Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Udział / pożyczka na handel walutami

Napisany przez Adlernest
Czy to jest odpowiednie miejsce, nie wiem! Szukam inwestora do handlu walutami. Od 50 000 do 1 000 000 €! Oferta jest poważna. Preferecje co do konstelacji pozostawiam otwarte. Może to być pożyczka lub udział. Szczegóły do omówienia. Jednak trzeba mieć świadomość spekulatywnej strony tego interesu. Proszę kontaktować się tylko zainteresowane osoby z odpowiednią ilością pieniędzy, ponieważ inaczej nie ma sensu omawiać tej kwestii.

Napisany przez 2Bolitho
Szczegóły jak zawsze na PW. Niemniej jednak należy być świadomym spekulatywnego charakteru tego interesu z wyprzedzeniem. Znamienna wypowiedź. Czy można to przetłumaczyć w ten sposób? Wyślij mi pieniądze i nie przejmuj się tym... ;-)

Napisany przez Adlernest
Jak już wspomniałem, jeśli ktoś nie ma pojęcia, powinien powstrzymać się od negatywnych komentarzy. Nie zależy mi nawet na tych pieniądzach na swoim koncie. Ale chętnie wymienię tę możliwość z inteligentnymi ludźmi zainteresowanymi ciągłym zarabianiem pieniędzy.

Napisany przez 2Bolitho
Adlernest pisze: ..., jeśli się nie ma pojęcia, to lepiej zrezygnować z złych komentarzy. ...
Wznawia mnie, jakie obserwacje doprowadziły Cię do takiej interpretacji. Łańcuch logiczny jeśli/tak to może mieć zastosowanie dla Ciebie, ale czy musisz narzucać go swojemu otoczeniu? Jednak chętnie wymieniłbym tę możliwość z inteligentnymi osobami zainteresowanymi ciągłym zarabianiem pieniędzy. Jako inteligentna osoba zainteresowana ciągłym zarabianiem pieniędzy, nie mogę się już doczekać, aby pozwolić Ci spekulować moimi 50 000 lub nawet 1 000 000 euro na rynku walutowym.

Napisany przez Naseweis
Adlernest pisze: Czy to jest właściwe miejsce, nie jestem pewien! Szukam partnera inwestycyjnego do handlu walutami. W przedziale od 50 000 do 1 000 000 €! Faktycznie szukam możliwości zainwestowania pieniędzy. Ale co możesz mi zaoferować? Jaką stopę zwrotu mogę oczekiwać? To jest poważna oferta. Jakie warunki preferujesz, pozostawię otwarte. Może to być pożyczka, ale także udział. Szczegóły do uzgodnienia. Niemniej jednak przed podjęciem decyzji należy sobie uświadomić ryzyko związane z tym biznesem. I proszę, tylko osoby zainteresowane dostępne finansowo, bo w innym przypadku nie ma sensu rozmawiać na ten temat.
Zakładam tutaj, że nie zamierzasz trwonić kapitału i jesteś osobą honorową. Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Adlernest
Cześć Wścibski, jeśli naprawdę jesteś zainteresowany, powinniśmy rozmawiać poza forum. Myślę, że szczegóły nie powinny być tutaj omawiane. Zwroty wynoszą dwucyfrowe wartości miesięcznie! Oczywiście mogę przedstawić dane do weryfikacji, ale praktycznie nie mam bezpośredniego dostępu do konta handlowego. Mogę jedynie wprowadzać zlecenia, lecz nie mogę dokonywać wypłat. Pozdrowienia Adlernest

Napisany przez 2Bolitho
Bolitho pisze: Szczegóły jak zawsze proszę przesyłać na PW.
Jakby coś, to już się tego spodziewałem. Jaki rodzaj platformy masz na myśli? Możesz chociaż powiedzieć? Jaki rodzaj tradingu preferujesz, czyli jaki masz podejście (istnieją różne kierunki, takie jak swing trading, rainbow czy też BWILC) i dlaczego akurat ten? Od jak dawna masz doświadczenie? Jakie doświadczenie masz w zarządzaniu cudzymi aktywami? To przecież rzeczy, o których można otwarcie rozmawiać. Prawda?

Napisany przez Naseweis
Cześć Adlernest, nie ma sprawy. Po prostu wyślij mi informacje oraz Twoje dane adresowe na następujący adres e-mail: schwarp@cool.ms Pozdrowienia, Naseweis

Napisany przez Adlernest
Cześć Ciekawostko, w ciągu najbliższych dni to zrobię. Otrzymasz ode mnie wszystkie moje dane kontaktowe i oczywiście kilka liczb. Ale proszę się nie przestraszyć, to sporo stron. Pozdrowienia Adlernest

Napisany przez isar11
Cześć Od jak dawna zajmujesz się handlem walutami? I jak długo ma trwać nasze partnerstwo? W końcu w handlu walutami trzeba dążyć do celu długoterminowego.

Napisany przez Adlernest
Cześć, Pracuję nad tym już od pewnego czasu. Jednak nie ilość czasu, ale sukces jest decydujący. Współpraca powinna trwać co najmniej 1 rok. Po upływie roku można zdecydować się na kolejne 12 miesięcy. Pozdrawiam

Napisany przez Naseweis
Witajcie, oto kilka informacji z miłego Adlernest: SymbolEURUSD (euro vs dolar amerykański)Okres Model Parametr Słupki w teście7276Modelowane ticki1870518Jakość modelowania90.00% Początkowy depozyt10000,00 Całkowity zysk netto7037,93Brutto zysk20212,19Brutto strata-13174,26Współczynnik zysku1,53Oczekiwany wynik11,17 Absolutny obsunięcie3329,07Maksymalne obsunięcie3863,95 (32,63%)Obsunięcie względne36,19% (3783,23) Łączna liczba transakcji630Krótkie pozycje (wygrane %)307 (74,92%)Długie pozycje (wygrane %)323 (64,40%) Transakcje z zyskiem (% łączne)438 (69,52%)Transakcje ze stratą (% łączne)192 (30,48%)Największa transakcja z zyskiem1333,50Transakcja ze stratą-444,80Średnia transakcja z zyskiem46,15Transakcja ze stratą-68,62Maksymalne kolejne zyski (zysk pieniężny)14 (299,76)Kolejne straty (strata pieniężna)7 (-2071,13)Maksymalny kolejny zysk (liczba zysków)1545,55 (7)Kolejne straty (liczba strat)-2071,13 (7)Średnie kolejne zyski5Kolejne straty2 Nr.CzasTypZlecenieWolumenCenaS / LT / PZyskSaldo12011.09.01 00:00sprzedaż10,061,437910,000000,00000 22011.09.01 00:00modyfikacja10,061,437910,000001,43441 32011.09.01 00:30kupno20,061,437820,000000,00000 42011.09.01 00:30modyfikacja20,061,437820,000001,44132 Gdy poprosiłem mnie o prospekt/broszurę lub informacje o ew. zabezpieczeniach, otrzymałem następujący email: Nie mam broszur ani prospektów. Nie szukam teraz także 20 lub więcej klientów. Oczywiście powinieneś wiedzieć, o co chodzi. Głównie zajmuję się handlem walutami. Inwestuję zarówno na rynku rosnącym, jak i na rynku spadkowym. Na przykład EUR/USD lub USD/CHF. Oczywiście istnieją także inne pary walutowe. Teoretycznie możliwa jest całkowita strata, ale tylko wtedy, gdy ktoś postawiłby całe pieniądze na jedno zlecenie, a nikt rozsądny tego nie robi. Nie musisz mi również przesyłać pieniędzy, to jedno zabezpieczenie, które ci oferuję. Oczywiście musimy podpisać umowę, ponieważ chciałbym otrzymać prowizję od wypracowanych zysków. Na przykład otwierasz konto w Fibo Group na swoje nazwisko. Wygenerowane zyski wypłacasz na swoje konto i przesyłasz mi moją prowizję. Zawsze możesz sprawdzić konto i natychmiast przerwać handel, jeśli coś ci się nie spodoba. Trzeba tylko potrząsnąć głową. Jak zuchwale do niektórzy ludzie występują na forum i jeszcze wierzą, że ktoś się na nich nabierze. Pozdrowienia, Śledzik

Napisany przez Adlernest
Co to ma wspólnego z byciem bezczelnym? Gdybyś nie rozumiał, mógłbyś zapytać. Nie będę omawiał tej sprawy na tym forum. Te liczby odpowiadają prawdzie, ale prawdopodobnie nie masz pojęcia o handlu walutami. Ale to nieważne.

Napisany przez 2Bolitho
Adlernest, sprawdź też Ayondo i inne platformy. Tam możesz również dokonywać transakcji, a inni użytkownicy mogą Cię śledzić. Im większy sukces osiągniesz, tym więcej osób będzie Cię obserwować, co zwiększy Twoje prowizje.

Napisany przez Adlernest
Cześć, dzięki za informację. To również byłaby możliwość. To było naprawdę niegrzeczne ze strony Naseweis skrócić maila, który mu wysłałem i zamieścić go tutaj na forum. Każda pojedyncza transakcja była przedstawiona, a wyniki są więcej niż dobre, a podczas tradingu nie ma mi znanych zabezpieczeń. Jeśli istnieje jednak broker z dobrą wydajnością, który oferuje także zabezpieczenia, proszę o informację !!! Podejrzewam, że też nie wie zbyt wiele o tradingu! Ale bez znaczenia, człowiek ciągle się uczy. Pozdrowienia

Napisany przez Gell
Przedstaw wykres stąd: Tester strategii: FX-MarketTrader Stały element to 100% automatyczne oprogramowanie systemu handlowego. Słyszysz: Udział w handlu na rynku Forex przez 24 godziny na dobę, przez 5 dni w tygodniu, bez konieczności samodzielnego podejmowania jakichkolwiek działań handlowych: System handlowy eksperta Forex Markettrader Expert Advisor Inne wykresy tutaj: Indeks /2011 Rozumiesz

Napisany przez 2Bolitho
Adlernest pisze: Cześć, dzięki za informacje. To też byłoby możliwe. To już jest obrazoburcze, że Naseweis skrócił maila, który do niego wysłałam i umieścił go tutaj na forum. Każda pojedyncza transakcja była pokazana, a wyniki są bardziej niż zadowalające, i nie mam żadnych obaw co do obrotu. Jeśli istnieje broker z dobrą wydajnością, który dodatkowo oferuje zabezpieczenia, proszę o informację!!! Podejrzewam, że mało się zna na obrocie! Ale to też nieważne, przecież uczy się. Pozdrowienia
no cóż, jak wcześniej zarzuciłaś mi brak wiedzy w tej dziedzinie, tak teraz nie mam o tym zielonego pojęcia. Faktycznie znam wielu traderów osobiście i znam ich systemy. Wiem, że można na tym zarabiać. Jednak zupełnie co innego jest inwestować cudze pieniądze. Psychologia też tu odgrywa rolę. Istnieje olbrzymia różnica między backtestingiem, transakcjami na kontach demonstracyjnych a rzeczywistymi transakcjami. Życzę Ci w każdym razie powodzenia. No cóż, Naseweis był początkowo nieco bardziej przyjazny wobec Ciebie, a potem zdecydował się na upublicznienie sprawy. Uważam, że to też nie fair. Ale Twoje zachowanie z brakiem jasności informacji również mi się nie podoba.

Napisany przez Naseweis
Adlernest pisze: Witaj, dziękuję za informację. To również byłoby możliwe. Jest to już bezczelność ze strony Naseweis, że skrócił e-mail, który do niego wysłałem tutaj na forum. Czy wolałbyś, żebym również opublikował Twoje dane kontaktowe? Każda pojedyncza transakcja była pokazywana, a wyniki są więcej niż zadowalające, a przy tradingu nie uznaje się żadnych zabezpieczeń. Jeśli istnieje jednak broker z dobrą wydajnością, który dodatkowo oferuje zabezpieczenia, proszę o informację! Przypuszczam, że on też nie wie wiele o tradingu! Ale to nie ma znaczenia, człowiek zawsze się uczy. To, co wiem o tradingu i handlu walutami, nie podlega dyskusji. W każdym razie oczekuję od specjalisty, że poinformuje mnie o ryzykach, a nie tylko będzie miał gotową odpowiedź Nie musisz mi przesyłać pieniędzy. I moje pytanie o bezpieczeństwo nie dotyczyło handlu walutami. Jeśli poznajesz obcego w forum, który podaje tylko numer telefonu i adres e-mail, a następnie oczekuje, że wpłacisz tysiące euro na konto za jakąś wskazówkę, to musisz się zastanowić, jaki to coś... Takie zestawienie lub tabelę mogę stworzyć za pomocą prostego programu tekstowego. Kolejne pytanie, które sobie zadaję: Czy Twoje tak zwane pośrednictwo ani doradztwo jest w ogóle dozwolone? Myślę teraz o Kodeksie Handlowym i urzędzie skarbowym. Pozdrowienia
Witaj Heiko (Adlernest), trochę się uspokój. Naseweis

Napisany przez Naseweis
Cześć Bolitho, Nie mam nic przeciwko użytkownikom, którzy dzielą się swoimi pomysłami tutaj. Forum powinno służyć również do wymiany informacji. Jednak uważam, że nie jest odpowiednie, gdy pojawiają się tutaj ludzie, którzy rzekomo posiadają dużą wiedzę fachową i unikają odpowiedzi na ważne pytania. Jeśli tutaj są specjaliści, którzy chcą dokonywać transakcji, powinni podać adres e-mail + dane kontaktowe w swoim nadawcy, aby można było się z nimi skontaktować. Po prostu wysłanie e-maila z nazwiskiem (które nie istnieje w żadnej książce telefonicznej lub książce adresowej) i numerem telefonu uważam za bardzo aroganckie. Pozdrowienia, Wścibska

Napisany przez 2Bolitho
Tutaj jesteśmy całkowicie na tej samej fali.Mam tylko takie odczucie, że powinni sami opublikować te informacje. Symulowanie zainteresowania, a następnie publikowanie historii ma dla mnie jakiś posmak. To nie jest pierwszy raz w Twoim przypadku. ;-) Proszę, nie odbieraj tego jako atak. To po prostu moja opinia na ten temat. Może dla Ciebie jest w porządku, ja zaś muszę z tym żyć.

Napisany przez Adlernest
Cześć Wiedźminie, niestety teraz jest tak, jak jest. Dlaczego nie podałem wszystkich danych, jest oczywiste. Chciałem uniknąć sytuacji, w której wszystko można znaleźć w sieci. Mimo to mogliśmy porozmawiać przez telefon i przeprowadzić rozmowę osobistą, albo czy myślisz, że działam w imieniu kogoś, udostępniając oryginalne wyciągi z konta osobie obcej. Rozumiem też Twoje podejście, a nieufność też nie jest bezpodstawna. Ekipa prawnicza zajmuje się aspektami prawny (umowy). Być może nie była to właściwa droga w poszukiwaniu partnera na tym forum. Życzę Ci wszystkiego dobrego

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata