Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Uwaga: Oszustwo internetowe

Napisany przez Globalist
Uważaj na te linki: https://www.iqfight.de/ www.lebenserwartung.de Koszt testu przy rejestracji to 30 €! Adres IP zostanie zapisany, a faktura zostanie wysłana e-mailem.

Napisany przez ADMCI4
Gukste, tak po prostu to robią; żeby dostać się do kont innych. To szaleństwo! Dziś dostałem to na moim e-mailu ze śmieciowym adresem: Data: Pon, 21 Sie 2006 09:03:33 +0400 Od: Migrosbank Do: XXXXXXXXX Temat: Nowe środki ochronne Migrosbank Mój M-BancNet Nowe środki ochronne Migrosbank Szanowni Użytkownicy bankowości internetowej Migrosbank, mamy przyjemność udzielić Państwu nowych informacji na temat bezpieczeństwa w Internecie. Prosimy przeczytajcie to uważnie! Globalnie bankowość internetowa z wykorzystaniem dwuetapowej metody logowania (identyfikacja użytkownika, hasło oraz kod dodatkowy) uważana jest za jedną z najbezpieczniejszych procedur uwierzytelniania w transakcjach bankowych online. Niemniej w ostatnim czasie pojawiły się próby przekazywania środków finansowych klientów Migrosbank w sposób oszukańczy za granicę. Niestety, obecnie nie znamy procedury, jaką wykorzystują oszuści. Aby chronić naszych klientów przed oszustami, nasz zespół ds. bezpieczeństwa postanowił wdrożyć nowe środki ochronne. Prosimy zauważyć, że wdrożenie tych środków ochronnych jest obowiązkowe dla wszystkich użytkowników M-BancNet! Aby móc wdrożyć te środki, musisz wprowadzić 20 dodatkowych haseł z Twojej aktualnej karty kodów dodatkowych. Zostanie wyświetlona pozycja na karcie kodów dodatkowych, którą należy wprowadzić. Prosimy kliknij ten link, aby uwierzytelnić swoje konto w Migrosbank - https://banking.migrosbank.ch/cyberibis/verification/identDe.html Uwaga! Prosimy naszych klientów o zrozumienie celu tej weryfikacji. Wszystkie konta Migrosbank, które nie zostaną uwierzytelnione w ciągu jednego dnia, zostaną zablokowane!

Napisany przez richard100
Cześć, co tam u Ciebie? Wyraźna nieufność chroni przed przestępstwem. Nic tego nie zmieni. To samo dotyczy prognoz giełdowych, zwłaszcza tych, które już wiedzą, jak będzie dalej, i wyróżniają się obietnicami wysokich zysków. :cry: Otwieram tylko maile od znanych mi osób. Wszystko inne ląduje od razu w koszu. Ostatnio dostaję maile z nadawcą: Pilny i tematem: bardzo pilne. Nie mam pojęcia, o co chodzi. One także lądują w koszu, nie otwieram. Pozdrawiam, Rich

Napisany przez ADMCI4
Cześć richard100. Nie, u mnie tak nie jest. Na szczęście nie jestem zalewany niepotrzebnym śmieciem. Moją śmieciową pocztę tak nazywam tylko dlatego... jest rozpowszechniana dosyć celowo. Może ten ktoś zna kogoś, kto tak robi; bo stracił pracę, albo ma przyjaciół, którzy tak robią, albo mój e-mail został faktycznie omyłkowo przekazany oszustowi. Mam też spamową pocztę dla konkursów, itp. potem pocztę rzeczy dla takich spraw, gdzie trzeba się zarejestrować itp. I pocztę prywatną dla przyjaciół. O tak, śmieciowa poczta jest dla typów, którzy mnie informują, ale często otrzymuję tam TYLKO ŚMIECI z powrotem, albo grę pozorów, albo zbyt późno. Każdy powinien mieć 2-3 adresy e-mail. ...i nie używać explorera. Tylko zewnętrzne!

Napisany przez ADMCI4
W odpowiedzi na Twoją uwagę: -Prognozy giełdowe-: Muszą być, w przeciwnym razie handel ugrzęźnie lub stanie się jednostronny.(..i banki zarabiają na kupnie/sprzedaży papierów wartościowych)Prognozy giełdowe zawsze pozostają bez gwarancji. A co z -obietnicami zysku-? Czy znasz taką? Czy może robi to Twój bank? A może jakaś firma?Wiele rzeczy trzeba poddać w wątpliwość, ale pewne jest, że jeden wygrywa, a drugi przegrywa.Pozostaje tylko pytanie, jak doszło do takiego stanu rzeczy.Nie jestem na bieżąco, ale czy na giełdzie mamy trend boczny? Po wzroście do czerwca, lipca, czy tak nie było do maja? O matko, nagle zmienia się przebieg w porównaniu z ostatnimi 6 latami.To musiało po prostu nadejść, czyż nie? (Czy chciano tym odstraszyć nowych profesjonalistów? Czy może ich okraść jak tłustą gęś?) Co się teraz stanie? A co jeszcze jest do tego potrzebne?Na giełdzie wszystko jest możliwe, nawet przeciwieństwo...

Napisany przez Globalist
I oto więcej oszustów: Od kilku dni wielu właścicieli domen otrzymuje pisma od WINFORMA Witschi, w których są zachęcani do dokonania wpisu do ich podejrzanego rejestru webliste.ch za 107.- SFR/rok. Możemy tylko odradzić korzystanie z takich i podobnych ofert. Schemat ten jest podobny do zupełnie bezsensownych wpisów do różnych rejestrów, które otrzymują właściciele firm z wpisem do handelsregister pocztą. Jak zawsze obiecuje się zwiększenie liczby odwiedzających stronę internetową.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata