Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Prywatne zabezpieczenie emerytalne jest konieczne, ale jak to zrobić? Renta Rürup czy Riester, a może tradycyjne ubezpieczenie na życie?

Re: Czy mężczyźni otrzymują część emerytury po śmierci żony?

Napisany przez ADMCI4
Mój żona i ja byliśmy prawie zawsze aktywni zawodowo. Chociaż pozostawała w domu przez trzy lata dla dzieci, potem zawsze wracała do pracy na część etatu. Nawet jeśli ze względu na informacje o rentach nie powinna oczekiwać wysokiej emerytury, to prawdopodobnie będzie to około 1000 euro miesięcznie. Jeśli zdarzyłoby się, że umrze przed mną, czy mam wtedy prawo do części jej renty, podobnie jak ona dostawałaby ode mnie? A jeśli tak, to jaki byłby ten udział? Czy można to już teraz określić w miarę dokładnie? Mamy teraz po 49 lat.

Napisany przez Naseweis
co najmniej 1 cent

Napisany przez Stelthove
Cześć Romanie, powiedz mi proszę, w którym roku się pobraliście, ile macie dzieci i jakie jest obecne miesięczne wynagrodzenie brutto Twojej żony. Wówczas obliczę dla Ciebie rentę wdowią w procedurze alimentacyjnej. Pozdrowienia, Michael Stelthove

Napisany przez Gerd
Otrzymają Państwo 55 lub 60% kwoty renty z UE wskazanej w decyzji o przyznaniu renty Państwa żonie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata