Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Szybki kurs giełdy z Hermannem Kutzerem

Napisany przez Meyer Anlegerme
Od tygodni i miesięcy panuje duże niepewności na międzynarodowych rynkach finansowych. W Europie mamy problem z marazmem - a nawet niemalże upadkiem - Grecji, która mogłaby nas wszystkich pociągnąć na dno. Inne państwa w Europie również mają lub miały ten sam problem. Na przykład Irlandia. Czy Włosi, Hiszpanie i Portugalczycy, którzy teraz też zaczynają chwiać się. A teraz Francja znajduje się pod lupą agencji ratingowych. Można zatem niesłychanie myśleć, że zaczynając od epicentrum Grecji, rynki europejskie można zarażać, podobnie jak w przypadku infekcji wirusowej. Patrząc na drugą stronę oceanu, perspektywy nie są także różowe: Stany Zjednoczone są faktycznie bankrutem, kursy akcji spadają, a zaczyna się ucieczka w nieruchomości i złoto.

Zaczynam naprawdę martwić się tym, jak ten system ma dalej przetrwać. Ponadto pojawia się pytanie, co by było gdyby? Czyli jeśli katastrofa finansowa miała by ponownie nadejść? Ponieważ jestem przekonany, że tym razem światowe rynki zostałyby dotknięte znacznie mocniej niż trzy lata temu.

Pojawia się także pytanie, co można zrobić samemu? Jak powinien zareagować prywatny inwestor? Mam tutaj dla was dwa filmy, które całkiem dobrze prezentują kurs krachu na giełdach. Hermann Kutzer, jako dziennikarz ekonomiczny i finansowy pełniący czołową funkcję zarządzającą, daje tutaj wgląd w nasz marazmowy system finansowy:
https://www.youtube.com/user/DeutscheAnlegermesse#p/u/4/6sh2C3EALPY

Miłego oglądania! Będzie mi również bardzo miło usłyszeć wasze opinie na temat tego filmu.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata