Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy istnieją również banki tradycyjne bez opłat za prowadzenie konta osobistego?

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry. Ostatnio doradca podatkowy był u nas i ponownie przedstawił nam, gdzie moglibyśmy jeszcze zaoszczędzić. Do tego należy oczywiście drażliwy temat opłat za prowadzenie konta. Obecnie istnieje wiele banków oferujących darmowe konta. Ale zazwyczaj są to banki działające tylko online, bez placówek stacjonarnych. To jest właśnie dla mnie problem. Nie jestem pewien, czy byłbym zadowolony, gdybym nie mógł prowadzić osobistej rozmowy w banku. Wspaniale byłoby, gdyby istniały banki, które posiadają placówki stacjonarne, a mimo to nie pobierają opłat za prowadzenie konta. Czy znacie takie, które mają swoje placówki w okolicach Fuldy?

Re: Czy istnieją również banki tradycyjne bez opłat za prowadzenie konta osobistego?

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, jest kilka banków oferujących bezpłatne konto przy określonych dochodach (zazwyczaj od 1000 euro/miesiąc). Commerzbank Postbank Norisbank Spardabank itp. Na przykład HypoVereinsBank ma pakiet, w ramach którego trzeba wpłacić co miesiąc 25 euro na zwykłą książeczkę oszczędnościową (można znowu wypłacić), a wtedy konto jest bezpłatne. Niektóre banki oferują również bezpłatne konta osobiste, jeśli korzystasz z nich tylko online. Oznacza to, że nadal masz dostęp do oddziału i swojego opiekuna, ale wszystko wykonujesz za pomocą bankowości online lub telefonicznej... Na przykład niektóre kasy oszczędnościowo-kredytowe. Nie wiem, które banki działają w Fulda, ale jedno z wymienionych z pewnością tam jest. Po prostu sprawdź na stronach internetowych poszczególnych banków, a potem idź tam.

Napisany przez Doso
Istnieją także darmowe konta osobiste w niektórych (ale zdecydowanie nie we wszystkich!) bankach spółdzielczych / Raiffeisenbankach. Często istnieją jednak pewne warunki - na przykład konieczność zakupu udziałów w spółdzielni lub posiadanie ulokowanej kwoty X. Jeśli chcesz mieć taką lokalną bank, musisz jednak samodzielnie poszukać.

Napisany przez Blue
Tak więc konto osobiste w Norisbank jest darmowe i niezależne od comiesięcznych wpływów.

Napisany przez 2Escorpio
Blue pisze: Tak, konto osobiste w Norisbank jest darmowe i niezależne od miesięcznych wpływów.
Masz rację, ale odradzam Norisbank... Przelewy trwają wiecznie... zarówno przychodzące, jak i wychodzące.

Napisany przez Blue
Na razie nie miałem z tym problemów.

Napisany przez 2Escorpio
Blue pisze: Do tej pory nie miałem z tym problemów.
To jest takie samo dla każdego klienta. Przelew złożony po godzinie 13 wychodzi dopiero wieczorem następnego dnia (jeśli nie jest to weekend).... nie uważam tego za coś przyjemnego.

Napisany przez 2Bolitho

Tak więc rachunek bieżący w Norisbank jest bezpłatny i niezależny od miesięcznych wpływów pieniężnych.

Trzeba jednak regularnie odbierać wyciągi bankowe. Jeśli się to zapomni, zostaną one wysłane pocztą, a opłaci się za przesyłkę. Niestety, nie ma dostępnych elektronicznych wyciągów bankowych.

Napisany przez 2Escorpio

Jednak trzeba regularnie odbierać wyciągi bankowe. Jeśli tego nie zrobi się, zostaną one wysłane pocztą, a klient będzie musiał zapłacić za przesyłkę. Niestety, wyciągi elektroniczne nie są oferowane.

Norisbank to produkt niskobudżetowy. DeutscheBank stworzył coś dla osób, które nie są zbyt dobrze ustawione finansowo. Norisbank otwiera konta nawet dla osób z bardzo złym wynikiem w rejestrze dłużników, ale bez karty debetowej. Do niedawna nie można było nawet wykonywać przelewów SEPA za pośrednictwem bankowości internetowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata