Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Aktualne tematy do rozmów towarzyskich. Bez reklam.

Re: Moja droga do miliona

Napisany przez m-i-l-l-i-o-n
Cześć wszystkim, “Wszystkie nasze marzenia mogą się spełnić, jeśli tylko mamy odwagę iść za nimi.” Walt Disney Zgodnie z tym cytatem niedawno rozpocząłem projekt blogowy, w którym staram się zarobić milion za pomocą bardzo prostych metod i dodatkowych dochodów. Teraz zawsze szukam wskazówek, jak zwiększyć swoje dochody i mądrze zainwestować pieniądze. Ponieważ tutaj jest wielu ekspertów finansowych, mam nadzieję, że dostanę kilka zyskownych wskazówek. Oto link do bloga: Moja droga do miliona Dziękuję i pozdrowienia Thierry

Napisany przez H.C. Pe
Być może stworzę bloga za pomocą Wordpressa - może przyciągnąć więcej odwiedzających i wyglądać bardziej profesjonalnie.

Napisany przez 2Bolitho
Sposób, w jaki to robi, ostatecznie nie ma znaczenia. Ale obecnie nie wydaje się przekonujący i nie zachęca mnie do dalszego czytania. Może to również wynikać z tego, że mój stary Internet Explorer nie poprawnie wyświetla treść.

Ok dziękuję za wskazówki, przyjrzę się dokładniej Wordpressowi. U mnie w Firefoksie wszystko wygląda normalnie, co może być nie tak? Macie może jakieś pomysły na dodatkowy dochód?

Napisany przez 2Bolitho
tak to wygląda u mnie (dobrze, przekład kolorów nie jest dostępny w oryginale). W przeciwnym razie sprawdź stronę Browsershots w Google. To również jest bardzo pouczające.

Okej, naturalnie nie wygląda to ładnie, w oryginale powinno wyglądać tak: Przesłane za pomocą ImageShack.us

Napisałem małą aktualizację, czy chcielibyście usłyszeć więcej takich informacji, czy może macie jakieś inne pomysły na to, co chcielibyście przeczytać? Moja droga do miliona

Napisany przez Naseweis
Do czego ma prowadzić taka strona reklamowa, skoro podział jest dość kiepski.

Co masz dokładnie na myśli? To po prostu blog, a nie strona internetowa, dodatkowo użyłem etykiet do podziału. Czy masz jakieś wskazówki, jak mogę to lepiej zorganizować? Edycja: dostosowałem nawigację, myślę że teraz będzie łatwiej się poruszać

Napisany przez Falke
Również nie rozumiem nagłówka. Czy chcesz jakoś zarabiać miliony na rolnictwie? Czy może chcesz to interpretować jako to, że rolnicy są bogaci? Dlaczego siano?

Chciałem tym właściwie zasugerować, że droga jest trudna, dlatego wydało mi się, że to zdjęcie pasuje całkiem dobrze. Spróbuję poszukać czegoś lepszego, długa droga byłaby prawdopodobnie bardziej odpowiednia. czy masz jakieś sugestie?

Napisany przez Falke
Hm, tak myślałem. Ale użyłbym bardziej specyficznego obrazu (finansowo: osiągnąć coś wielkiego). Ważne jest, żeby rezultat pojawił się na obrazie: Udało mi się. Ludzie tego chcą. I proszę o podobną kolorystykę. Niebieski i żółty odpadają.

Okej, brzmi dobrze, spróbuję znaleźć odpowiednie zdjęcie. Czy to zdjęcie ma wyrazić, że mi się udało, czy po prostu drogę? Jak dotąd mi się to jeszcze nie udało.

Napisany przez m.neumann
Muszę przyznać, że pomysł świetny ;-) Pracuj trochę nad profesjonalnym wyglądem strony, a blog będzie wyglądał świetnie!

Napisany przez m.neumann
No dobrze, jeszcze jedno: Możesz umieścić trochę reklam na swojej stronie. Dzięki temu zbliżysz się już trochę do swojego miliona ;-)

Dziękuję bardzo Będę jeszcze trochę zmieniać bloga i oczywiście zawsze starać się poruszać aktualne tematy oraz nie tracić mojego celu z oczu.

Napisany przez m.neumann
Tak, to ważne. Istnieje również wiele literatury na ten temat... Jeśli lubisz czytać, chętnie mogę polecić Ci kilka książek ; -)

Mam już zintegrowane Google AdSense, ale nie chcę, żeby blog był zalewany reklamami. Przepływ treści nie powinien być zakłócony przez reklamy, uważam, że mniej znaczy więcej. Jestem wdzięczny za każdą wskazówkę, również propozycje literatury. Przeczytałem już Bodo Schäfera i wiele innych rzeczy w internecie.

Napisany przez m.neumann
Sprawdź książki Napoleona Hilla. Chociaż są to przeważnie książki motywacyjne, zawsze dodają siły do patrzenia w przyszłość ;-)

Napisany przez 2Escorpio
No, teraz jestem ciekaw... wygląda na to, że to potrwa trochę *g*

Oczywiście, to jest projekt długoterminowy. Jednakże w moim nowym cyklu Jak szybko zostać milionerem przedstawię kilka sposobów, jak szybko stać się milionerem. Oto pierwszy wpis: Mój sposób na milion: Jak szybko zostać milionerem I

Napisany przez Naseweis
Wow.... sądzę, że Twoje wskazówki sprawiają, że ludzie stają się biedni. Czy wiesz, ile kosztuje zakup dobrej lustrzanki, sfinansowanie lotu + sprzętu do Kanady, zorganizowanie zespołu itd. itd.? Raczej wydaje mi się, że chcesz doprowadzić ludzi do ruiny. Pozdrowienia, Naseweis PS: Czy organizujesz takie podróże?

Sugestie te nie są koniecznie poważne, ponieważ szybko stać się milionerem nie jest takie proste, chyba że podejmiesz duże ryzyko albo będziesz miał ogromne szczęście itp. Sugestia ma raczej charakter rozrywkowy, ale z pewnością działa, jeśli i tak jesteś w tym miejscu i zobaczysz takie stworzenie przed obiektywem

Nowa aktualizacja! Moja droga do miliona: Dzień 15 - Czy można zostać milionerem za 150 Szwajcarskich Franken miesięcznie? Będę aktualizować w ciągu najbliższych dni, więc regularne sprawdzanie będzie opłacalne

Zainteresowani: Moja droga do miliona: Wskazówka: Odsetki składane - Największe odkrycie ludzkiego myślenia

Napisany przez morales
Fajny pomysł. Widzę, że pracujesz sumiennie. Pozostań otwarty na nowe pomysły, ale jednocześnie pozostań wierny sobie. Zaangażowanie i cierpliwość prowadzą do celu. Cytat: Cierpliwość to drzewo z gorzkimi korzeniami, ale słodkimi owocami. Tak trzymaj.

Napisany przez Einfaltspinsel
Czemu tak bardzo nie lubicie platformy Blogspot? A dlaczego WordPress wydaje się być bardziej profesjonalny?

Napisany przez Karin2202
pieniądze łatwo zarobić, trudno je jednak zachować w jakiś sposób wszyscy kiedyś staniemy się milionerami, tylko państwo zawsze nam coś odbiera i utrudnia nasze codzienne życie...
Możesz spróbować uczynić swoją stronę instytucją i znaleźć ludzi, którzy chcą reklamować się i wspierać Cię razem z nimi...

Napisany przez delgado
Uważam, że każdy może osiągnąć wszystko, o czym marzy, o ile jest wystarczająco zdeterminowany, by ciężko na to pracować. Jednakże warto coś rozważyć... Marzenia nigdy się nie spełniają tak, jak się tego oczekuje. Powinno się cieszyć z tego przekonania. Mimo całego planowania życie zawsze ma niespodzianki w zapasie. Kto potrafi to zaakceptować i cieszyć się z tego, będzie bardzo szczęśliwy.

Napisany przez Rav3n
Nie wydaje mi się, że Twoja strona jest naprawdę sensowna. Na pewno nie przekonują mnie Twoje teksty i nie sądzę, że zdobędziesz wielu odwiedzających.

Napisany przez morales
To bez różnicy, czy wybierzesz Wordpress czy Blogspan. Myślę, że po prostu musisz czuć się z nimi dobrze. ;-)

Napisany przez Mike Spezi
Kto by nie chciał tego osiągnąć!!! Pierwszy milion jest najtrudniejszy!!!

Mój sposób na szybkie osiągnięcie celu!! Po prostu zmień walutę, na przykład na tajbahtańskiego, i już z około 25 000 euro jesteś milionerem!!!!

Zabawa musi być!
Mike

Napisany przez roland
Nie jestem pewien, czy to naprawdę miałoby pożądany efekt. Chce się przecież móc kupić coś za te miliony. :-)

Napisany przez frau_bauer
Tak, moim zdaniem nagłówek wygląda teraz bardziej atrakcyjnie! Czy to wszystko ma być trochę żartobliwe?

Napisany przez DagobertDuck
Znajduję Twój styl pisania interesujący, a blog zaczyna wyglądać już odpowiednio. Na pewno będę tu zaglądać od czasu do czasu... masz z pewnością przed sobą jeszcze długą drogę.

Napisany przez eichi
Stawianie zakładów na pokera w ramach inwestycji to już bardzo odważne posunięcie. Powodzenia z Twoją.... nazwijmy to strategią

Napisany przez stafanie
Tak jak już pisali ludzie powyżej, Twojego bloga nie wygląda zbyt profesjonalnie. Na pewno Wordpress to bardzo dobry początek, jest wiele darmowych motywów, które są bardzo profesjonalnie wykonane i zawierają wiele dodatkowych modułów. W końcu ważne jest, aby pierwsze wrażenie było pozytywne. Zanim przeczytam cokolwiek, zawsze najpierw sprawdzam, jak to jest napisane, czy struktura mi odpowiada i gdzie jest napisane.

Napisany przez DagobertDuck
Muszę się zgodzić z innymi pomimo mojej sympatii do Twojego bloga: bardziej profesjonalny design i bardziej uporządkowany układ sprawią, że wszystko będzie wyglądało poważniej, a jeśli zainwestujesz w optymalizację dla wyszukiwarek, Twoja strona będzie łatwiej znaleziona, co oznacza więcej zarobków z reklamy.

Rekomenduję skontaktowanie się z profesjonalistą w celu poprawy swojej obecności online lub poświęcenie więcej czasu na lekturę na ten temat.

Napisany przez Hubo_S
Myślę, że całość nie jest naprawdę traktowana poważnie, zwłaszcza to związane z żetonami do pokera...

Napisany przez F.Poff
Bądź kreatywny i staraj się realizować własne pomysły, nie polegaj na tym, że inni ci w tym pomogą.

Cześć wszystkim!

Po półtorej roku przerwy od blogowania, dzisiaj rozpoczynam ponownie mój „Projekt zostania milionerem”. Od czasu ostatniego wpisu wiele się zmieniło, więc będę podążał zupełnie inną drogą.

Jeśli kogoś to interesuje, zapraszam do odwiedzenia mojej ścieżki do miliona. Zawsze cieszę się z sugestii i porad, zwłaszcza tych nietypowych.

Pozdrowienia,
m-i-l-l-i-o-n

Moja pierwsza próba generowania jak największych dochodów z programu partnerskiego przy użyciu kampanii reklamowej:

Mój sposób na milion: Kampania reklamowa dla nowej książki Globi

Być może ktoś mógłby mi dać trochę opinii, czy to ma sens.

Na końcu miesiąca zostanie dokonane rozliczenie

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

chciałem tylko powiedzieć... Zaczęłeś projekt około 1,5 roku temu i w tym czasie według strony internetowej nie zarobiłeś nawet 3000 szwajcarskich franków... Zdaje się, że w tym czasie udało mi się zaoszczędzić nieco więcej pieniędzy, nie poświęcając się takiej inicjatywie.

Nawet w przypadku twojego nowego pomysłu, widzę tylko koszty (choć nie są duże)... ale czy są jakieś znaczące wpływy?

Czy to naprawdę ma sens to, co robisz?

Pozdrowienia, esco

Napisany przez Kneifzange

Hej,

tak więc nie chcę niczego mówić... Zaczęłeś ten projekt około 1,5 roku temu i według strony internetowej w tym czasie nie zarobiłeś nawet 3 000 [url]franków Szwajcarskich[/url]... Cóż, szczerze mówiąc, ja oszczędziłbym w tym czasie trochę więcej pieniędzy, nie zajmując się takim projektem.

Nawet przy twoim nowym pomysle widzę tylko koszty (choć nie są duże)... ale nie widzę żadnych większych przychodów?

Czy to naprawdę ma sens, co robisz?

Pozdrowienia esco

myślę, że on nie chce osiągnąć miliona. Po prostu prosty blog, nic więcej. chce czytelników, nic więcej.

Cześć,

Chcę powiedzieć... Zaczęłaś projekt około półtora roku temu i w tym czasie, według strony internetowej, nie zarobiłaś nawet 3 000 [url]franków Szwajcarskich[/url]... Cóż, szczerze mówiąc, ja osobiście zaoszczędziłabym w tym czasie trochę więcej bez podążania za takim projektem.

Nawet z twoim nowym pomysłem, zauważam przede wszystkim koszty (choć nie są duże)... ale żadnych znaczących dochodów?

Naprawdę zastanów się, czy to, co robisz, ma sens?

Pozdrawiam, esco

Cześć Escorpio,

Dziękuję za Twoje krytyczne spojrzenie.

Krótko na temat półtora roku: Tak, zaczęłam półtora roku temu, ale nie kontynuowałam bloga i nie dążyłam do mojego celu. Kwotę oszczędności kontynuowałam, i trochę się już uzbierało, ale nie jest to uwzględniane.

Teraz jednak zdecydowałam się na restart, z zupełnie innym podejściem. Teraz moim celem jest osiągnięcie miliona poprzez dodatkowe dochody, nie będę wliczać moich zwykłych dochodów. Chodzi o generowanie stałych, pasywnych dochodów i osiągnięcie miliona w ten sposób.

Co do projektu: Oczywiście na początku wygląda to tylko na wydatki, ale jest to pierwszy krok do uzyskania pasywnego dochodu z programu partnerskiego. Około 2800 CHF pochodzi również z działań partnerskich, są więc na pewnego rodzaju drugim źródłem dochodów.

Moim długoterminowym celem jest generowanie co najmniej 1000 CHF miesięcznie tylko z tego rodzaju pasywnych dochodów, ale jestem tu dopiero na samym początku.

Jeśli jesteś zainteresowany, dziś opublikowałam aktualizację mojej kampanii reklamowej:

Moja droga do miliona: Aktualizacja kampanii reklamowej

Na pewno będę kontynuować i dążyć do mojego celu. To trochę niekonwencjonalne pomysły, ale typowych blogów o milionerach jest jak piasek nad morzem.

Napisany przez 2Escorpio
Rozumiem. Marzymy wszyscy o pasywnym dochodzie.

I tak, oczywiście, inwestowanie poprzedza zarabianie... Po prostu w ciągu 1,5 roku niewiele się wydarzyło... Dlatego z pewnością patrzy się na to nieco krytycznie.

Jeśli twój projekt rzeczywiście się powiedzie, będziesz mieć swój pasywny dochód poprzez napisanie o nim książki... Do tego czasu życzę ci powodzenia w jego realizacji.

Pozdrowienia, esco

Napisany przez marco1
Uważam, że twój pomysł jest odważny. Jednak sukces online osiągniesz dopiero wtedy, gdy będziesz podążał właściwą drogą. Jestem zdania, że dopóki nie zbliżysz się do osiągnięcia celu, online też niewiele się nie zmieni.

Nie odbieraj tego jako krytykę... ale jako zachętę do kontynuowania :-)

Oczywiście, masz pewną część racji. Jeśli uda mi się osiągnąć mój cel, na pewno dostanę kolejny zastrzyk motywacji, tutaj również obowiązuje zasada, że pierwszy milion jest najtrudniejszy.

Aktualnie moje miesięczne dochody oscylują w granicach 300-500 CHF, więc mam już całkiem porządną stawkę oszczędności. Chciałbym bardzo zwiększyć tę kwotę w przyszłości.

Gdy uda mi się uzbierać trochę więcej pieniędzy, będę mógł zaryzykować inwestycje. W tej kwestii mogę być znacznie bardziej odważny, ponieważ w żadnym momencie nie jestem zdany na te pieniądze, ponieważ moje normalne dochody nie są nimi dotknięte i odkładam je osobno.

Na pewno będzie to wymagało dużo pracy, ale kropla drąży skałę, więc nie odpuszczę!

BTW: W związku z tym moje dzisiejsze aktualizacje: Moja droga do miliona: Prowizje za marzec

Napisany przez Ralle8
Nie mogę ci pomóc, ale chciałem powiedzieć, jak bardzo interesujący jest ten pomysł!

Napisany przez Hautnah
hmm, to jednak nic nie da...

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata