Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Jaka jest korzyść z elastycznej stawki procentowej przy zakupie domu?

Napisany przez ADMCI4
Dla finansów i wszystkiego, co z nimi związane, mam zainteresowanie, ale niestety nie mam zbyt wielu informacji na ten temat. Jednak zauważyłem, że istnieje kilka możliwości finansowania nieruchomości. Na przykład można wybrać poza stałą stopą procentową na okres kredytu również elastyczne oprocentowanie. Brzmi interesująco, zwłaszcza że stopy procentowe na tak długi okres mogą się obniżać. Jednakże, ponieważ obecnie są one na niskim poziomie, prawdopodobnie skłaniałbym się raczej ku stałej stopie procentowej. Czy mógłbyś mimo to przedstawić mi korzyści elastycznego oprocentowania przy zakupie domu? Z poważaniem, Dirki

Napisany przez heizexperte24
Zalety są obecnie właściwie żadne, ponieważ moim zdaniem korzyści mogą wynikać jedynie z zmiennych oprocentowań, gdy spadną, jak sam powiedziałeś. Gdyby teraz były bardzo wysokie, sytuacja mogłaby być inna. Ale zawsze istnieje ryzyko, że będą raczej rosnąć niż spadać. Obliczenia w takiej niepewności są również trudne.

Napisany przez Torian
Jeśli właśnie siedzisz płacząc przy łóżku swoich rodziców i jesteś zachwycony dziedziczeniem za kilka miesięcy/kilka lat, to zaoszczędź opłatę za wcześniejszą spłatę kredytu ;-)

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata