Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy klasa bezszkodowości ma jeszcze ważność po przerwie?

Napisany przez ADMCI4
Mam 23 lata i mam prawo jazdy oraz samochód od pięciu lat. Ponieważ jesienią wyjeżdżam na trzy lata do Anglii ze względów studenckich, w tym czasie nie będę potrzebował samochodu i rozważam zerwanie lub zawieszenie umowy ubezpieczenia. Pytanie brzmi, czy moja zdobycz dotychczasowej klasy bezszkodowej będzie ważna po trzech latach. Czy mogę to osiągnąć, zawieszając umowę? Czy to ma znaczenie, czy ją zerwę? Być może możecie mi doradzić, co jest dla mnie najkorzystniejsze w tej sytuacji.

Napisany przez Naseweis
Cześć Jörn, wypowiedzenie ubezpieczenia to zły pomysł. Prawidłowym działaniem jest wyrejestrowanie samochodu i przechowanie go w garażu. Dzięki temu nie będzie trzeba już płacić składki ubezpieczeniowej, a ubezpieczenie zostanie przekształcone w ubezpieczenie spoczynkowe. Rabat za bezszkodową jazdę pozostanie w mocy przez 7 lat, po czym wygaśnie. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Christiane1978
Zazwyczaj obowiązująca zniżka za brak szkód pozostaje w mocy. Należy jednak pamiętać, że w większości przypadków wygasa po upływie 6 lat. Aby temu zapobiec, w tym okresie należy zarejestrować lub ubezpieczyć pojazd na odpowiednie nazwisko.

Napisany przez Naseweis

zazwyczaj obowiązuje dotychczas uzyskana zniżka za brak szkód. Należy jednak pamiętać, że w większości przypadków przedawnia się ona po 6 latach. Aby temu zapobiec, w ciągu tego okresu na daną osobę musi być zarejestrowane lub ubezpieczone pojazd.

Cześć Chrystyna,

jeśli już próbujesz powtórzyć odpowiedzi,
powinnaś jednak zastanowić się nad tym, co piszesz!

To odpowiedź błędna!

Na istniejącą zniżkę za brak szkód należy ubezpieczyć kolejny pojazd w ciągu 7 lat.

Zarejestrowanie pojazdu na swoje nazwisko nie wystarcza, ponieważ może się tu także pojawić inna osoba jako ubezpieczający.

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata