Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Jak ubezpieczenie klasyfikuje mój samochód z tablicą rejestracyjną sezonową?

Napisany przez ADMCI4
Halo. Rozważam zakup kabrioletu (tańszy zimą!). Moim pomysłem jest pozostawienie mojego normalnego samochodu bezczynnym w ciągu lata i przechowywanie go w garażu moich rodziców. Dla kabrioletu potrzebowałbym tylko tablicy rejestracyjnej sezonowej, która pozwala na rejestrację samochodu na trzy lub cztery miesiące. Czy istnieją jednolite umowy z ubezpieczycielami z rabatami na to, czy wszystko odbywa się normalnie, w oparciu o pojazd i jego indywidualne dane? Samochód zimowy byłby zarejestrowany przez resztę roku, więc stara polisa ubezpieczeniowa pozostałaby ważna. Czy ktoś mógłby mi to dokładnie wyjaśnić?

Re: Jak ubezpieczenie klasyfikuje mój samochód z tablicą rejestracyjną sezonową?

Napisany przez Naseweis
Można zarejestrować 2 pojazdy na zniżkę SF, a mianowicie:

Pojazd zimowy - numer rejestracyjny sezonowy od października do marca
Pojazd letni - numer rejestracyjny sezonowy od kwietnia do września

Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Mike Spezi
Odpowiedź Błazenka jest absolutnie trafna. Pozostaje tylko zauważyć, że rejestracja i wyrejestrowanie również kosztują pieniądze! Pozdrawiam Mike

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata