Re: Czy jest konieczne ubezpieczenie na wypadek, jeśli już masz ubezpieczenie na życie?
Napisany przez DerWorf -
- pt wrz 23, 2011 9:33 am
Jak się masz.
Kiedy byłem młody i nie miałem ochoty zajmować się prawdziwym światem, moi rodzice załatwili dla mnie wiele rzeczy. Większość z nich była sensowna (oszczędności budowlane, które skończą się w sierpniu, ubezpieczenie na życie i odpowiedzialności cywilnej), ale kilka rzeczy myślę, że mogę pozbyć się.
Mam ubezpieczenie na życie w razie ryzyka opiewające na 10 000 € (prawdopodobnie na drewniany kaseton i pochowanie). Te 10 000 € leżą teraz na lokacie i na rachunku papierów wartościowych, więc mogę się ich pozbyć.
Poza tym: ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków. Jestem wykwalifikowanym informatykiem, obecnie studentem. Czy naprawdę go potrzebuję, skoro mam już ubezpieczenie na wypadek inwalidztwa? Potraktowałem ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków jako zapas, jeśli z jakichś powodów zdrowotnych lub innych nie dostałbym już ubezpieczenia na wypadek inwalidztwa. Więc... nie uważam, żeby łączenie obu było sensowne.
Oczywiście z przyjemnością się pouczę, jeśli moje przypuszczenie jest teraz błędne. Ale... czy mogę się pozbyć ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków?
Dzięki z góry