Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Zaciągnięcie kredytu przez kandydata na urzędnika

Napisany przez CIaus91
Cześć, w niedalekiej przyszłości będę szkolony przez miasto na inspektora miejskiego (wynagrodzenie A9). Wtedy będę potrzebował kredytu w wysokości 6500 euro. Zarabiałbym 980 euro netto, pomniejszone o 60 euro na prywatne ubezpieczenie zdrowotne, zostawałoby 920 euro wynagrodzenia za szkolenie. Ponieważ zamierzam pozostać u rodziców co najmniej 4 lata, i ustaliliśmy, że płatność za mieszkanie, prąd i jedzenie wynosi 300 euro, pozostałoby 620 euro na wolne wydatki miesięcznie. Miasto również pokrywa koszt biletu na komunikację miejską. Chciałbym się dowiedzieć od Was, czy jakaś uczciwa instytucja kredytowa miałaby zainteresowanie udzieleniem mi kredytu? Oprocentowanie nie powinno przekraczać 6%. Moi rodzice nie będą poręczycielami, nie chcę również prosić mojej przyjaciółki, która musiałaby się pojawić jako drugi współkredytobiorca. Co równie istotne: Czy konieczne jest już pracowanie przez kilka miesięcy, żeby zaciągnąć kredyt? (żeby bank zobaczył to na wyciągu) Potrzebowałbym kredytu tak szybko, jak to możliwe. W internecie wspomina się o kredytach dla kandydatów na urzędników, ale nie znajduję konkretnych ofert. Byłoby świetnie, gdyby ktoś mógł udzielić mi odpowiedzi na pytanie, czy kredyt jest dla mnie możliwy. Moim życzeniem jest spłata w 48 miesięcznych ratach. Dziękuję, Claus

Napisany przez Naseweis
Cześć Claus91, Dla urzędników na stałe mogłem zaoferować teraz kredyt. Dla osób bezrobotnych niestety nie mogę nic zrobić. Z uwzględnieniem Twoich dochodów, wątpię w możliwość uzyskania kredytu w banku. Jedyną opcją, jaką widziałbym, jest gdyby jeden z rodziców podpisał wniosek o kredyt razem z Tobą. Twój pozostały dochód jest zdecydowanie za niski. Na samym początku kariery zawodowej na pewno nie warto brać kredytu. Pozdrowienia, Merger

Napisany przez CIaus91
Cześć Wścibska, po pierwsze dziękuję za informacje. Opisują dokładnie to, co prawdopodobnie opiszą również instytucje kredytowe, ale nie rozumieją innego kontekstu, który mnie dotyczy i który tak naprawdę powinien umożliwić mi otrzymanie kredytu. Mam 620 euro miesięcznie do niczego, mieszkam w domu moich rodziców (który jest spłacony). Mój ojciec jest kierownikiem, a moja matka nauczycielką, chodzi tylko o to, że nie chcę prosić ich o pieniądze, ponieważ chcę być samodzielny (i z kilku prywatnych powodów). Wiele gospodarstw domowych w Niemczech ledwo ma pieniądze na wolny czas i dostaje kredyty jak na zawołanie, ja mam 600 euro wolne na nic. Oczywiście mogę zaoszczędzić przez 10 miesięcy, ale potrzebuję tych pieniędzy na początku. Może zrozumiesz, albo inni czytelnicy, co mam na myśli. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Cześć Claus91, prowadzę agencję ubezpieczeniową (z naciskiem na sektor publiczny) i ciągle otrzymuję takie zapytania. Należy jasno stwierdzić, że wasze miesięczne dochody netto nie wystarczają, aby uzyskać kredyt. Dodatkowo, jako pracownik sektora publicznego, w każdej chwili możesz zostać zwolniony z powodu choroby lub wypadku, co spowoduje całkowity brak dochodu. Jeśli potrzebujesz pieniędzy, nie powinieneś czuć się zbyt dumny, aby porozmawiać na ten temat z rodzicami. Jeśli zrozumieją oni wagę sytuacji, na pewno pomogą ci. To nie ma nic wspólnego z samodzielnością, a raczej z zaufaniem do rodziców. Co zyskasz, biorąc kredyt przez internet z dodatkowymi opłatami (prowizja kredytowa, ubezpieczenie) i jeszcze z wyższymi odsetkami. Pozdrowienia! Mądrala PS: Zdecydowanie powinieneś także rozważyć ubezpieczenie od niezdolności do pracy.

Napisany przez CIaus91
Cześć Wścibski, jeszcze raz dziękuję, że poświęcasz swój czas w weekend, aby odpowiedzieć tutaj. Chodzi o długi hazardowe (debety w kilku bankach na duże kwoty ujemne), których moi rodzice nie powinni się dowiedzieć, dlatego myślę, że mogę to w ten sposób rozwiązać. Zastanowię się, co jeszcze mogę zrobić, wygląda na to, że banki chronią się przed udzieleniem kredytu kandydatowi (co jest zrozumiałe zwłaszcza w czasach inflacji). Złożę wnioski w niektórych bankach, ale teraz mniej liczę na sukces. Miłego weekendu!

Napisany przez Naseweis
Cześć Claus91, jeszcze jedno pytanie na zakończenie. Czy masz zaufanie do swoich rodziców? Jeśli tak - zdecydowanie powinieneś porozmawiać z nimi. W bliskiej rodzinie wspiera się nawzajem. Nawet w takich sprawach. Pozdrowienia i powodzenia. Naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata