Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Szukam nowej pracy.

Napisany przez bjoern26
Witam wszystkich, jestem w trakcie poszukiwania nowego miejsca pracy. Krótko o moim osobistym profilu. Jestem wykwalifikowanym handlowcem ds. ubezpieczeń i finansów ze specjalizacją w doradztwie finansowym. Moje 2,5-letnie szkolenie zakończyłem sukcesem u brokera ubezpieczeniowego. Następnie pracowałem jako samodzielny przedstawiciel jednej z firm ubezpieczeniowych. Teraz jednak chciałbym przejść na etat, istnieje kilka powodów, dla których chcę podjąć ten krok. Co chciałbym teraz wiedzieć, czy ktoś miał podobne doświadczenia? Jakie są możliwości zmiany pracy? Chciałbym już teraz podziękować za wszystkie odpowiedzi! Pozdrowienia, Björn

Napisany przez Naseweis
bjoern26 pisze: Cześć wszystkim, Teraz chciałbym przejść na etat, istnieje kilka powodów, dla których chcę podjąć ten krok. Pozdrowienia Björn
Cześć Björn, Czy mógłbyś pokazać te powody? Sam byłem przez wiele lat zatrudniony w firmie ubezpieczeniowej (wtedy nie było innego wyjścia). Po moim długim doświadczeniu mogę tylko odradzić. Pozdrowienia Roztropny

Napisany przez bjoern26
Hej Naseweis, dziękuję za odpowiedź. Czy mogę zapytać, jakie były Twoje obowiązki? Czy pracowałeś tylko w biurze, czy też w terenie? Powodem, dla którego chcę przejść na etat, jest to, że chciałbym mieć stałe źródło dochodu każdego miesiąca, a nie co miesiąc być niepewnym, ile będę miał do dyspozycji pod koniec miesiąca. Dlatego też moje pytanie, gdzie najlepiej ubiegać się o taką pracę. Pozdrawiam, bjoern26

Napisany przez Naseweis
Cześć Björn, mam agencję ubezpieczeniową od 24 lat, z czego kilka lat jako pracownik. Jako pracownik otrzymujesz miesięczne stałe wynagrodzenie w wysokości około 2 500 € brutto. Jednak musisz je zdobyć każdego miesiąca, co oznacza uwzględnienie prowizji. Jednak z tego nie da się egzystować. Każdego miesiąca musisz uwzględnić co najmniej około 1 500 € kosztów reklamy (koszty dojazdu, komputer, telefon, materiały biurowe, artykuły reklamowe itp.) Jeśli potrzebujesz dodatkowych biur - możesz dodać kolejne około 600 - 1 500 €. W przypadku braku wynagrodzenia - czyli jeśli nie osiągniesz 2 500 € z prowizji, w następnym miesiącu musisz zarobić różnicę. Jeśli zawsze zarabiasz poniżej oczekiwań, zostanie ci zaoferowana zmiana do pracy na własny rachunek lub zwolnienie. Pozdrawiam, Mądrale PS: Korzyść z pracy na własny rachunek - często otrzymuje się wyższe prowizje

Napisany przez SievenPatrick
bjoern26 pisze: Dlatego też moje pytanie, gdzie najlepiej można się na coś takiego ubiegać.
Hej Björn, Czy próbowałeś już na platformie biznesowej Xing? Przyjaciółka, która również pracuje w branży ubezpieczeniowej, znalazła swojego nowego pracodawcę za pośrednictwem tej sieci i jest z niego bardzo zadowolona! Trzymam za ciebie kciuki, że znajdziesz coś dobrego! :-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata