Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Który broker jest dobry?

Napisany przez Aalon
Cześć, jestem początkującym i chciałbym zapytać, z jakim brokerem warto handlować?

Napisany przez leokatz
Cześć Aalon,

istnieje wiele stron porównujących, które się tym zajmują. Prawie na wszystkich znajdziesz Onvista i Cortal Consors na pierwszym miejscu. Jak już wspomniałem, istnieje nieskończona liczba stron. Najbardziej aktualną, którą znam i która stale aktualizuje wszystko, jest Broker-Vergleich
Mam nadzieję, że mogłem Ci pomóc dalej.

Pozdrowienia

leokatz

Napisany przez 2Bolitho
Strony porównujące służą praktycznie wszystkim jednemu celowi: zarabianiu prowizji poprzez pozyskiwanie nowych klientów. Pozostawia to u mnie pewne uczucie niedosytu, być może jeden lub drugi broker jest lepiej oceniany lub kryteria są odpowiednio wybierane, ponieważ zapłata jest lepsza...

Ja chciałbym porównać samodzielnie. Jak wygląda Twój planowany handel? Co jest dla Ciebie ważne? Na przykład: 1) Jak duży jest rozmiar pozycji akcyjnej? 1 000 euro? 10 000 euro? 2) Na jakich giełdach dokonujesz zakupów? 3) Ile transakcji wykonujesz miesięcznie? Potrzebujesz darmowych zmian limitów?
Następnie wybierasz koszty u 2-3 dużych brokerów i porównujesz koszty oraz inne czynniki. Wtedy powinieneś mieć dobre pojęcie.

Osobiście mam dobre doświadczenia z DAB Bank. Nie mam pojęcia, czy również do Ciebie będą pasować.

Napisany przez leokatz
Bolitho ma rację. Czasami strony porównawcze otrzymują prowizje za pośrednictwo. DAB z pewnością oferuje również prowizje, tak jak prawie wszystkie banki.

Obecnie jednak Cortal Consors i OnVista są zazwyczaj najlepszymi, których powinieneś wybrać, jeśli kierujesz się kryterium, gdzie płacisz najmniej.

W przypadku CortalC płacisz obecnie 4,95 za każde zlecenie.

W przypadku DAB, gdzie Bolitho ma konto, płacisz obecnie 4,95 € + co najmniej 3 euro za każde zlecenie, czyli łącznie co najmniej 7,95 za każde zlecenie.

W OnVista obecnie nie płacisz nic za zlecenie kupna, czyli 0 euro, za sprzedaż płacisz 5,99 plus 0,23% od wartości, którą handlujesz.

Jeśli więc nie handlujesz akurat dużym majątkiem, pozostaję przy mojej rekomendacji OnVista lub CC.

Napisany przez 2Bolitho

Czasem strony porównawcze otrzymują prowizje za pośrednictwo. Jednak DAB z pewnością również oferuje prowizje, podobnie jak niemal wszystkie banki.

Tak, różnica polega na tym: Ja polecam na podstawie osobistego doświadczenia i nie otrzymuję za to żadnych korzyści. Portale porównawcze polecają na podstawie jakichś pozornie obiektywnych kryteriów, ale otrzymują pieniądze za każdego klienta. To nie jest nic złego. Warto o tym jednak wiedzieć.

Napisany przez Aalon

Cześć Aalon,

istnieje wiele stron porównujących, które się tym zajmują. Na prawie wszystkich znajdziesz Onvista i Cortal Consors na pierwszym miejscu. Jak już wspomniałem, istnieje niezliczona liczba stron. Najaktualniejszą, którą znam, która stale aktualizuje wszystko, jest Broker-Vergleich. Mam nadzieję, że mogłem Ci pomóc.

Pozdrowienia

leokatz

Dziękuję, najpierw przejrzyj różne strony, aby zapoznać się z sytuacją.

Napisany przez MurdochR
spróbuj z Broker-Test. Mają tam listę szczególnie dotyczącą brokerów. Jest to prywatna strona. Pozdrowienia i powodzenia w poszukiwaniach

Napisany przez 2Bolitho

... to strona prywatna.
...

Co NIE oznacza, że tutaj pracuje się wyłącznie z powodów humanitarnych. Tutaj także zarabiana jest prowizja. Można to zobaczyć po linkach, gdy zostanie się przekierowanym do brokera. ... To nie jest nic złego, ale warto o tym wiedzieć.

Napisany przez petethefarmer
Tego rodzaju czysto porównawcze strony możesz śmiało zapomnieć. Gdy widzę taką tanią tabelę bez żadnej dodatkowej wartości, już wiem, że operator strony ma tylko na celu zysk z prowizji. Prowizje są w porządku, ale wtedy oczekuję pewnej wartości dodanej dla użytkownika. Lepiej jest szukać opinii użytkowników lub szczegółowych testów. Dobre miejsce do tego to na pewno forum wallstreet-online (Forum Banken & Broker - Orderbuch - Realtime Kurse | wallstreetnline) albo Aktienboard (Forum o akcjach, funduszach, tradingu, finansach i giełdzie - Aktienboard)

Napisany przez Aalon
Teraz również przeczytałem informacje na różnych forum giełdowych.

Napisany przez Aalon

Cześć Aalon,

istnieje wiele stron porównujących tego rodzaju usługi. Na niemal wszystkich znajdziesz Onvista i Cortal Consors na pierwszym miejscu. Jak już wspomniałem, istnieje nieskończona ilość takich stron. Najnowszą, którą znam, która ciągle aktualizuje wszystko, jest Broker-Vergleich. Mam nadzieję, że udało mi się pomóc.

Pozdrowienia

leokatz

Nadal nie zdecydowałem. W kilku forach giełdowych powiedziano mi, że Cortal Consors wydaje się być bardzo dobry. No cóż, Onvista też nie jest z tych gorszych. Cortal Consors jest jednak dobrze oceniany wszędzie tam, gdzie szukałem w forach giełdowych. Może powinienem go rzeczywiście wybrać. Cortal Consors czy Onvista.

Napisany przez leokatz

Te strony porównawcze możesz śmiało sobie darować.

Że mnie trafi! Reklamujesz tutaj swoje forum i mówisz nam doświadczonym traderom, że nie powinniśmy pomagać ludziom w podejmowaniu decyzji. Absolutnie nie obchodzi mnie, czy ktoś idzie do dostawcy za pośrednictwem tej strony, którą podałem, czy nie. Moim zdaniem pozostaje to jednak takie samo, że Cortal Consors i OnVista są obecnie najlepszymi brokerami, właśnie z podanych powodów.

Chciałem jednak poruszyć jeszcze jedną kwestię. Strona, którą podałem, jest dobra, ale zanim zaczniecie coś robić, moim zdaniem powinniście najpierw popracować nad swoją psychiką. Jako doświadczony trader powiem: Psychika stanowi 70%. Istnieje wiele systemów, które są zyskowne, ale trzeba być w stanie je zastosować.

Napisany przez petethefarmer
Czy reklamuję moje forum? Nie mam nic wspólnego z wallstreet-online ani aktienboard poza kontem i nie zarabiam na tym dokładnie 0,00 EUR.

Zgoda na 70% Psychiki!

Napisany przez Lumo
W Cortal Consors opłata wynosi 4,95€ w pierwszym roku. Następnie handel staje się droższy. We wszystkich niezależnych porównywarkach zawsze uwzględniają tylko opłaty za pierwszy rok, co jest dość bezczelne...

Dla tych, którzy nie chcą zmieniać szybko jak w przypadku lokat, tutaj można znaleźć porównanie kosztów: Depot

Niestety, nie ma tu wzoru obliczeniowego dla woluminów, ale pokazuje to, że większość dostawców jest naprawdę tania tylko w pierwszym roku. Wygląda na to, że ta strategia przynosi efekty. Zachęcają i gdy klient założy i zasili konto, już nie zmienia dostawcy.

Napisany przez FredS
Miałem pozytywne doświadczenia z Flatex.

Napisany przez pelee
Również już szukałem różnych brokerów i porównywałem je. Następnie natrafiłem na inną osobę na forum giełdowym, która żąda stosunkowo niskich prowizji. Być może to jest najlepszy sposób na nawiązanie dobrych kontaktów...

Napisany przez Dieter69
Porównania stron internetowych słabo pomagają w podejmowaniu decyzji, zgadzam się.
Najlepiej najpierw zastanowić się, czego dokładnie oczekujemy od brokera.
Następnie warto poszukać informacji w forach, takich jak tutaj albo gdzie indziej, dotyczących doświadczeń z preferowanym brokerem. Google również może być bardzo pomocny. Dzięki temu można od razu odrzucić złe oferty. Uważam, że pomocne są również: doświadczenia, opinie, testy i porównanie brokerów CFD, brokerów Forex, sygnałów Forex i doradców ekspertów | broker-bewertungen.de. Prawie wszyscy brokerzy są tam przedstawieni.

Napisany przez Forex-Trading
Cześć Aalon,

podczas inwestowania w akcje od lat jestem zadowolonym klientem Cortal Consors, ponieważ uważam ich ActiveTrader za bardzo dobry, jednak szkoda, że nie ma bezpłatnego modułu wykresów i kursów w czasie rzeczywistym. Trzeba dokupić je jako moduły dodatkowe...

W moim handlu na rynku Forex byłem bardzo zadowolony z Alpari i FXDD, ale teraz przechodzę na OANDA ze względu na korzystniejsze spready i sprawdzę tego brokera.

Powodzenia na początku Twojej przygody z tradingiem.

Pozdrowienia,
Patrick

Napisany przez sibileeee
Porządny broker zawsze powinien oferować konto demo. Szczególnie na początku jest to bardzo ważne. Gdy już zdecydujesz się na konto rzeczywiste, otrzymasz na przykład tutaj 25€ za darmo, bez konieczności wpłaty. Takie oferty zdecydowanie warto przejrzeć i porównać. Jeśli jako początkujący zdasz sobie sprawę, że to nie jest dla Ciebie, przynajmniej nie poniesiesz straty. Z kolei w drugą stronę zawsze możesz wpłacić własne pieniądze. Powodzenia!

Napisany przez Jus_Deck
Jeśli chcesz, porównaj sam, według swoich własnych życzeń i warunków.
Nie zawsze jest to jedno i dlatego trudno powiedzieć, który jest teraz dla ciebie najlepszy. Ale oczywiście istnieją pewne kryteria, które dobry broker powinien spełniać. Tak jak wspomniał mój poprzednik, na przykład konto demo.

Napisany przez Maggolini
Porównanie brokerów na stronie Banken-Testsieger.de, o którym wspomniał Leokatz na początku, jest w porządku. Obecnie także tak uporządkowałbym brokera.

Napisany przez Andy34

Porównanie brokerów na Banken-Testsieger.de, o którym mówił Leokatz na początku, jest w porządku. Obecnie też ułożyłbym brokera w ten sposób.

Zgadzam się z tym.

Napisany przez gandi
Być może teraz sobie zaszkodzę... Ale jestem z comdirect i uważam, że to dobre.

Napisany przez Blitzschreiner
Dziękuję Leokatz i wspomnianej stronie porównawczej. Na stronie banken-testsieger.de przynajmniej wszystko jest transparentne. Na stronach porównawczych, które znalazłem w Google, niestety nie było nawet pokazane, jakie będą opłaty po zakończeniu okresu specjalnej oferty, a zamiast tego sugerowano, że opłaty za transakcje obowiązujące przez pierwsze 6 lub 12 miesięcy będą obowiązywać na zawsze.

Cortal Consors jest bardzo tani, ale niestety tylko przez pierwsze 12 miesięcy. Potem należy albo zmienić brokera, albo opłaty wzrosną.

W Onvista zarówno opłaty transakcyjne w czasie specjalnej oferty, jak i po jej zakończeniu są niskie. Dlatego wydaje mi się, że zdecyduję się na tego dostawcę.

Napisany przez brainy
flat-ex jest zazwyczaj najtańszy, prawda?

Napisany przez Goblinork
....myślę, że zależy to także od osobistego wolumenu handlowego! Ale zobacz ten porównanie: Forex Broker Recenzja 2013 - porównanie najlepszych dostawców Forex

Napisany przez Sonicx
Cortal Consors pobiera zatem 4,95 € za transakcję przez rok. Ile pobiorą w drugim roku? Nie mogę znaleźć informacji na ten temat...

Napisany przez Tlub
Gdzie jest napisane, że opłata w wysokości 4,95€ obowiązuje tylko w pierwszym roku? To wcale nie jest prawda

Napisany przez Finanzreader

Cześć, jestem początkujący i chciałbym zapytać, u jakiego brokera powinienem handlować?

Zawsze pojawia się nazwa Szwajcarii, gdy mowa o bankach. Jednakże są one często dość kosztowne, jak pokazuje porównanie na Moneyland (niezależny portal finansowy w Szwajcarii, moneyland.ch/de/online-trading-vergleich). Czy warto, jeśli bezpieczeństwo jest najważniejsze?

Napisany przez Janina27
Więc różne strony porównawcze zazwyczaj otrzymują prowizje oraz oczywiście dochody z reklam. Nie można zbudować takiego portalu wyłącznie w sposób charytatywny. Znam dyrektora takiego portalu. Podsumowując, może to być komuś obojętne. Dzięki prowizji cena dla klienta nie wzrasta. Jeśli więc ktoś poświęca czas na porównywanie całego zamieszania, regularne aktualizacje itp., to można też w prosty sposób podziękować.

Trzeba jednak zastanowić się, co się ma na celu. Jak często dokonuję transakcji? Jak duże są poszczególne pozycje? W takim przypadku taki portal jest dobrą oszczędnością czasu.

Napisany przez Dubby
@Aalon
Dziękuję za informacje i stronę, którą podałeś do porównywania brokerów. Pomogło mi to. 5 punktów dla tego forum

Napisany przez ameister
Degiro warto byłoby wymienić, są bardzo tanie (2€ za transakcję). Niestety nie oferują aplikacji mobilnej, a obsługa pozostawia też wiele do życzenia. Mimo to jestem tam z powodu korzystnego stosunku zysków do strat.

VG

Napisany przez Klaus.klaus
CMC lub IG Markets :-)

Napisany przez Aktienhai
To naprawdę trudne do uogólnienia. Ponieważ moim zdaniem na rynku brokerskim jest już dość dużo dostawców, którzy są dobrzy. Jednak trzeba ponownie odróżnić między dobrym a naprawdę godnym polecenia.

Dla mnie w Niemczech nie ma zbyt wielu brokerów, których z czystym sumieniem poleciłbym swoim przyjaciołom i rodzinie. Dla mnie jest to również zawsze ważny czynnik, na podstawie którego oceniam, czy dany broker jest dobry, czy nie. Ponieważ cenię sobie dużą różnorodność możliwości handlowych, chętnie korzystam na przykład z brokera GKFX. Sam dostawca reklamuje się jako mający największy na świecie wybór par walutowych w ofercie.

Muszę przyznać: Nie sprawdziłem tego dokładnie, ale ponad 100 par walutowych to dla mnie wystarczająco dużo, aby uwierzyć w tę informację.

Jednak jak wspomniałem, zawsze zależy to na tym, co jest dla kogoś naprawdę ważne. Jeśli lubisz handlować mobilnie, to GKFX będzie dla Ciebie właściwym miejscem. Możesz tam handlować mobilnie za pomocą iPhonea, iPada, smartfonów z systemem Android i tabletów z systemem Android. Wypłaty z GKFX z reguły są szybkie i bezproblemowe.

Jednak moim zdaniem nie ma jednoznacznie najlepszego brokera.

Napisany przez TheoL
Chodzi również zawsze o odpowiednie zwyczaje handlowe handlowca, ale ogólnie rzecz biorąc, opłaty lub spread powinny być niskie. Można tam znaleźć porównanie brokerów giełdowych.

Napisany przez jojo8hgg
Dzień dobry!
Ja osobiście rozpocząłem handel binarny w zeszłym roku. Najpierw przetestowałem moje strategie na koncie demo, a dopiero potem otworzyłem rzeczywiste konto. Handluję z doświadczeniem OptionWeb i polecam go również. Opiera się on na solidnej platformie handlowej - SpotOption, która jest używana do handlu opcjami binarnymi i forex.

Napisany przez lolania

Hallo, jestem początkującym i chciałem zapytać, z jakim brokerem należy handlować?
Cóż, to także częściowo zależy od tego, co dokładnie chcesz handlować. Jeśli chcesz handlować kontraktami CFD, na rynku Forex lub futures, polecam WH Selfinvest.
Jest on polecany przez wiele portali testowych, patrz tutaj. Jeśli interesują Cię opcje binarne lub social trading, lepiej skorzystaj z innych banków / brokerów.
Nie znam się tak dobrze na tym, ale w przypadku opcji binarnych 24option powinien być dobry. Nie miałem z nimi jeszcze do czynienia i nie handluje nimi, więc musisz sam sprawdzić, który chcesz użyć.

Napisany przez rolokostO
Polecam przeczytanie recenzji Banc de Binary. Tam dowiesz się wszystkiego o podstawach handlu z tą firmą brokerską, informacje dotyczące minimalnej wpłaty, wypłat, typów opcji i rodzajów kont, w tym konta demonstracyjne Banc de Binary, a także przekonasz się, dlaczego oszustwo przez Banc de Binary jest wykluczone.

Napisany przez Andy34
W ogólności nie zaszkodzi rozważenie kilku portali, które wymieniają brokerów na różnych miejscach. Oceny i tak dalej często się zmieniają, a niektóre systemy brokerskie także ewoluują lub okazują się być złe, co może czasem całkowicie zmieniać oceny. Ostatnią listę, którą mogę potwierdzić swoim zdaniem, znajdziesz tutaj. Jednakże bez gwarancji. W zasadzie bez znaczenia, jaki broker jest promowany. Warto otworzyć konto demonstracyjne u kilku brokerów. Nawet u tych, którzy są uważani za słabych, bo może okazać się, że są lepsi niż się wydaje. Ponadto nie ma JEDNEGO brokera, ale tylko odpowiednich brokerów dla różnych rodzajów traderów. Oczywiście są też czarne owce bez licencji, lub z licencją wyspiarską, ale to łatwo stwierdzić. W sieci są strony, gdzie można łatwo kupić licencje, tak więc teraz ja także mógłbym otworzyć brokera, aby was wszystkich oszukać. To wcale nie jest trudne, dlatego zawsze uważaj dokładnie na każdego brokera i nie daj się skusić nierealnymi ofertami.

Pozdrowienia

Napisany przez Finanzherbert
Polecam wybranie brokera, który zapewnia wsparcie klienta, regulowany jest przez CySEC (cypryjski organ finansowy) i oferuje konto demo.

Dla początkujących jest to bardzo ważne, aby nie stracić od razu całych oszczędności.

Moim zdaniem tutaj znajdziesz takiego godnego zaufania brokera.

Napisany przez benhuebner
Jeśli chodzi o opcje binarne, poleciłbym 24Option i IG. Sam korzystam z 24Option od dłuższego czasu i jestem bardzo zadowolony! Ważne jest posiadanie konta demo, ale można otrzymać je bez wpłaty na IQoption i najpierw trochę poeksperymentować i przetestować strategie!
Ponadto należy pamiętać o przeczytaniu warunków korzystania, ponieważ niektórzy brokerzy pobierają opłaty za bezczynność, jeśli przez długi czas nie zawieralismy transakcji, warto o tym wiedzieć! Bonusy również należy przyjmować z rozwagą, tutaj ważne jest zwrócenie uwagi na warunki!
Poniżej znajdują się dodatkowe istotne aspekty wyboru brokera!

Napisany przez didi317
To zależy zawsze od tego, jaki styl handlowy przyjmujesz. Czy inwestujesz krótkoterminowo, średnioterminowo czy długoterminowo. Dobra brokerów jest wiele, ale nie każdy z nich jest odpowiedni pod względem opłat dla Ciebie osobiście. Nie ma sensu wybierać brokera, który jest odpowiedni dla inwestora długoterminowego, jeśli jesteś skalperem. Potrzebuję więcej informacji o Tobie i Twoim stylu handlowym.

Napisany przez samsxa
Uważaj na Flatex. Opłaty za transakcje są dość dobre.
Jednak Flatex pobiera ujemne odsetki.
Oznacza to, że jeśli trzymasz tam 1000 lub 5000 euro, bank nie wypłaca Ci odsetek, ale Ty płacisz bankowi karne odsetki!
Na szczęście istnieją alternatywy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata