Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Fundusze inwestycyjne

Napisany przez Berghofer
Cześć, od lat mam zainwestowane pieniądze (Fundusze inwestycyjne) w Targo-Bank. Czy powinienem wyciągnąć wniosek z kryzysu bankowego i zrezygnować z inwestycji w papierach wartościowych? Pozdrowienia Berghofer

Napisany przez EuroPaule
Cześć, W każdym kryzysie są ludzie, którzy tracą pieniądze na papierach wartościowych i ci, którzy na nich zarabiają. Dlatego nie można uogólniać. Wszystko zależy od twojej oceny sytuacji. Każdy może spekulować, co się stanie, ale nikt nie wie więcej niż Ty. Być może musisz sobie zadać fundamentalne pytanie, czy papiery wartościowe są odpowiednią formą inwestycji dla Ciebie? Jeśli przez to masz problemy ze spokojnym snem, lepiej zrezygnuj. Zdrowie jest najważniejsze! Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ADMCI4
Albo zastanów się, czy doradztwo inwestycyjne w banku było skuteczne. Jeśli nie, można zacząć od tego, zanim podejmie się nagły krok i porzuci wszystko. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez EuroPaule
Wydaje mi się, że po raz pierwszy zgadzamy się, że w przypadku Targo-Bank nie można mówić o prawdziwej poradzie, prawda?

Napisany przez ADMCI4
DLaczego to nie było poradnictwo inwestycyjne, Paule? Czy masz może więcej informacji na temat sprawy Berghofera? Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez EuroPaule
Nie. Czy to było jedno? Czy masz takie (informacje)? Jednak szkoliłem już pracowników Targo-Bank w zakresie funduszy inwestycyjnych i znam ich zadania sprzedażowe.

Napisany przez ADMCI4
Paule, napisałem: Albo zastanów się, czy doradztwo inwestycyjne w banku było skuteczne. Jeśli nie, można zacząć od tego, zanim kompletnie się z tego zrezygnuje w panice. W czym więc tkwi Twój problem? Jeśli nie odbyła się żadna konsultacja lub była nieskuteczna, to zacznę od tego i poszukam kogoś, kto udzieli mi dobrej porady. Uważam, że to nadal lepsza rada niż kierować się jakimś przeczuciem i pozbywać się wszystkiego. Każdy profesjonalista wie, że chciwość i strach prowadzą do złych decyzji. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez EuroPaule
IRMSCHER FINANZ pisze: Na czym polega teraz Twój problem?
Panie Irmscher, nie uwierzysz, ale nie mam żadnego problemu. Chętnie będziesz mógł wystąpić w obronie kompetentnego doradztwa przez dobrego doradcę. Miałem nadzieję, że będziemy mogli podzielić się poglądami na doświadczenia z metodami sprzedaży w Targo-Bank (lub dawnej Citibank). Zauważam, że tak nie jest (źródło: Twój przedostatni post). Nie ma problemu. A jeśli pytający pochodzi z regionu Jeziora Bodeńskiego, to z pewnością skorzysta z Twoich usług. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ADMCI4
EuroPaule! Dlaczego właściwie to robisz? Nie wypowiedziałem się ani pozytywnie, ani negatywnie o metodach sprzedaży Targo, Citi - ani żadnego innego banku tutaj w wątku ani gdziekolwiek indziej. Więc przestań mi coś sugerować! Skoro ciągle starasz się wciągać mnie w niepotrzebne dyskusje (patrz tylko na ten wątek), to pytanie, czy ewentualnie masz problem (ze mną), jest uzasadnione. Jeśli tak, to pocieszeniem jest chyba to, że przynajmniej możesz polecić mnie i moje usługi. Fajnie! Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez EuroPaule
IRMSCHER FINANZ pisze: EuroPaule!
IRMSCHER FINANZ! Cytat od IRMSCHER FINANZ Dlaczego właściwie to robisz? Nie wypowiadałem się ani pozytywnie, ani negatywnie na temat metod dystrybucji Targo, Citi - ani żadnego innego banku tutaj, ani gdziekolwiek indziej. Więc przestań mi coś insynuować! A gdzie tu widzisz jakiekolwiek insynuacje? Cytat od IRMSCHER FINANZ Skoro ciągle próbujesz mnie wciągać w zbędne dyskusje (patrz sam ten wątek), to pytanie jest uzasadnione: czy może masz problem (ze mną )? Trochę przeceniasz swoje znaczenie. Nie chodzi o ciebie, ale o temat. Gdy się oboje wypowiadamy - zazwyczaj w różny sposób - to rodzi się dyskusja. Jeśli uważasz ją za zbędną, to dlaczego w nią się angażujesz? Cytat od IRMSCHER FINANZ Jeśli tak jest, to chociaż możesz pocieszyć się tym, że możesz polecić mnie i moje usługi innym. Ładnie! Dlaczego właściwie potrzebujesz pocieszenia, jeśli przypuszczalnie to ja mam problemy? Współczucie? Usługi znam tylko z twoich opisów. W tym sensie oczywiście nie mogę wyrazić na ich temat nic negatywnego.... . W przeciwnym razie muszę cię poinformować, że sam zdecyduję, co będę robić, a co nie. Z szacunkiem, EuroPaule

Napisany przez ADMCI4
Obłęd ... Zazwyczaj odpowiadam, gdy ktoś odnosi się do treści moich raportów na forum. Ale to, co teraz się dzieje, jest po prostu chore. EuroPaule, dlaczego zarzucasz mi, że nie zgadzam się z tobą co do metod sprzedaży banku Targo? W ogóle się na ten temat nie wypowiedziałem. Wręcz przeciwnie, nawet zapytałem cię, czy masz więcej informacji na temat sprawy Berghofera. Twoja odpowiedź: pytanie w zamian. Istnieją ludzie, w co wierzysz albo nie, którzy nie są notorycznymi myślicielami w kategoriach czarno-białych, ale pozostają neutralni do czasu zebrania większej ilości informacji, aby wyrobić sobie dokładniejsze zdanie na dany temat. Moja porada dla Berghofera była neutralna co do sytuacji, ale dobrze pasowała do twojej opinii, że bank Targo nie świadczy porad inwestycyjnych. Zgadzamy się w tej kwestii? Jeśli tak, to dyskusja była zupełnie zbędna i poza tematem. Pozdrowienia Alexander Irmscher

Napisany przez EuroPaule
IRMSCHER FINANZ pisze: EuroPaule, dlaczego zakładasz, że nie zgadzam się z Tobą co do metod sprzedaży w Targo-Bank?
Cześć, Wydaje mi się, że odnosi się Pan do tego tekstu ode mnie? Cytat od EuroPaule Wydaje mi się, że wyjątkowo się zgadzamy, że w Targo-Bank nie można naprawdę mówić o doradztwie? To pytanie. Można je poznać po tym, że można na nie odpowiedzieć Tak lub Nie i kończy się pytajnikiem. Podanie wyglądałoby na insynuację: np. Panie Irmscher jest także zdania, że..... . czy też Panie Irmscher pewnie także miał doświadczenie, że .... ! sformułowane Cytat od IRMSCHER FINANZ EuroPaule, dlaczego zakładasz, że nie zgadzam się z Tobą co do metod sprzedaży w Targo-Bank? Ja nie wyraziłem w tej sprawie konkretnej opinii. Wręcz przeciwnie, zapytałem Pana, czy ma Pan więcej informacji na temat sprawy Berghofera. Pańska odpowiedź: kolejne pytanie. Sposób zadawania pytań zastosował Pan już w jednym z poprzednich postów: Cytat od IRMSCHER FINANZ Dlaczego to nie było doradztwo inwestycyjne, Paule? Czy posiada Pan więcej informacji na temat sprawy Berghofera? Cytat od IRMSCHER FINANZ Istnieją ludzie, czy w to teraz wierzysz czy nie, którzy nie są notorycznymi czarno-białymi myślicielami, lecz pozostają neutralni, dopóki nie zdobędą więcej informacji, aby dokładniej zrozumieć sytuację. Gratulacje za udany głęboki zakup w szufladę fraz! Poza tym, uwierzyłbym Ci prawie wszystko. Życzę teraz Państwu i wszystkim innym uczestnikom forum miłego weekendu. Pozdrowienia, Paule

Napisany przez ADMCI4
No dobrze, EuroPaule, idź na weekend.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata