Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy bank może to zrobić?

Napisany przez TSchulz
Cześć wszystkim,

mam do was pytanie do was jako specjaliści od finansów, mam nadziej, że możecie mi trochę pomóc:

Jestem przedsiębiorcą, mam taki mały sklep jak go nazywam.
Ten sklep to moje główne źródło dochodu.

Teraz działam w branży, gdzie ceny czasem znacząco się zmieniają (to magiczne słowo to volatil).

Teraz dostałem z wewnętrznych źródeł mojego banku (proszę nie pytać skąd), że bank nie będzie już badał mojej ostatnio złożonej sprawozdania rocznego w celu ustalenia zdolności obsługi kapitałowej, ale będzie tworzył tzw. średnią z ostatnich trzech lat, czyli skoro ostatnio złożyłem sprawozdanie za 2010 rok, to obliczają średnią dla lat 2010, 2009 i 2008 i na tej podstawie dają mi obliczenie zdolności obsługi kapitału lub samego kapitału.

Co o tym sądzicie???? Do tej pory to zawsze była moja domowa bank i tak naprawdę nie chcę zmieniać; tylko zastanawiam się, ponieważ lata 2008-2009 były trudne, zwłaszcza kryzys finansowy mnie dotknął i dlatego wtedy nie stałem najlepiej, czy w obecnej sytuacji nie dostanę kredytu, mimo że bardzo go potrzebuję. Nie chcę zmieniać mojego domowego banku i jeszcze raz porozmawiam w najbliższych dniach, ale czy zdarzyło się wam coś podobnego?

Mam na myśli, że lata 2008-2009 były wyjątkowe... w 2010 roku dostałem znaczącą kwotę.

Czy ktoś może mi pomóc? Mam wrażenie, że bank ulega tylko wyraźnym argumentom.... :-( .... Mój doradca klienta odsyła mnie tylko do swoich specjalistów, którzy to obliczają.... ale nie chcę zmieniać, ponieważ mój doradca zawsze mnie wspierał...

Z góry dziękuję!
Thorben!

Napisany przez 2Escorpio
Cześć,

byłoby interesujące wiedzieć, o co w ogóle chodzi? Co chcesz osiągnąć od banku, żeby doszło do takiego obliczenia?

Pozdrowienia, esco

Napisany przez Udo40
Oczywiście, to na pewno byłoby pomocne. Czy chcesz otrzymać kredyt (o czym zakładam)?

Napisany przez Naseweis
Cześć Tschulz, r n r n no - nikt nie może ci pomóc. r n r n Ja też nie widzę sensu w twoim tekście! r n r n Pozdrowienia Merger

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata