Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: kredyt z BSV?

Napisany przez Blume777
Cześć, chcemy kupić mieszkanie z moim przyjacielem. Byliśmy wczoraj w Sparkasse. Zaproponowali nam kredyt z umową oszczędnościową mieszkaniową, czy to ma sens? Przeczytałem w internecie, że bank na tym dobrze zarabia. Czy to oszustwo? Kwota kredytu wynosi 136 000 €, okres kredytowania 15 lat, miesięczna rata 900 €, oprocentowanie 3,22 %. Nie jestem jeszcze w tej materii zbyt doświadczony, ale wydaje mi się, że ta oferta nie jest zbyt korzystna. Następnie planujemy udać się do Volksbank i Postbank w przyszłym tygodniu, aby móc lepiej porównać oferty. Będziemy wdzięczni za waszą pomoc. Z góry dziękuję.

Napisany przez Naseweis
Cześć Flower, To nie można tak ogólnie odpowiedzieć! Kilka dodatkowych danych byłoby potrzebnych: Ile kosztuje mieszkanie własnościowe? Jakie jest posiadane kapitał własny? Jakie jest miesięczne dochód netto gospodarstwa domowego? Ilu osób należy do gospodarstwa domowego? Pozdrowienia Naseweis

Napisany przez Blume777
Dziękuję za odpowiedź Oto żądane informacje: Powierzchnia mieszkania 107 m² Garaż + miejsce parkingowe Mieszkanie 130.000 € Pośrednik + notariusz + podatek od nabywania nieruchomości 13.000 € Remont (łazienka) 3.000 € Kapitał własny 20.000 € Dochód netto: około 3.200 € Dwie osoby Chcielibyśmy rozłożyć kredyt na 15 lat i spłacać miesięcznie 900€ Dziękuję z góry Pozdrowienia Blume777

Napisany przez C. Andreas
Blume777 pisze: Cześć, chcę kupić mieszkanie z moim chłopakiem. Wczoraj byliśmy w Banku Sparkasse. Zaproponowali nam kredyt z umową oszczędnościową budowlaną, czy to ma sens? Przeczytałem w internecie, że bank z tego dwukrotnie zyskuje. Czy to oszustwo? Kwota kredytu wynosi 136 000 €, czas trwania 15 lat, miesięczna rata 900 €, oprocentowanie 3,22%. Nie znam się tak dobrze na tych sprawach (jeszcze :-)), ale widzę, że ta oferta nie jest zbyt dobra. Następnego tygodnia odwiedzimy jeszcze Volksbank i Postbank. Żebyśmy mogli porównać lepiej. Będę wdzięczny za waszą pomoc. Z góry dziękuję.
Rzeczywistą stopę procentową można obliczyć za pomocą narzędzia Excel Kalkulator oszczędności na cele mieszkaniowe - pomoc w porównaniu - kalkulator - Stiftung Warentest Proszę się nie dać zwieść przez 3,22%, które obowiązują tylko dla finansowania wstępnego. Ponieważ co miesiąc płacisz 3,22% i otrzymujesz tylko 0,5% na umowę oszczędnościową budowlaną, co miesiąc tracisz 2,72%. Teraz pytanie matematyczne brzmi, gdzie leży granica (stopa graniczna) dla późniejszego kredytu hipotecznego

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata