Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy skorzystanie z dyspensy od podatku dochodowego na każde konto ma sens?

Napisany przez ADMCI4
Posiadam konto bieżące, zwykłe konto oszczędnościowe, umowę oszczędzania ratalnego i konto oszczędnościowe. Ze względu na moje dotychczasowe inwestycje nie przekraczam limitu zwolnienia podatkowego dla oszczędności. Czy oznacza to teraz, że bank nadal potrąca 25% od wszystkich otrzymywanych przeze mnie odsetek na rzecz Urzędu Skarbowego? Czy w związku z tym może jednak byłoby sensowne złożyć dyspozycję zwolnienia dla każdego z tych kont? Dotychczas tego nie zrobiłam, bo myślałam, że i tak się to nie opłaca. Ale mam rację, że bank potrąci pewną kwotę od wszystkiego, co otrzymuję, prawda? Pozdrawiam, Lori

Napisany przez 2Bolitho
Tak, zgadza się mniej więcej. Zamówienie zwolnienia nie musi odnosić się do konta, wystarczy jedno na każdą instytucję.

Napisany przez Doso
Możesz odzyskać odpisy podatkowe z zadeklarowanego limitu za pośrednictwem zeznania podatkowego. Tylko, że wszystko to jest dość skomplikowane, dlatego istnieje zlecenie zwolnienia. Wystarczy raz wydać zlecenie bankowi i gotowe.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata