- sob paź 22, 2011 2:12 pm
Cześć, w niedalekiej przyszłości będę szkolony przez miasto na inspektora miejskiego (wynagrodzenie A9). Wtedy będę potrzebował kredytu w wysokości 6500 euro. Zarabiałbym 980 euro netto, pomniejszone o 60 euro na prywatne ubezpieczenie zdrowotne, zostawałoby 920 euro wynagrodzenia za szkolenie. Ponieważ zamierzam pozostać u rodziców co najmniej 4 lata, i ustaliliśmy, że płatność za mieszkanie, prąd i jedzenie wynosi 300 euro, pozostałoby 620 euro na wolne wydatki miesięcznie. Miasto również pokrywa koszt biletu na komunikację miejską. Chciałbym się dowiedzieć od Was, czy jakaś uczciwa instytucja kredytowa miałaby zainteresowanie udzieleniem mi kredytu? Oprocentowanie nie powinno przekraczać 6%. Moi rodzice nie będą poręczycielami, nie chcę również prosić mojej przyjaciółki, która musiałaby się pojawić jako drugi współkredytobiorca. Co równie istotne: Czy konieczne jest już pracowanie przez kilka miesięcy, żeby zaciągnąć kredyt? (żeby bank zobaczył to na wyciągu) Potrzebowałbym kredytu tak szybko, jak to możliwe. W internecie wspomina się o kredytach dla kandydatów na urzędników, ale nie znajduję konkretnych ofert. Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł udzielić mi odpowiedzi na pytanie, czy kredyt jest dla mnie możliwy. Moim życzeniem jest spłata w 48 miesięcznych ratach. Dziękuję, Claus