Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Szukam dobrej stopy procentowej.

Napisany przez Globalist
Gdzie mogę uzyskać dobrą (najlepszą) stopę procentową? Jakie warunki? Moje jedyne wymaganie: Stopa procentowa musi być gwarantowana (nie tylko w pierwszym roku)

Napisany przez richard100
Globalist pisze: Gdzie mogę uzyskać dobrą (najlepszą) stopę procentową? Jaki instrument inwestycyjny? Warunki? Jedyny warunek z mojej strony: Stopa procentowa musi być gwarantowana (nie tylko w pierwszym roku)
Cześć Globalist, Powinieneś sprecyzować swoje pytanie. Czy chcesz zainwestować w CHF czy w obcej walucie? Bezpieczeństwo zagwarantowane jest, gdy kupisz obligację z ratingiem AAA w CHF. Stopa procentowa to około 2% przy okresie trwania od 3 do 5 lat. Istnieje również możliwość lokaty kasowej o stopie procentowej w okolicach 3%, w zależności od okresu trwania. Znajdziesz wszystko na stronie ubs.quotes.com Pozdrowienia, Rich

Napisany przez Globalist
Dziękuję Rich Walutą byłoby frank szwajcarski. A co z tą nową opcją oszczędzania celowego w funduszach? Czy ktoś ma z nimi doświadczenie?

Napisany przez Karat
Cześć Globalisto, Dziś nie znajdziesz nigdzie dobrej stopy procentowej bez najmniejszego ryzyka. Jednak nie powinieneś się skupiać wyłącznie na dobrej stopie procentowej. W dzisiejszych czasach pewnie ochrona kapitału jest jeszcze ważniejsza. Do tej pory miałem dobre doświadczenia z Barrier RC Banku Leu. Jednak nawet tutaj, choć otrzymasz bardzo wysoką stopę procentową i pieniądze są ulokowane tylko na rok, istnieje ryzyko otrzymania akcji po wygaśnięciu, jeśli ich wcześniej nie sprzedasz, co oczywiście wiązałoby się z utratą kapitału. Jednak wysoka stopa procentowa sprawia, że to trochę bardziej znośne. Można też zdecydować się zatrzymać akcje i mieć nadzieję na lepsze czasy. Ten produkt inwestycyjny nadaje się dobrze w okresach, gdy oczekujesz raczej bocznego trendu na giełdzie. Czyli brak wahnięć na poziomie 20% - 30% w okresie ważności Barriera. Do tej pory miało mi się bardzo dobrze. Jednakże wydaje się, że będę musiał przejąć pakiet z firmy Zürich FS w przyszłym roku. Co mnie jednak specjalnie nie martwi. A do wygaśnięcia tego Barriera, akcja Zürich może odzyskać wartość rynkową. Sprawdź po prostu prospekt emisyjny i zastanów się, czy ten produkt odpowiada Twojemu profilowi ryzyka. https://www.leu.com/index/index.cfm?page=prod_strukturierte&lang=de&CFID=1196718&CFToken=74077595 Jako nowa emisja, uważam, że Valor 2.667.878 jest bardzo interesujący. Bariera wynosi 31% od wartości wykonania. Przy zakupie należy szczególnie zwrócić uwagę, czy akcje objęte Barierą nie znajdują się właśnie na najwyższym poziomie rocznym. Karat

Napisany przez Globalist
Dzięki Karat Posłuchałem się trochę. UBS oferuje specjalne stawki od 100 000.- :P :P :P

Napisany przez Globalist
Produkt Raiffeisen Zinspapier z ochroną rentowności 4% po 12 miesiącach, oprocentowanie do maksymalnie 6,5% w kolejnych latach, zabezpieczenie kapitału 100%

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata