Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy zdolność kredytowa odgrywa dużą rolę przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Dobry wieczór, po tym jak w końcu postanowiłem kupić nowy samochód, teraz muszę tylko zebrać na niego pieniądze. Znajomy doradził mi skorzystanie z specjalnego kredytu samochodowego w banku, ponieważ ich oprocentowanie jest często niższe niż zwykłych kredytów. Z racji tego, że w przeszłości miałem problemy na koncie, z pewnością w Biurze Informacji Kredytowej znajdują się informacje o zwróconych poleceniach zapłaty i innych. Czy średnia zdolność kredytowa ma duży wpływ również na finansowanie samochodu, czy jest to pomijane, ponieważ samochód stanowi swoją zabezpieczenie?

Napisany przez Naseweis
Cześć; o jakie bezpieczeństwo Ci chodzi ? Kiedy rozbijesz samochód na złom, co bank ma z tego mieć ? Gdzie jest wtedy to bezpieczeństwo ? Pozdrowienia, Mądrala PS: przy kilku wpisach do Schufy nie będziesz miał dobrych kart u banku

Napisany przez 2Escorpio
Na pewno ma rację... to, że bank trzyma dowód rejestracyjny pojazdu, nie oznacza, że stanowi to duże zabezpieczenie dla kredytu. Nawet jeśli się zastanowić, ile wart będzie nowy samochód po 6 miesiącach użytkowania... i ile jeszcze pozostałoby do spłaty w banku. Zwroty na rachunku mogą negatywnie wpłynąć na własną historię kredytową w banku, ale nie są zgłaszane do Biura Informacji Kredytowej. Banki zgłaszają jedynie niespłacone długi, np. kredyty, karty kredytowe, debet oraz nadużycia kart/kont - te informacje są anegdytne w BIK. Jeśli zdarzy się, że kredytorzy, którzy chcieli pobierać płatności za pomocą przelewu, zgłoszą to do BIK... jednak jeśli spłacisz po kilku dniach, to nie powinno mieć to miejsca.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata