Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Pomysły inwestycyjne

Napisany przez ManfredBali
Dziś znowu przeczytałem FuW i zrobiłem sobie kilka notatek. Następujące tytuły wydają mi się warte bliższego przyjrzenia się: Headwater (HW) Kurs 32.60, Cel 46? P/E 12, 2.66 Zysk na akcję Biznes bezpieczny (koszty produkcji oparte na 30-35$ (cena ropy naftowej) Przetwarzają popiół lotny w betonie i takie tam. Oridion Raport FuW był życzliwy i pozytywny. Jest w FuW w ryzyku PF, Hazard z małym pakietem? ABN AMRO, KGV 10 nadal atrakcyjny Stopa zwrotu 4,8% (perspektywa 5,3%) Thales - Kandydat do przejęcia przez EADS? P/E 20 jest jednak wysoki i może być już wyceną przyszłego przejęcia? Rząd ma 31% i popiera przejęcie, ale Thales się sprzeciwia. Być może mały pakiet z śpiącym kandydatem do przejęcia jako dodatek. Też EADS jest interesujące jako inwestycja długoterminowa, ale obecnie za drogie. Poszukują, jak sądzę, 7000 inżynierów, więc dobre zamówienia. Hyperion (HYSL) najbardziej udany z inteligentnym oprogramowaniem biznesowym. Ma wiele przyszłości, ponieważ coraz częściej występują analizy całkowite w firmie. Odpiera plotki o przejęciu. Ścisła współpraca z SAP i MSFT, pomimo konkurencji. Ocena adekwatna, ciekawe w przypadku słabości? Od dawna mam na swojej liście UNIQA (Austria Insurance) Spadł o ponad 11%. Chciałem wejść już 2 dni temu, ale dzisiaj jednak zaskoczył mnie +5,8%, czyli wg mojej listy wciąż -6%. więc jeszcze trochę do nadrobienia. Czy wciąż opłaca się wejść? Pozdrowienia z Bali Manfred PS: Byłem zaledwie 2 dni temu w Siemens 63.70 (tu wszystkie złe wieści powinny być już w cenie) i kilka dni temu w Swiss Re (91 właśnie dostałem).

Napisany przez richard100
Cześć Manfred, Chyba dzisiaj dostałeś mały szok, gdy usłyszałeś, że RUKN zostało zawieszone na giełdzie. A może tego nie zauważyłeś, bo spałeś? Jestem jeszcze z niewielkim pakietem akcji po 97 franków na jednostkę. Postanowiłem je jeszcze trzymać. Chętnie kupię więcej, jeśli cena spadnie poniżej 90. Przeczytałem także o ABN Amro w FuW. Obejrzałem od razu wykres i co widzę? Prawie na jednym z najwyższych poziomów w historii. Dla mnie to powód, aby się tego trzymać z daleka, mimo kuszącej dywidendy. Wydaje mi się, że CSGN ma większy potencjał. Na obecnym poziomie nie zdecydowałbym się już ani na UBS. (Kiedyś kupiłem je za 50 franków, ale niestety sprzedałem za wcześnie). Pozdrawiam, Rich

Napisany przez Mustang98
ABN Ambro zgłasza bardzo słabe wyniki, zysk i program odkupu akcji. P/E wynosi prawie 10. Stopa zwrotu przy obecnym kursie wynosi 5,4%. Będę śledzić rozwój wydarzeń i złożę małe zlecenie zakupu po cenie 21,50. Zobaczymy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata