Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Pytania dotyczące wszystkich innych tematów związanych z finansami.

Re: Doświadczenia z zewnętrzną obsługą wynagrodzeń

Napisany przez leonprofi
Chociaż już próbowałem sprawdzić w Google, to jeszcze nie znalazłem odpowiedzi. Czy macie doświadczenia z zewnętrzną obsługą płacową? (Definicja za linkiem)

Którzy dostawcy są Wam znani, jak zadowoleni byliście z usług? Na co warto zwrócić uwagę?

Napisany przez 2Escorpio
Hej,

poszukaj sobie porządnego doradcy podatkowego, który to zrobi?

Pozdrowienia, esco

Napisany przez leonprofi
Naprawdę? Czy zwykli doradcy podatkowi również to robią?

Mhh, to znowu typowe rozmowy pubowe. Czy ktoś może mi wytłumaczyć, dlaczego powinienem zlecać outsourcing rozliczeń płacowych?

Napisany przez 2Bolitho
Z punktu widzenia zarządzania przedsiębiorstwem, abyś mógł skoncentrować się na swoich głównych kompetencjach. Chyba że dotyczy to obszaru księgowości płac.

Napisany przez leonprofi
Masz rację, moje pytanie było źle sformułowane. Dlaczego mam zlecać prowadzenie mojej księgowości płacowej zewnętrznej firmie, skoro każdy lepszy doradca podatkowy to również potrafi zrobić? Oddałem swoje podatki do zrobienia, żeby się tym nie martwić!

Napisany przez 2Escorpio
Nikt nie mówi, że musisz coś takiego robić.

Takie oferty są interesujące dla firm, które nie mają na to czasu ani ochoty i musiałyby zatrudnić kogoś na to... co byłoby znacznie droższe. Niemniej jednak firma zajmująca się obsługą płac na pewno cię zatrudni, nawet jeśli nie spełniasz wymienionych cech, bo chodzi o ich pieniądze.

Nie mogę teraz powiedzieć, czy wszyscy doradcy podatkowi to robią. Ci, których znam, to robią. Oczywiście zawsze zależy też od tego, czy jest to 10 rozliczeń czy 1000 w miesiącu.

Pozdrawiam,
esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata