- sob paź 29, 2011 12:59 pm
Hej!
Poprzez wyszukiwanie w google natrafiłem na to forum za pośrednictwem pewnych pośredników.
Uważam, że jest to bardzo informatywne, niemniej jednak niestety nie udało mi się znaleźć żadnego tematu odpowiadającego moim potrzebom.
Chodzi o to, że potrzebuję kredytu w wysokości 15 000 euro.
Pochodzę z Austrii i niestety tutaj nie ma dla mnie przychylności (postępowanie upadłościowe). Od tego minęły jednak 2,5 roku i nie ma żadnych nowych długów ani innych zobowiązań. Jestem również wykwalifikowanym pracownikiem od 5 lat w nieograniczonym stosunku pracy i oczywiście nie jestem zajmowany. Jednakże jestem jak się mówi, oznaczonym dzieckiem.
Poszukałem informacji w Internecie i z wielu wpisów wyczytałem, że możliwy jest kredyt szwajcarski.
Wysłałem już kilka zapytań, gdzie otrzymałem pozytywne wyniki. Jednak wszystkie te instytucje wymagają albo zadzwonienia pod płatny numer telefonu, albo na przykład w przypadku Lugano-Finanz posiadania pewnej kwoty przy odbiorze dokumentów. (Dzięki Bogu, dzięki temu forum tego nie zrobiłem)
Teraz moje właściwe pytanie, czy istnieją wiarygodne instytucje pośredniczące w udzielaniu kredytów szwajcarskich? A może warto zwrócić się do szwajcarskich banków?
Będę wdzięczny za Wasze wskazówki.