Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Czy ktoś może spojrzeć na nasze oferty i pomóc?

Napisany przez bianca83
Cześć wszystkim, jestem tutaj nowy i pilnie potrzebuję kompetentnej pomocy... Mam 3 oferty finansowania na budowę. Czy moglibyście rzucić okiem i wyrazić swoje zdanie na ten temat? Trudno mi jest porównać, ponieważ parametry (np. okres kredytowania) są różne. Bardzo Wam z góry dziękuję! Bank 1: 190.000 € na oprocentowanie 3,93% (Oprocentowanie nominalne 3,86%), Okres kredytowania 20 lat Spłata kapitału 2% = Rata 927,83 € Bank 2: 190.000 € na oprocentowanie 3,75% (Oprocentowanie nominalne 3,60%), Okres kredytowania 15 lat Spłata kapitału 2,14% = Rata 910,30 € Bank 3: 140.000 € na oprocentowanie 4,02% (Oprocentowanie nominalne 3,95%), Okres kredytowania 30 lat Spłata kapitału 2% = Rata 743,75 € + 50.000 € na oprocentowanie 3,40% (Oprocentowanie nominalne 3,55%), Okres kredytowania 10 lat Spłata kapitału 2% = Rata 178,33 €

Napisany przez NaTwoim13
Cześć bianca83, niestety nie można ocenić, czy te oferty są dobre. Brakuje istotnych informacji dotyczących planowanego przedsięwzięcia, które pozwoliłyby określić lub oszacować poziom zabezpieczenia, ponieważ warunki zależą od tego. Ale coś, co rzuca mi się od razu w oczy, to fakt, że KfW nie jest brane pod uwagę! Chętnie mogą się ze mną skontaktować mailowo lub prywatną wiadomością, a ja mogę sprawdzić tę ofertę, jeśli podasz mi istotne parametry, takie jak: - Całkowity koszt budowy (bez kosztów nabycia) - Standard energetyczny KfW domu (KfW 70 ??) - Lokalizacja planowanego budynku (ze względu na ewentualne wsparcie finansowe z regionu lub z centrali) - Kapitał własny/wkład własny (jeśli jest dostępny) po ich przekazaniu!

Napisany przez bianca83
Cześć, Panie Buhmann, dziękuję za odpowiedź. Ale kredyt KfW w wysokości 50.000 € jest uwzględniony, teraz jednak go pominię, ponieważ jest taki sam dla wszystkich. Całkowite koszty budowy wynoszą 330.000 €. Praca własna + kapitał własny 90.000 € (mój partner to stolarz) Standard energetyczny KfW 55 Lokalizacja to kod pocztowy 73252 Byłbym wdzięczny za jakąś radę. Panowie z banku zawsze sprzedają swoją ofertę jako najlepszą i muszę przyznać, że zaczynam być trochę przytłoczony... Pozdrawiam serdecznie

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Bianca83, jaka stopa procentowa została Ci zaproponowana na kwotę 50 000 euro w ramach programu KfW 153 ? Dodatkowo zdziwiło mnie, że nie został zaoferowany program 124! Chciałbym przesłać Ci lepszą ofertę lub kontrpropozycję na lepszych warunkach, dlatego proszę o szybkie napisanie do mnie maila.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata