Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy sprzedawca przy finansowaniu przyjmuje stare auto w rozliczeniu?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, ponieważ mój ukochany stary samochód jest praktycznie niemożliwy do naprawienia, muszę się chyba przemóc i zacząć myśleć o zakupie nowego samochodu jeszcze w tym roku. Jedyną możliwością, która mi się oferuje, jest finansowanie. Mogę łatwo przeznaczyć 200 euro miesięcznie na spłatę rat. Poza tym mam jeszcze mój stary samochód do zaoferowania. Czy zwracalność starego samochodu przy zakupie nowego jest nadal powszechna po czasach premii złomowej? Jeśli tak, to jaki jest zwykle oczekiwany rabat? Kakadu

Napisany przez Naseweis
Cześć Kadadu, ok .... spróbuję jako wróżbita więc Twój stary samochód powinien być warty jeszcze.... hm.... fusy z kawy... oh... 100 €. ups, chyba się pomyliłem. Najlepiej sprawdź tutaj wartość pozostałą: www.schwacke.de Pozdrowienia Mądrala

Napisany przez 2Bolitho
Kakadu pisze: Jedyną możliwością, która mi się oferuje, jest finansowanie.
Tego nie wierzę. Zawsze istnieje więcej możliwości. Może teraz ich nie widzisz, ale są i jeśli zakwestionujesz kilka podstawowych założeń, szybko będziesz mógł je dostrzec. Przyjęcie samochodu w rozliczeniu to standardowa praktyka niemalże wszystkich dealerów. Co możesz za to otrzymać, to inna sprawa. Zazwyczaj to kwestia negocjacji. Po prostu zawitaj do kilku dealerów i zapytaj. Lub porównaj ceny w internetowych giełdach samochodowych. Ja także podchodziłbym do tego jako do trzech oddzielnych transakcji, a nie jednej wielkiej. Czyli sprzedaż auta, zakup auta i finansowanie. Po prostu sprawdź, ile jest wart Twój samochód. Przejrzyj ceny zakupu auta i koszty finansowania. Nie musisz korzystać z finansowania u dealera. Może on zaproponować finansowanie na 0%, ale zazwyczaj takie oferty są subwencjonowane poprzez brak rabatu na cenę. To tylko przykład.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata