Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Karta kredytowa jako kaucja?

Napisany przez nelke
Mam pytanie! Niestety mam wpis do Schufa, dzięki głupocie mojego banku. Długa historia, ale cóż. Teraz muszę niestety z tym żyć. Moje pytanie brzmi: Czy w Niemczech istnieją banki, które zgodzą się na wydanie karty kredytowej na zabezpieczenie? Powiedzmy, że wpłacę 10 000 euro, których nie mogę dotknąć. Czy ktoś ma z tym doświadczenie? Często podróżuję do USA i zawsze muszę polegać na innych. Karty prepaid sprawiają tylko problemy, na przykład przy wypożyczaniu samochodu. Ponadto chciałbym mieć dodatkową gotówkę zapasową. Jeśli ktoś ma jakiś pomysł, będę bardzo wdzięczny.

Napisany przez Manni-Bode
Czy nie otrzymujesz karty kredytowej ze względu na wpis do Schufy? Jeśli masz limit w wysokości 2000 euro, to nie ma żadnego problemu. (Pod warunkiem, że masz wystarczająco dużo na swoim koncie osobistym)

Napisany przez 2Escorpio
Hej, jeśli to był błąd banku, bank może cofnąć wpis w Schufie. W Niemczech nie ma kredytów na kaucję. Jednak można porozmawiać z niektórymi bankami i jeśli zgodzą się, to zrobią to, ale to zależy od banku / doradcy. Pozdrawiam, esco

Napisany przez nelke
Dziękuję za wasze odpowiedzi! Bank, która popełniła błąd, pozostaje przy swoim zdaniu. Nic to nie dało. W tej chwili oprócz karty kredytowej nie ponoszę żadnych strat. Więc rzeczywiście uważacie, że to wina mojego opiekuna? Czy firmy kart kredytowych również dokonują weryfikacji czy tylko bank? Ponieważ z powodu wpisu nie otrzymałem już linii debetowej, mimo że mój opiekun bardzo się starał.

Napisany przez 2Escorpio
To zależy od decyzji opiekuna i zasad banku. Dla Visa i innych to jest obojętne, ponieważ bank odpowiada za niewypłacalność, a nie Visa i inni.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata