Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Pytanie dotyczące kredytów szwajcarskich

Napisany przez Herbert
Hej! Poprzez wyszukiwanie w google natrafiłem na to forum za pośrednictwem pewnych pośredników. Uważam, że jest to bardzo informatywne, niemniej jednak niestety nie udało mi się znaleźć żadnego tematu odpowiadającego moim potrzebom. Chodzi o to, że potrzebuję kredytu w wysokości 15 000 euro. Pochodzę z Austrii i niestety tutaj nie ma dla mnie przychylności (postępowanie upadłościowe). Od tego minęły jednak 2,5 roku i nie ma żadnych nowych długów ani innych zobowiązań. Jestem również wykwalifikowanym pracownikiem od 5 lat w nieograniczonym stosunku pracy i oczywiście nie jestem zajmowany. Jednakże jestem jak się mówi, oznaczonym dzieckiem. Poszukałem informacji w Internecie i z wielu wpisów wyczytałem, że możliwy jest kredyt szwajcarski. Wysłałem już kilka zapytań, gdzie otrzymałem pozytywne wyniki. Jednak wszystkie te instytucje wymagają albo zadzwonienia pod płatny numer telefonu, albo na przykład w przypadku Lugano-Finanz posiadania pewnej kwoty przy odbiorze dokumentów. (Dzięki Bogu, dzięki temu forum tego nie zrobiłem) Teraz moje właściwe pytanie, czy istnieją wiarygodne instytucje pośredniczące w udzielaniu kredytów szwajcarskich? A może warto zwrócić się do szwajcarskich banków? Będę wdzięczny za Wasze wskazówki.

Napisany przez 2Escorpio
Cześć, kredyty są obecnie nazywane tylko kredytem szwajcarskim, ponieważ kiedyś często udzielano ich właśnie w Szwajcarii. Oczywiście nadal może się zdarzyć, że kilka kredytów pochodzi ze Szwajcarii, ale ogólnie mówiąc oznacza to jedynie, że jest to kredyt bez sprawdzania Schufa lub w Austrii bez sprawdzania KSV. I tak, istnieją również uczciwe firmy, które pośredniczą w takich kredytach, ale kredyty szwajcarskie zazwyczaj mają limit 3000 euro i wiążą się z bardzo wysokimi odsetkami. Oczywiście są także firmy, które opowiadają ci bajki i reklamują się kwotami 50 000 euro i innymi cudami. Są to jednak firmy, które pobierają opłatę z góry, a kredyt w końcu zazwyczaj nie zostaje udzielony. pozdrawiam esco

Napisany przez MajorKev
Jak już wspomniał Escorpio, szwajcarski kredyt to kredyt bez sprawdzania w bazie danych Schufa, czyli kredyt, w którym nie uzyskuje się informacji z Schufa. Istnieje kilku uczciwych dostawców na rynku, ale także wiele tzw. czarnych owiec! Zdecydowanie zalecam złożenie kilku zapytań u różnych dostawców i porównanie ich ze sobą. Wielu nieuczciwych dostawców pobiera wysokie opłaty z góry za formalną prośbę o kredyt. Ogólnie rzecz biorąc: uczciwi dostawcy w żadnym wypadku nie żądają opłat od swoich zainteresowanych przed zatwierdzeniem kredytu. Bon Kredit jest jednym z uczciwych dostawców (czytałem o tym już kilka razy, ale sam nie mam doświadczeń w tej sprawie).

Napisany przez Bern138
Chciałbym usłyszeć o jednym rzetelnym dostawcy. Zawsze mówi się tylko, że istnieją rzetelni dostawcy, ale nie podaje się żadnych konkretnych nazw, więc czasami zastanawiam się, czy prawdopodobnie nie ma rzetelnej pożyczki do 3000€ w rzetelny sposób bez sprawdzania w bazie danych SCHUFA, inaczej pewnie padłoby jakieś nazwisko... Chciałem tylko to wspomnieć, ponieważ nie uważam, żeby takie coś było naprawdę pomocne...

Napisany przez Walter69
Myślę, że Bonkredit mógłby być dobrą alternatywą. Już wiele o nich słyszałem.

Napisany przez Karin2202

chciałbym usłyszeć nazwę wiarygodnego dostawcy. Zawsze mówi się tylko, że istnieją godni zaufania dostawcy, ale nigdy nie podaje się konkretnych nazw, więc czasami zastanawiam się, czy w ogóle istnieje wiarygodna pożyczka do 3000 € w sposób wiarygodny bez sprawdzania w bazie SCHUFA, w przeciwnym razie przynajmniej raz padłaby nazwa...

Tylko tak na marginesie, bo nie uważam tego za pomoc w ogóle...

Hej, istnieje bank z Liechtensteinu, który oferuje tzw. kredyt szwajcarski. To SIGMA Kreditbank, która oferuje kredyt w wysokości 3 500 lub 5 000 €. Faktycznie nie sprawdzają one bazy SCHUFA, ale weryfikują zdolność kredytową w inny sposób (Źródło)
Jednak nawet w przypadku SIGMA Kreditbank istnieje tylko kredyt szwajcarski dla obywateli niemieckich, dlatego jako Austriak nie będziesz w stanie skorzystać z tej informacji... przykro mi

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata