Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Problemy z przelewem

Napisany przez floter
Cześć, Mam następujący problem. Przez konto Ebay mojej dziewczyny wystawiłem i sprzedałem część mojej kolekcji samochodów Matchbox. Kupujący pochodzi z Anglii. Przesłałem mu moje dane konta, ale podał moją dziewczynę jako właściciela konta (ponieważ to jej konto), a nie mnie, ponieważ przeoczył. Co teraz się stanie? Czy pieniądze dotrą? Czy zostaną ZWRÓCONE? TO JEST OKOŁO 350 EUR. Z poważaniem

Napisany przez 2Escorpio
W normalnych okolicznościach taka mała kwota nie zwraca uwagi... nie martw się

Napisany przez Moneywoman
Radziłbym poczekać, zobaczyć co się stanie! Masz już pieniądze? A co powiedział kupujący, kiedy dokona przelewu? W każdym razie, pozostań czujny! Możesz też zadzwonić do swojego banku, być może pomogą ci bardziej szczegółowo.

Napisany przez 2Escorpio
Moneywoman pisze: W przypadku bardziej szczegółowych informacji możesz zadzwonić do swojego banku, na pewno ci pomoże.
To bardzo zły pomysł... jeśli bank się dowiedział, kwota zostanie zablokowana zgodnie z ustawą o praniu brudnych pieniędzy. A wtedy to już nie zależy od sympatii konsultanta, ale jest to obowiązkiem banku!

Napisany przez floter
Cześć, Dziękuję za odpowiedzi. Pieniądze dotarły. Ouf. Dlaczego to zadziałało, czy to zależy od banku (korzystam z banku internetowego)? Dlaczego coś takiego mogłoby podlegać ustawie o praniu brudnych pieniędzy. To przecież nie jest nielegalne pieniądze?

Napisany przez 2Escorpio
floter pisze: Cześć, Dzięki za odpowiedzi. Pieniądze dotarły. Ouf. Dlaczego to zadziałało, czy zależy to od banku (korzystam z banku internetowego)? Dlaczego taka transakcja podlega ustawie o praniu brudnych pieniędzy. To przecież nie jest nielegalne pieniądze?
1. Ponieważ tak mała kwota zazwyczaj nie jest sprawdzana 2. To nie są twoje pieniądze (po odbiorcy płatności) i jeśli wszystko jest legalne, można przecież również przelać pieniądze na konto twojej przyjaciółki... po prostu nie jest to na Własne konto i dokładnie to podpisałeś wtedy Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata