Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych ubezpieczeń.

Re: Czy zwierzęta domowe są objęte ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej prywatnej?

Napisany przez ADMCI4
Mamy prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej, które chroni wszystkich pięciu z nas. Musieliśmy z niego skorzystać kilka razy. Ostatnio nasz kot przewrócił ciężki doniczkę u sąsiada, uszkadzając płytki tarasu. Jest on w pewnym sensie także członkiem naszej rodziny. Czy z tego powodu takie szkody mogą być rozliczane przez nasze prywatne ubezpieczenie OC?

Re: Czy zwierzęta domowe są objęte ubezpieczeniem odpowiedzialności cywilnej prywatnej?

Napisany przez ADMCI4
Zazwyczaj delikatne zwierzęta domowe (koty, chomiki, myszy, itp.) są ubezpieczone na wypadek szkód przez prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Konie lub psy muszą być ubezpieczone osobno. Sprawdź po prostu warunki swojego ubezpieczenia, wtedy będziesz mieć 100% pewności. Pozdrawiam

Napisany przez sabine75
Krótko i zwięźle: Tak. Pan Irmscher był szybszy

Napisany przez DeinMakler24
Cześć,

Jakie ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla właścicieli psów możecie polecić?

Napisany przez Naseweis

Cześć,

która ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej dla właścicieli psów możesz polecić?

To już śmieszne!

Ktoś o pseudonimie DeinMakler24 pyta o zalecenie ubezpieczenia odpowiedzialności cywilnej dla właścicieli psów.

hm... zastanówmy się.
Poleciłbym pakiet ubezpieczeniowy 24 od Pfefferminzia.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez katarinamentze
@DeinMakler24: wielki sport - być może powinniśmy zapytać nasze zwierzęta domowe ;-)

Napisany przez sabine75
Oklaski, Pani Mentze.
Mam specjalnie dla Pani jeszcze 2 alternatywy:
1. Trzymać język za zębami, gdy nie ma się nic do powiedzenia albo
2. Najlepiej od razu przekonać się do przeglądania Pani kiepsko wykonanej i soborowo źle zbadanej strony internetowej, która jest zasypywana Pani artykułami.

Napisany przez sabine75
A Nasz Drogi: Zwróciłem się do Pana/Pani w tej sprawie To jest nonsens, ponieważ jako mężczyzna/fachowiec od ubezpieczeń ma się jeszcze wiele innych produktów w swoim asortymencie. Niemniej jednak nie można potępiać wszystkich umów funduszowych, jeśli nie ma się pojęcia o tej dziedzinie i wykupiło się niewłaściwy produkt. Moje ubezpieczenia funduszowe uzyskują średnią stopę zwrotu na poziomie około 6,2%. Jednak, jak już wspomniałem, nie inwestuję w azjatyckie fundusze i fundusze są regularnie zmieniane. proszę o wyjaśnienie, jak Pan/Pani generuje średnią stopę zwrotu 6,2% dla swoich klientów. Byłbym/zainteresowany/zainteresowana portfolio Pańskich klientów. Zwłaszcza bez krajów rozwijających się. Ponadto AXA jest raczej znana z bardzo niskich udziałów w zyskach. W przeciwnym razie Pana/Pani oświadczenie pozostaje w chwili obecnej bez wartości: [dzięki niemu] jest Pan/Pani wyłącznie przedstawicielem ubezpieczeniowym bez wiarygodnych odniesień źródłowych. Co sprawia, że cała sytuacja jest bardzo nieprofesjonalna.

Napisany przez Kobiasch

I noszyciel mądry:
Poprosiłem o wyjaśnienie, jak generujesz średnio 6,2% dla swoich klientów. Chciałbym zobaczyć portfele swoich klientów. Szczególnie bez krajów rozwijających się. Ponadto AXA jest raczej znana z bardzo niskiego udziału zysków. W przeciwnym razie Twoje stwierdzenie jest obecnie takie, jakie jest: zachowanie sprzedawcy ubezpieczeń bez możliwości weryfikacji podanych źródeł. Co czyni to wszystko bardzo nieprofesjonalnym.

Chyba wpadło to w niewłaściwy wątek, co nie?

Napisany przez sabine75
Nie. Chodzi tutaj o fundamentalne kwestie. Oczernianie konkurentów z branży pośrednictwa nieruchomościami i jednoczesne pomijanie oraz ignorowanie krytyki. Każdy może mówić głośno, ja chciałbym widzieć od czasu do czasu jakąś treść również w frakcji AXA. Będę teraz częściej włączać te i podobne pytania oraz wpadki szanownego Mądrali od teraz. W przeciwieństwie do Niego z podaniem źródła. Czy to pasuje do danego wątku czy nie, jest mi dosyć obojętne.

Napisany przez Naseweis
Cześć Sabine75,

Czy jest ci znana platforma funduszy EBASE ?

Strona domowa EBASE - Strona główna

Składanie poszczególnych funduszy można dostosować indywidualnie do życzeń klientów.

Ale przecież nie spodziewasz się, żebym tu publicznie opisywał moją strategię.

Pozdrowienia, N.

Napisany przez sabine75
ubezpieczenie funduszowe z wyborem funduszy poprzez eBase? Jaki to niby ma być plan AXA? W przeciwnym wypadku jest to odpowiedź, którą się spodziewałem: Dużo gorącego powietrza, brak treści. Dziękuję jeszcze raz za potwierdzenie mojego przekonania.

Napisany przez Naseweis

ubezpieczenie inwestycyjne z wyborem funduszy poprzez eBase? Jaką to ma niby być taryfikację AXA? Poza tym, to jest odpowiedź, którą również się spodziewałam: Dużo gorącego powietrza, brak substancji. Dziękuję jeszcze raz za potwierdzenie mojego założenia.

na na - dlaczego miałoby to być ubezpieczenie inwestycyjne od AXA???

Powinno się umieć odróżnić ubezpieczenia inwestycyjne od lokat funduszowych.

Napisany przez sabine75
Czy jesteś naprawdę za słabo naświetlony, aby czytać? Pisałeś o ubezpieczeniu funduszowym Twoich klientów z przeciętnym 6,2% zwrotem. To typowy, przez Ciebie nieudokumentowany bełkot sprzedawcy. Nagle zaczynasz pisać o eBase i wyborze funduszy tam dostępnych. -Jakie ubezpieczenie funduszowe, z którego może skorzystać eBase, możesz jako agent wyłącznościowy AXA/DBV z prewencji zaoferować? -I gdy mówisz o czystym planie oszczędzania w funduszach, powinieneś po prostu wstydzić się przed swoimi klientami za koszty przekraczające 6,2% średnio i skoncentrować się na ubezpieczeniu swoich klientów. Albo mieć nadzieję, że Twoi klienci nigdy nie będą zastanawiać się w przyszłości, ile pieniędzy już od Ciebie stracili.

Napisany przez Naseweis
Sabine75, bardzo mi przykro. Możesz wyładować swoją frustrację tutaj, ale szukaj kogoś innego, z kim to zrobić! Żegnaj

Napisany przez sabine75
Dziękuję, ale nie potrzebuję kondolencji. Natomiast współczuję Państwa klientom. Oni albo otrzymują
- gadułę (czyli udowodnij swoje tajemnicze 6,2%...) albo
- amatora (6,2% dla inwestora funduszy nie jest dla Ciebie argumentem; A znowu zignorowałeś swoją kreatywną interpretację do 60% w innym wątku? Czy takie zaprzeczanie samemu sobie nie boli???
Po prostu jesteś zirytowany, że ktoś uświadamia Ci własne niedociągnięcia i udowadnia to innym użytkownikom. Musi być frustrujące dla Ciebie, że nie możesz tu pochwalić się swoją wielką wiedzą jak to zwykle robisz. Powoli zaczynam się bawić!
Do zobaczenia, uwierz mi

Napisany przez Luke
Dziękuję Sabine!

Bardzo lubię przeglądać te wątki.
Szczerze mówiąc, byłoby mi zbyt uciążliwe szukać błędów w komentarzach od N., gdyż nie jest mi to warte zachodu.

Być może Pan/Pani N. kiedyś znajdzie powód, aby się zastanowić, zanim zacznie obnażać rzekome umiejętności w zakresie interpretacji VVG.

Tak trzymaj!

Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Panie/Pani Luke,

To było jednak bardzo miło wyrażone!

Wiele wielkanocnych pozdrowień!

N.

Napisany przez sabine75
Luke, po co szukasz? Braki merytoryczne są zazwyczaj bardziej niż oczywiste
Ponadto, jak zauważyłem, Pan U. znalazł nową/starą ojczyznę podczas rozmowy o ubezpieczeniach. Tam natrętnie wciela się w rolę fuzjonisty, drażniąc bardziej kompetentnych fachowo kolegów

Napisany przez Begeld

Zwykle delikatne zwierzęta domowe (kot, chomik, mysz itp.) są ubezpieczone przez prywatne ubezpieczenie odpowiedzialności cywilnej. Konie lub psy muszą być ubezpieczone oddzielnie.

Po prostu sprawdź warunki ubezpieczenia swojego ubezpieczenia, wtedy będziesz miał 100% pewność.

Pozdrowienia

Nie wiedziałem, że moja kotka jest ubezpieczona na moją prywatną odpowiedzialność cywilną.
Muszę sprawdzić dokładniejsze warunki ubezpieczenia dotyczące zwierząt domowych...
Aha... także pozdrowienia wielkanocne ode mnie

Napisany przez ADMCI4
Ale kotek nie może być pumą czy czymś podobnym.

Tutaj nacisk kładzie się na kotka!

Życzę również miłego Wielkanocy ...

Pozdrowienia

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata