Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Zakup karty kredytowej

Napisany przez ADMCI4
Cześć. Jestem obecnie w trzecim roku nauki i chciałbym załatwić sobie kartę kredytową. Czy to jest sensowne, czy naprawdę zawsze robi się na kredyt i szybko traci się nad tym kontrolę? Czy mogę również ubiegać się o kartę kredytową, która nie jest od mojego banku domowego?? Bobbycar

Napisany przez Naseweis
Posiadanie karty kredytowej wymaga miesięcznego dochodu minimalnego.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Bobbycar, najpierw zastanów się po co mogłabyś potrzebować karty kredytowej. Tak naprawdę taka karta jest przydatna tylko podczas pobytów za granicą, gdy Twoja karta debetowa nie jest akceptowana. I jak wskazuje sama nazwa, KARTA KREDYTOWA oznacza zawsze kupowanie na kredyt, za co również płacisz. Radzę Ci zrezygnować!

Napisany przez 2Escorpio
Ginno pisze: I jak sama nazwa wskazuje, kartą KREDYTOWĄ, zawsze kupujesz na kredyt i za to też płacisz. Radzę Ci sobie odpuścić!
Bzdura... o ile regularnie regulujesz swoje rachunki miesięczne na czas, nie płacisz ani grosza za kredyt. Kartę kredytową możesz dostać od dowolnego banku oferującego kredytówki, nie musisz iść do swojego banku... jednak musisz mieć dobrą zdolność kredytową / historię kredytową i stały dochód. Czy potrzebujesz jej będąc w trzeciej klasie nauki zawodu, nie potrafię powiedzieć, to musisz sam(a) zdecydować. Jeśli umiesz zarządzać pieniędzmi, to chyba nie ma przeciwwskazań. Jeśli nie potrafisz zarządzać pieniędzmi, lepiej się powstrzymaj... za tym idzie ogromny aparat, który będzie Cię prześladował przez lata w przypadku, gdy nie będziesz mógł spłacić swoich zobowiązań.

Napisany przez ADMCI4
Jeśli ktoś nie potrafi dobrze zarządzać swoim budżetem, nie powinien posiadać karty kredytowej. Karta jest używana wtedy, gdy konto bieżące jest puste. Prawdziwe kłopoty nadchodzą później. Tak więc, ostrożnie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata