Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: GOODYEAR I GUMAIVESNAJŚREDNIEJ153

Napisany przez ADMCI4
Trend spadkowy został przerwany. Rekomendacja: Kup

Napisany przez ADMCI4
Może trochę stare (3.) ale nadal ważne... PS: Gdybym tak jak ja kupił pod koniec sierpnia, to w tym czasie można było zarobić aż 70%... Jednakże musiałbyś sam wypracować podstawy zakupu. :roll: GT nadal jednak będzie przynosić wiele radości. [Strajk w Goodyear zakończony - Oszczędności w mln USD dzięki porozumieniu zbiorowemu ARKON (AWP International) - Pracownicy amerykańskiego producenta opon Goodyear zakończyli swoją niemal trzymiesięczną strajk. Po przyjęciu porozumienia zbiorowego podpisanego w Wigilię, strajkujący pracownicy wrócili we wtorek do pracy - poinformowała firma w Arkonie we wtorek wieczorem czasu lokalnego. Produkcja będzie jednak normalnie funkcjonować dopiero po kilku tygodniach. W piątek strajkujący członkowie związku zawodowego przegłosowali wcześniej negocjowane porozumienie zbiorowe większością dwóch trzecich. W ramach nowej umowy zbiorowej firma dąży do oszczędności w wysokości 300 mln USD (226 mln euro) rocznie w średnim okresie. W ciągu początkowych trzech lat trwania umowy do końca 2009 r. możliwe jest oszczędzenie łącznie 610 mln dolarów. Według informacji ze związku United Steelworkers, firma zobowiązała się do inwestycji w wysokości 550 mln dolarów do końca 2009 r. w zamian za zagwarantowanie zachowania miejsc pracy w USA. Ok. 14000 pracowników strajkowało w dwunastu amerykańskich zakładach Goodyear od 5 października, aby zapobiec zamknięciu fabryki w Tyler w Teksasie z 1100 pracownikami. Obecnie ta fabryka może zostać zamknięta w 2008 r. Pracownicy mogą odejść z odszkodowaniem. Ponadto Goodyear zapewnił środki finansowe na opiekę zdrowotną obecnym i przyszłym emerytom w wysokości ok. miliarda dolarów. W listopadzie Goodyear oszacował koszty strajku na 35 mln dolarów tygodniowo. Produkcja zmniejszyła się o połowę. W dziewięciu miesiącach do końca września sprzedaż producenta opon wzrosła do 15,3 mld dolarów (rok poprzedni: 14,8). Według niemieckiego konkurenta Continental, strajk również spowolnił planowaną przez Goodyear sprzedaż działu Goodyear Engineered Products. Continental jest zainteresowany przejęciem tego działu. /ra/DP/FX/fj/stw/fn Źródło: bekb tradenet

Napisany przez beta
Dzięki za przypomnienie o tym tytule. Od dłuższego czasu mam go w pamięci, ale jakoś zawsze coś mi wchodziło w drogę, dlatego Goodyear wciąż nie trafił na moją listę obserwowanych :cry: . Teraz jest jednak pod obserwacją. Obecnie wydaje mi się, że wejście (patrząc na ten wykres) jest trochę ryzykowne. Wolałbym, aby najpierw trochę się ustabilizował. 3 lata. Tutaj jest sporo nowości...

Napisany przez 2cybercrash
Ciekawy wykres! Czy teraz należy koniecznie kupić? Zależne od surowców? Wolę D-Continental, od pewnego czasu jest w kolejkach i stoi na poziomie 88€. Conti jest znacznie szeroko zdywersyfikowany.

Napisany przez ADMCI4
Seven pisze: Może trochę już stary (3.) ale nadal ważny... PS: Gdybym tak jak ja kupił pod koniec sierpnia, można byłoby w tym czasie zarobić dobre 70%... Jednakże uzasadnienie zakupu musiałbyś sam wypracować. :roll: GT nadal będzie sprawiać wiele radości.
Goodyear nie może być zatrzymany. Wartość od początku roku wynosi teraz dobre 50%. Nawet ja jestem zaskoczony. Goodyear właśnie sprzedał swoją dział gumową za 1,5 mld dolarów, co przynosi bardzo potrzebną dodatkową płynność. Mimo to Goodyear nadal zanotował duże straty, ale nie stoi już bezpośrednio na krawędzi przepaści. Dodałem wykres. Goodyear najwyraźniej znajduje się w czytelnym kanale trendów. MACD wkrótce zapewne wygeneruje sygnał sprzedaży. Zalecam zakup (lub dodatkowy zakup) przy dotknięciu dolnej linii. PS: Wykres pochodzi od Fidelity i jest w skali logarytmicznej!!!!

Napisany przez 2cybercrash
Dziękuję za interesujący wpis, takie sztaby i wyniki kursowe są rzadkością na szerokich, płaskich prerii Indian. Mam zamiar unikać $ i zamiast tego przerzucić się na D-Conti, nie jestem niezadowolony.

Napisany przez ADMCI4
cybercrash pisze: Dziękuję za interesujący post, takie wykresy i wyniki kursów mają rzadkość na szerokich, płaskich prerach Indian. Zdecydowałem się unikać $ i zamiast tego zainwestować w D-Conti, nie jestem niezadowolony.
Conti to również dobra akcja. Jest to najlepszy tytuł w Dax od marca 03, z zyskiem ponad 700%. Wierzę, że GT podobnie jak Conti odniesie sukces i również stanie się liderem rynkowym (jeśli już nim nie jest). W każdym razie Conti jest dla mnie zbyt nudne, dodatkowo unikam teraz ogólnie niemieckiej giełdy. PS: Wystarczy spojrzeć na kapitalizację giełdową. Conti waży 14,6 miliarda euro, a GT tylko 5,9 mld $!

Napisany przez ADMCI4
Opór w końcu pokonany na poziomie 35, czy kolejny wzrost jest na horyzoncie? Pozdrowienia 7

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata