Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Lista obserwowanych, które?

Napisany przez ADMCI4
Tak naprawdę proste pytanie: Jakiego typu listę obserwowanych posiadasz? Szukam czytelnej i łatwej w obsłudze listy obserwowanych. Masz jakieś polecenia? Dzięki i pozdrowienia

Napisany przez Springer
the Godfather pisze: Faktycznie proste pytanie: Jaką listę obserwowanych posiadasz? Szukam prostej i łatwej w obsłudze listy obserwowanych. Jakieś sugestie? Dzięki i pozdrawiam
Oto mój tip: https://www.cash.ch/watchlist Wygeneruj logowanie i stwórz listę według własnych potrzeb. Uważam, że ta jest najlepsza. Pozdrawiam

Napisany przez Globalist
hmmm..Zauważyłem, że Cash ma często problemy z wyświetlaniem przy podziale i innych tego typu operacjach. Ponadto układ jest mało innowacyjny, a wprowadzanie danych dość uciążliwe. Uważam, że UBS Quotes są lepsze. Najlepszy wybór WSZYSTKICH instrumentów i giełd z możliwością obniżenia limitu za pomocą SMS-a i e-maila. https://quotes.ubs.com/quotes/X0=5/X1...-anXbLUTkS5mZV Ta strona również jest dobra i niezawodna. https://rba2.inet.rolotec.ch/cgi-bin/...MCVvhC9q0qcrurur

Napisany przez Springer
Globalist pisze: hmmm..Mir ist aufgefallen, dass Cash öfters Probleme mit der Darstellung bei Splittings und Dergleichen hat.
Nie zauważyłem tego... Cytat od Globalist Ponadto, układ jest mało innowacyjny, a rejestrowanie jest raczej żmudne. Uważam, że UBS Quotes są lepsze. Nie musi być innowacyjna, ale efektywna! Bez zbędnych dodatków, to tylko balast. Ponadto rejestrowanie w ogóle nie jest żmudne, 3 kliknięcia: 1. Wprowadź tytuł i kliknij go 2. Wybierz tytuł 3. Wybierz Idź do WL Powiedziałbym, że w każdym WL potrzebne są minimum 3 kliknięcia. Ale każdy ma swoje zdanie...

Napisany przez Globalist
Springer pisze: Innowacyjna nie musi być, ale skuteczna! Żadnych dodatków, to tylko balast. Ale każdy ma swoje upodobania...
Nóż....jeśli już masz wybór i jest to za darmo, nie powinieneś rezygnować z jakości. Trochę ozdobników nie przeszkadza, o ile funkcjonalność jest niezawodna. Mam swoją listę obserwowanych spółek w UBS Quotes od 4 lat. Wszystkie dane są w porządku i są poprawnie wyświetlane nawet po przejęciach firm itp., w przeciwieństwie do twojego ulubionego Cash. Dla niektórych pozycji nie ma już nazwy, a po prostu -100%. To na pewno nie jest skuteczne, prawda? :roll: ops:

Napisany przez Springer
Globalist pisze: Cytat od Springera Musi też być innowacyjna, ale efektywna! Brak udziwnień, to tylko balast. Ale każdemu jego... No cóż... jeśli już masz wybór i jest to darmowe, nie powinieneś rezygnować z jakości. Trochę bajerów nie przeszkadza, o ile funkcjonalność jest bez zarzutu. Mam moją listę obserwowanych spółek w UBS Quotes od 4 lat. Wszystkie dane są w porządku i są poprawnie wyświetlane nawet po przejęciach i innych tego typu zdarzeniach. W przeciwieństwie do twojego ulubionego Cash. Dla niektórych pozycji nie ma już nazwy, a tylko -100%. :roll: ops: To nie jest w żadnym wypadku efektywne, prawda?
Przepraszam, ale nie mam tych problemów, dlatego nie mogę tego zrozumieć. Jedyna rzecz, którą mam jeszcze w UBS, to karta Visa :lol: Miłego odpoczynku w niedzielę Pozdrowienia

Napisany przez Globalist
No cóż, kilka razy zwracałem uwagę Crash na ten temat. Dotychczas z niewielkim sukcesem. Kiedy stało się to dla mnie zbyt irytujące, po prostu przeszedłem na Quotes. Karta VISA, którą miałem w UBS, została anulowana, a zamiast niej złożyłem wniosek o tę bez opłaty rocznej w Migros.

Napisany przez beta
Globalist pisze: Visa-każdy ma inną aplikację, dla jednego może być to przydatne, dla innego nie...
Zawsze zależy do czego są potrzebne... https://www.comparis.ch/kreditkarten/input.aspx?origin=nav&q=Kreditkarten Pozdrowienia

Napisany przez Globalist
Tak, Beta, to przemyślałem bardzo dobrze. Jeśli nie wypłaca się gotówki z wizą i dokonuje zakupów tylko od czasu do czasu, to te 100 franków mogą być dużą kwotą i być traktowane jako potencjał oszczędności. 8)

Napisany przez richard100
Mam obecnie problemy z uzyskaniem dostępu do swojego PF z ofertami UBS. Czy to tylko tymczasowa sytuacja czy coś stałego.? Czy u was również nie działa? To, co otrzymuję jako odpowiedź, nie napawa mnie optymizmem: Nieautoryzowane Wymagana jest właściwa autoryzacja do tego obszaru. Albo przeglądarka nie wykonuje autoryzacji, albo autoryzacja się nie powiodła. Pozdrowienia, rich

Napisany przez richard100
Rozwiązane, znów działa. Bez tego jesteśmy po prostu bezradni... :mrgreen: Pozdrowienia, Rich

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata