Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Kroki na drodze do małego domu własnego? Proszę o pomoc/ocenę!

Napisany przez chuck-chick
Cześć drogie Forum Finansowe!

Proszę o Waszą ocenę: Mam 23 lata, stałą pracę z wynagrodzeniem netto w wysokości 1 750 €. W pobliżu mojego obecnego miejsca zamieszkania sprzedawana jest starsza, ale odnowiona nieruchomość za 90 000 €. Mam do dyspozycji 25 000 € własnego kapitału, a na ewentualne przyszłe potrzeby remontowe mam umowę oszczędnościową, która powinna dojrzeć do przyznania za 1-2 lata, o wartości 8 000 €. Według mojego przeliczenia domowego, mogę - uwzględniając stałe wpłaty od mojego chłopaka - przyjąć ratę do maksymalnie 600 € (aktualna czynsz zimny: 400 €). Mój partner życiowy zamieszka ze mną, ale ze względu na swoją historię kredytową nie może zostać uwzględniony w finansowaniu.

Czy to ogólnie możliwe? Oto link do obiektu: https://www.immowelt.de/immobilien/immodetail.aspx?id=12501886
Będę bardzo wdzięczna za wszelkie wskazówki/opinie dotyczące tego domku!! Czy istnieje tutaj jakiś warunek dyskwalifikujący, który Wasze wyćwiczone oko zauważa, ale który mi jako laikowi nie rzuca się w oczy? Ten Dom wydaje mi się bardzo (za?) tani!

Z góry serdeczne podziękowania za Waszą pomoc! Życzę wszystkim miłego dnia!

Pozdrowienia
chuckchick

Napisany przez Naseweis

Czy to zasadniczo wykonalne? Oto link do obiektu: https://www.immowelt.de/immobilien/immodetail.aspx?id=12501886
Będę również bardzo wdzięczny za wskazówki/opinie dotyczące tego domku!!

Cześć,

Czy to jest ruina budowlana?

Dziwi mnie, że nie ma żadnego zdjęcia z zewnątrz domu.

Pozdrowienia, Ciekawski

Napisany przez chuck-chick
Cześć Ciekawski!

Dzięki za odpowiedź. Mam nadzieję, że nie jest tak, jak podejrzewasz - ale w razie wątpliwości informacja ta mogłaby zostać szybko potwierdzona podczas wizyty ;-) ... na podstawie zdjęć wnętrza wydaje mi się wszystko w porządku, ale zgadza się - zdziwiło mnie również, że nie dodano zdjęcia z zewnątrz.

Zanim podejmę jakiekolwiek kroki, chciałbym zwrócić się tutaj do specjalistów o 1. ocenę. Jeśli finansowanie jest wykluczone na samym początku, to mógłbym zaoszczędzić sobie terminu wizyty.

Czekam na dalsze odpowiedzi! Z góry dziękuję i życzę wszystkim udanego weekendu!

Pozdrowienia
chuck-chick

Napisany przez NaTwoim13
Cześć Chuck-chick,

finansowanie jest zasadniczo możliwe na podstawie udostępnionych przez ciebie danych dotyczących zdolności kredytowej.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata