz odpowiedź od banku. Poproś o list, załącz kopię umowy kupna i sprzedaży i gotowe (o ile nie jesteś zobowiązany do spłaty kredytu).

Napisany przez LardiCri
Przepraszam, że to niejasno napisałem. Faktycznie samochód prawnie należy do mojej mamy, ponieważ to ona go kupiła. Jednak samochód jest dla mnie, praktycznie jest to prezent. Teraz samochód musi zostać sprzedany. kredyt nie musi zostać spłacony. Wystarczy, że sprzedam samochód i dołożę kopię umowy kupna. Wtedy otrzymam list. Chodzi mi o to, czy mogę sprzedać samochód znajomemu za 200 euro, aby dostać list i następnie go odkupić, czy nie

Napisany przez 2Bolitho
Sprzedane powinno być sprzedane. Darowizna to przecież przeniesienie własności, więc jesteś właścicielem, a nie tylko posiadaczem. Ale przecież chcesz sprzedać samochód, prawda? W końcu i tak zawierasz umowę kupna. Nie rozumiem tego wcześniejszego zamieszania... Ach tak, prawdziwy kupiec powinien od razu zabrać dowód rejestracyjny i nie musi czekać. Ok, zrozumiałem.

Napisany przez LardiCri
Wszystko jasne. Dziękuję bardzo

Napisany przez Udo40
Tak, ja też nie widzę większych problemów. Poproś o ten list - na pewno się uda.

Napisany przez Naseweis
Cześć ludzie, wiele mylących pytań i tyle samo mylących odpowiedzi. Właścicielem pojazdu jest osoba, która ma dowód rejestracyjny pojazdu. Dopóki istniejący kredyt nie zostanie spłacony, dłużnik nie otrzyma dowodu rejestracyjnego pojazdu i nie będzie mógł sprzedać pojazdu. Pozdrowienia, Mądrala

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata