Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy można skorzystać z pożyczki budowlanej dopiero po okresie blokady?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, do tej pory nigdy nie zwracałem się do forum, ale mam wrażenie, że moje pytanie będzie tu traktowane poważnie. Mamy umowę oszczędnościową na budowę, którą podpisaliśmy pięć lat temu. Co miesiąc wpłacamy prawie 400 euro na tę umowę. Ponieważ chcielibyśmy kupić Dom już w przyszłym roku, byłoby nam bardzo potrzebne to pożyczka z oszczędności budowlanych w tym momencie. Czy musimy jednak czekać do momentu upływu okresu blokady dla tej umowy? Dzięki..

Napisany przez Naseweis
Okresu blokady nie ma w przypadku umów na oszczędzanie budowlane. Umowę oszczędzania budowlanego można przezcałkować w dowolnym momencie, nawet przed jej przydzieleniem. Pozdrawiam, Naseweis

Napisany przez C. Andreas
Cześć, Nie ma okresów blokady. Jeśli potrzebujesz wcześniej umowy oszczędnościowej, masz 3 opcje. a. Podziel sumę oszczędnościową, aby umowa mogła zostać przydzielona b. Zmniejsz sumę oszczędnościową, aby umowa mogła zostać przydzielona c. Skorzystaj z dodatkowego finansowania całej sumy oszczędnościowej i w pełni włącz ją do finansowania

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata