Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Dyskusje na tematy związane z pracą i zawodem.

Re: Praca w ramach umowy o dzieło opłacana kwotą 400 euro!

Napisany przez ADMCI4
Dzień dobry! Od pewnego czasu zastanawiam się, ile można jednocześnie wykonywać prac za 400 euro. Czy istnieje jakaś limitacja i czy stawka podatku do zapłacenia zmienia się wraz z ilością prac? Mam nadzieję, że ktoś tutaj będzie w stanie mi pomóc. Pozdrawiam serdecznie, Jasmien

Napisany przez 2Bolitho
Zapytaj Google: jak wiele jest prac za 400 euro - Wyszukiwanie Google Dokładnie jeden (pełny), jeśli dobrze interpretuję wyniki. Powyżej 401 euro musiałbyś/zmuszona byłabyś płacić podatki i składki na ubezpieczenie społeczne.

Napisany przez el_bundz
Cześć, moje badania wykazały, że przy pracy za 400 euro można zarobić aż do 400 euro, które są całkowicie zwolnione podatkowo dla pracownika. Praca ta nie musi być również zgłaszana w zeznaniu podatkowym. Wszystkie inne prace muszą natomiast być zgłaszane w zeznaniu podatkowym i podlegają opodatkowaniu oraz obowiązkowym składkom na ubezpieczenie społeczne. Każdy pracownik, nawet jeśli zarabia na przykład milion euro rocznie, może mieć nadal pracę za 400 euro, która jest zwolniona z opodatkowania i składek na ubezpieczenie społeczne.

Napisany przez 2Escorpio
el_bundz pisze: Cześć, moje badania wykazały, że w przypadku pracy za 400 euro można zarobić do 400 euro, które są całkowicie zwolnione od podatku dla pracownika. Praca ta nie musi być uwzględniana w zeznaniu podatkowym. Wszystkie inne prace muszą być zgłoszone w zeznaniu podatkowym i podlegają opodatkowaniu oraz składkom na ubezpieczenie społeczne. Każdy pracownik, nawet jeśli zarabia na przykład milion rocznie, może dalej mieć pracę za 400 euro, która jest zwolniona od podatku i składek na ubezpieczenie społeczne.
A jak jest w przypadku posiadania dwóch prac za 400 euro, zarabiając w jednej 200 euro, a w drugiej również tylko 200 euro? ... coś takiego zdarza się *g*

Napisany przez el_bundz
Escorpio pisze: A co jeśli ktoś ma dwie prace za 400 euro, zarabia 200 euro w jednej i również tylko 200 euro w drugiej? ... To się zdarza *hehe*
Wtedy drugie źródło dochodu musi być opodatkowane. Pracownik może następnie odzyskać nadpłacone podatki poprzez złożenie deklaracji podatkowej.

Napisany przez 2Escorpio
el_bundz pisze: W takim przypadku drugi musi zostać opodatkowany. Pracownik może następnie odzyskać nadpłatę podatku poprzez złożenie zeznania podatkowego.
Nawet jeśli oba prace za 400 euro nie przekraczają 400 euro? ... Dzięki za odpowiedź, ciekawe, kto wie, co jeszcze przyniesie przyszłość *śmiech*.

Napisany przez ADMCI4
O ile mi wiadomo, można pracować w wielu pracach zarobkowych na kwotę 400 euro, ile się chce. Ale może lepiej byłoby powiedzieć: ile się da. doradca podatkowy powinien być w stanie udzielić Ci wyczerpującej odpowiedzi na ten temat.

Napisany przez ADMCI4
Myślę, że stawka podatkowa ciągle rośnie przy kilku pracach dorywczych. Nie jestem jednak w 100% pewien. Powinieneś zapytać specjalisty. Może mniej znaczy więcej... Pozdrawiam, Tilman

Napisany przez Manni-Bode
Każdy pracownik, nawet jeśli zarabia na przykład milion euro rocznie, może dodatkowo mieć pracę za 400 euro, która jest wolna od podatku i ubezpieczenia społecznego. Bardzo fajne! To stwierdzenie naprawdę jest zabawne. Ale dobrze wiedzieć.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata