Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jakie ubezpieczenie samochodowe wybrać? Opinie, wskazówki, triki i rekomendacje.

Re: Czy ubezpieczenie samochodu może pobrać opłatę za trzy miesiące jednorazowo?

Napisany przez ADMCI4
Niestety, dwa lata temu z czystej potrzeby kupiłem samochód, który jest bardzo drogi w opłatach ubezpieczenia. Dodatkowo samochód jest zarejestrowany na moją matkę, więc zaczęłem od 140%. Płacę za to ponad 100 euro miesięcznie, które są pobierane z konta mojej matki. W zeszłym miesiącu nie byłem w stanie przelewać jej pieniędzy, więc jej ich brakowało. Obciążenie zostało więc odrzucone, a ubezpieczenie pobierało następnie kwotę za kolejne trzy miesiące bezpośrednio w następnym miesiącu. Oczywiście wtedy nie było już pieniędzy na koncie. W odpowiedzi na moje zapytanie stwierdzili, że taka praktyka jest standardowa przy odrzuceniu obciążenia. Czy ubezpieczyciel ma do tego naprawdę prawo? Zarówno ja, jak i moja matka ponosimy za to dodatkowe opłaty.

Re: Czy ubezpieczenie samochodu może pobrać opłatę za trzy miesiące jednorazowo?

Napisany przez Naseweis
Tak, ubezpieczenie ma do tego prawo, ponieważ możliwa jest tylko płatność miesięczna przy użyciu zlecenia stałego. Oczywiście alternatywą jest zrezygnowanie z ubezpieczenia dla samochodu i zdecydowanie się na rower lub chodzenie pieszo.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata