Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: Chińczycy kupują praktycznie wszystko....

Napisany przez cstahl
Nie wiem, czy Wy również tak to odczuwacie, ale czy nie macie wrażenia, że państwowe majątki (jak na przykład port w Grecji), zasoby naturalne, firmy z innych krajów, a nawet całe regiony przechodzą stopniowo (lub szybko) w ręce chińskie, gdzie własnych pracowników zmusza się do ciężkiej pracy za o wiele niższe wynagrodzenie, podczas gdy miejscowi pracownicy tracą masowo swoje miejsca pracy. Zastanawiam się, dlaczego niektórzy myślą tak krótkowzrocznie i chcą tylko spłacać długi, bo ostatecznie coraz więcej przechodzi w ręce chińskie, a potem dlaczego jeszcze potrzebują Europejczyków i Amerykanów??? Widzę tu bardzo niebezpieczny scenariusz... Jedyną słabym stroną Chińczyków jest zapewnienie swoim obywatelom żywności. Jednak te zmartwienia szybko ustąpią, jeśli przejmą kraje pod swoją kontrolę. Czy ja myślę jednostronnie? Kraj, który nie szanuje praw człowieka, nie zmieni nagle swojego podejścia na Zachodzie...

Re: Chińczycy kupują praktycznie wszystko....

Napisany przez 2Bolitho
Ale zauważamy to dość późno. Przez lata woleliśmy konsumować niż produkować i teraz dziwimy się, dlaczego mamy długi, a inni posiadają bogactwo. Kiedy przychodzą do nas kupować, biorą tylko to, co w zasadzie należy do nich.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata