Re: Test wydajności w ubezpieczeniu na życie z powodu niezdolności do pracy.
Napisany przez Apophis -
- pn paź 24, 2011 9:01 am
Cześć, jestem nowy na forum. W skrócie: w 2004 roku zawarłem umowę ubezpieczenia na życie z dodatkiem ubezpieczenia od niezdolności do pracy w Hannoverschen Leben (HL) (Comfort-BUZ, stan taryfy: BU-04). W 2006 roku otrzymałem orzeczenie o niepełnosprawności w stopniu 80%. Od 2007 roku przez około 6 miesięcy nie mogłem pracować z powodu choroby. Do tej pory miałem 3 rehabilitacje (2008, 2009, 2010). Po ostatniej rehablitacji rozpocząłem pracę według modelu hamburskiego. Praca została przerwana po 5 godzinach z powodu wyczerpania. Od 07.08.2009 jestem na zwolnieniu lekarskim z powodu depresji. W marcu 2011 roku dostałem przepustkę z ZUS (psycholog/neurolog) na nieokreślony czas na rentę z tytułu całkowitej niezdolności do pracy. W tym samym miesiącu złożyłem wniosek o świadczenia z dodatku ubezpieczenia od niezdolności do pracy. W czerwcu 2011 roku przyznano mi świadczenia z zakładowego funduszu emerytalnego. HL próbowało mnie oskarżyć o naruszenie obowiązku informacyjnego przed zawarciem umowy. Moi lekarze to podważyli. Teraz HL informuje, że zleciła zewnętrznej firmie (ASS GmbH, Sundern) przeprowadzenie audytu końcowego. Planuje się przeprowadzenie osobistej rozmowy w moim domu. Obawiam się, że jeśli się zgodzę, to będę miał złe karty w sporze sądowym z HL. Moje pytanie brzmi: Czy mogę odmówić tej rozmowy, nie naruszając moich obowiązków współpracy? Czy mogę się powoływać tylko na korespondencję pisemną z HL? Moi lekarze zaświadczyli HL o zdolności do pracy od 1 do 2 godzin. Wydaje mi się, że HL próbuje uchylić się od swoich zobowiązań. Ponieważ moja renta z ZUS jest bardzo niska, jestem uzależniony od wypłaty renty z dodatku ubezpieczenia od niezdolności do pracy. Przyczyna orzeczenia o niezdolności: zakażenie HIV tuż przed AIDS w fazie końcowej oraz depresja. Będę wdzięczny za wszelkie zalecenia i wskazówki.