Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące innych form finansowania, leasingu, oszczędzania na budowę domu, narzędzi finansowych itp.

Re: Czy powinienem być poręczycielem dla mojego pracodawcy przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez ADMCI4
Pracuję jako czeladnik w małym zakładzie rzemieślniczym. Oprócz mnie, jest tam tylko dwóch innych pracowników oraz sekretarka. Jesteśmy wdzięczni, że nasz szef w ogóle może nas opłacać. Sytuacja z zleceniami pozostawia wiele do życzenia. Teraz konieczne jest pilne zakupienie nowego samochodu firmowego, ale to dodatkowe obciążenie finansowe. Bank nie będzie zachwycony. Dlatego też idea mojego szefa, abym ewentualnie zaoferował się jako poręczyciel, jest rozważana. Oczywiście miałbym z tego także korzyści. Nie jestem jednak pewien, czy powinienem to zrobić. Jakie dokładnie zobowiązania na siebie biorę i czy to jest zalecane?

Re: Czy powinienem być poręczycielem dla mojego pracodawcy przy finansowaniu samochodu?

Napisany przez 2Bolitho
To silnie zależy od Twojego zaufania do pracodawcy. Ja bym tego nie robił, jeśli pracodawca przestanie płacić raty, to bank może zażądać ich spłaty od Ciebie.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata