Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy rezygnacja z ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków może nastąpić tylko w przypadku wypadku?

Napisany przez ADMCI4
Przed laty wykupiliśmy ubezpieczenie od nieszczęśliwych wypadków, ponieważ bardziej zależało nam na bezpieczeństwie dzieci. W zasadzie jest to nadal prawdą, ale to ubezpieczenie w Ergo jest dość drogie, a po najnowszych skandalach nie chcę tam już być ubezpieczony. Na moje pytanie o najwcześniejszy możliwy termin wypowiedzenia umowy, powiedziano mi, że mogę wypowiedzieć ją dopiero za trzy lata lub po wystąpieniu wypadku. To prawie bezczelne... Jakie inne możliwości mam, żeby zrezygnować z tego ubezpieczenia?

Re: Czy rezygnacja z ubezpieczenia od nieszczęśliwych wypadków może nastąpić tylko w przypadku wypadku?

Napisany przez Reibold
Cześć Miro! Większość ubezpieczeń od następstw nieszczęśliwych wypadków można roczne wypowiedzieć, jeśli istnieją już co najmniej 3 lata. Nawet jeśli umowa początkowo była zawarta na dłuższy okres, od zmiany Ustawy o Umowach Ubezpieczeniowych w 2009 r., można wypowiedzieć ją co roku, począwszy od 3. roku. Proszę zajrzeć do Warunków Ubezpieczenia. Tam znajduje się informacja o tym, kiedy ubezpieczenie się kończy. W przypadku taryf z zwrotem składki na końcu okresu trwania obowiązują inne zasady. Zasadniczo masz rację, gdy analizujesz ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków co kilka lat. Nowe taryfy są często lepiej wyposażone w stosunku do wpłaty składki. Na przykład, w zakresie pytania Co to jest wypadek w ostatnich latach pojawiło się wiele nowych zdarzeń. Na przykład ukąszenia owadów i kleszczy, zatrucia pokarmowe itd. Z poważaniem Alexander Reibold Pośrednik ubezpieczeniowy i funduszy inwestycyjnych Neuburg an der Donau

Napisany przez Naseweis
Cześć Miro, ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków zawsze można wypowiedzieć przed jego wygaśnięciem. Jeśli chodzi o ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków z opcją zwrotu składek, umowę można wypowiedzieć na koniec roku ubezpieczenia. Jeśli chodzi o ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków typu ryzykownego, według ustawy o umowach ubezpieczenia VVG istnieją tylko umowy na 3 lata. Oto przykłady - jeśli ubezpieczenie od następstw nieszczęśliwych wypadków zostało zawarte dnia 01.08.2009 na okres 5 lat, to wypowiedzenie można złożyć na dzień 01.08.2012 (3 miesiące okresu wypowiedzenia). W przypadku zawarcia umowy dnia 01.08.2011 na 5 lat, wypowiedzenie można złożyć na dzień 01.08.2014. Pozdrawiam, naseweis

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata