Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: pożyczka prywatna z zabezpieczeniem: ale gdzie?

Napisany przez easyc
Cześć wszystkim,

może ktoś mi tutaj pomoże. Chciałbym wziąć prywatny kredyt w wysokości 10 000 euro, ale mam następujący problem:

- Umowa o pracę jest czasowa (3700 euro brutto, zakończy się za 11 miesięcy, pracuję w sektorze publicznym, zakładam przedłużenie)
- Mam przypisaną umowę oszczędnościową mieszkaniową. Ponieważ umowa jest dosyć stara, oszczędności są oprocentowane 5%. Dlatego chciałbym zostawić środki jak najdłużej i wziąć kredyt na 24 miesiące.
- Instytucje kredytowe (Volksbank, Barclays, ...) bardzo mało interesują zabezpieczenia. Umowa o pracę na czas = brak kredytu.

Czy ktoś może wiedzieć, gdzie mogę mimo wszystko dostać kredyt i ewentualnie zabezpieczyć go oszczędnościami mieszkaniowymi?

Dzięki i pozdrowienia

easyc

Napisany przez mastermind1972
Zabezpieczenia zawsze są dobre przy ubieganiu się o kredyt. Każda forma zabezpieczenia wymaga podstawy umownej. W przypadku kredytu prywatnego umowa jest zawierana między stronami umowy. Jednak w tym przypadku procedura jest bardziej skomplikowana.

Zajrzyj po prostu na moje strony.

Pozdrawiam
Mastermind

Napisany przez Naseweis
Cześć,

to proste rachunki oszusta.

Dlaczego miałbyś zostawić nadwyżkę z oprocentowaniem 5% na koncie oszczędnościowym, skoro za kredyt musisz zapłacić wyższe oprocentowanie?

Mądrala

Napisany przez 2Escorpio

Cześć,

to jest jednak prosta kalkulacja mleczarki.

Dlaczego miałbyś zostawić nadwyżkę na koncie oszczędnościowym z oprocentowaniem 5%, skoro musisz zapłacić wyższe oprocentowanie za kredyt ?

Naseweis

Bo możemy potencjalnie odliczyć odsetki od kredytu podatkowego, a oprocentowanie nadwyżki ma ten limit zwolnienia podatkowego, prawda?

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata