Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kredyty hipoteczne na budowę domu lub zakup mieszkania (nieruchomość zamieszkana przez właściciela).

Re: Zwiększenie kredytu odrzucone, co teraz?

Napisany przez coolpeter
Hallo, od 09/2004 roku mam finansowanie budowy w kwocie 160.000 euro w BW-Bank i płacę za to miesięcznie 890 euro (oprocentowanie 4,67%) W międzyczasie skorzystałem wielokrotnie z uzgodnionej w umowie kredytowej dodatkowej spłaty (32.000,00 EUR). Pozostała kwota pożyczki wynosi teraz 95.000,00 EUR i zgodnie z umową ma wygasnąć 01.09.2014 r. po zakończeniu okresu oprocentowania. Niedawno zapytałam w BW-Bank, czy możliwe jest zwiększenie obecnego kredytu o 30.000,00 EUR na cele modernizacyjne. Otrzymałam bardzo atrakcyjną ofertę, obejmującą pozostałe 95.000,00 EUR, dodatkowo 5.000,00 EUR odszkodowania za wcześniejszą spłatę, oraz pożądaną kwotę zwiększenia w wysokości 30.000,00 EUR i superrachunek oprocentowania 3,2% na 10 lat od 01.01.2012 r. z nową miesięczną ratą finansowania w wysokości 600,00 EUR - czyli mniejsze obciążenie niż dotychczas. Oczywiście przyjęłam tę ofertę, złożyłam wszystkie wymagane dokumenty i kilka dni później otrzymałam: zaskoczenie: odrzucenie drogą mailową z uzasadnieniem, że moja zdolność kredytowa jest zbyt słaba. Czy ktoś zna takie zjawisko? W zasadzie znają moje dane - oczywiście, te sprzed siedmiu lat były nieco lepsze niż dzisiaj - ale czy bank nie powinien najpierw zaproponować oferty PO przejrzeniu moich aktualnych dokumentów??? Czy wartość zabezpieczenia (nieruchomość) już nic nie znaczy? Na pewno teraz konieczna jest zmiana banku, ale BW-Bank na pewno podniesie opłatę przedterminową, aby zmusić mnie do pozostania. Jak byście teraz postępowali? Pozdrowienia, coolpeter

Napisany przez Manni-Bode
Niespodzianka: odrzucenie drogą mailową pod pretekstem zbyt niskiej zdolności kredytowej. Nie powiedziałbym, że moja zdolność kredytowa jest zbyt niska, o ile mogę to ocenić. Z pewnego źródła wiem, że banki czasem przesadzają. Wewnętrznie w bankach, na przykład w przypadku Sparkassen, istnieje system trzech stopni zdolności kredytowej. 1. Absolwenci uczelni 2. Rzemieślnicy, pracownicy biurowi 3. Granica minimalnego bytu Ponadto ważną rolę odgrywa twoja historia w banku. Czy byłeś kiedyś nieuczciwy i nie spłaciłeś kredytu itp... Jeśli masz jeszcze jakieś pytania, po prostu napisz. Pozdrowienia

Napisany przez Naseweis
Cześć, tutaj brakuje wszelkich informacji dotyczących aktualnej działalności, miesięcznych dochodów, rodziny lub innych długów. Czy mogły pojawić się wpisy w Schufa, takie jak raty kredytów na meble, telewizory lub coś podobnego? Wartość nieruchomości odgrywa tutaj tylko drugorzędną rolę. Decydujące jest, czy dochód netto jest wystarczający. Zapytaj swojego obecnego kredytodawcę o dodatkowe finansowanie. Pozdrowienia, N.

Napisany przez coolpeter
Cześć wszystkim, to nie jest wina Schufy! Sprawdziłem informacje, brak wpisów, brak także innych rat kredytowych do spłacenia. Bank nie chce udzielić dodatkowego kredytu. Jestem samozatrudnionym mistrzem rzemiosła z dochodem podlegającym opodatkowaniu w wysokości około 40 000 euro (przy klasie podatkowej 1). Raty zawsze były pobierane terminowo! Pozdrowienia, Peter

Napisany przez GeorgPuetz
coolpeter pisze: Na pewno teraz nadszedł czas na zmianę banku, ale wtedy BW-Bank na pewno znacząco podniesie opłatę za wcześniejszą spłatę, aby musiałem pozostać.
Jeśli BW-Bank odrzuci podwyżkę, a inny bank zawrze transakcję, BW-Bank musi przestrzegać wytycznych SN. Poproś o odmowę na piśmie.

Napisany przez Naseweis
coolpeter pisze: Cześć wszystkim, Jestem samozatrudnionym mistrzem rzemiosła z dochodem do opodatkowania w wysokości około 40 000 euro (w klasie podatkowej 1). Pozdrowienia, Piotr
Czy twoja odpowiedź stawia na głowie prawo podatkowe? Jesteś samozatrudniony i mimo to masz klasę podatkową I ?????

Napisany przez coolpeter
zapomnij o klasie podatkowej 1, chciałem powiedzieć: nieżonaty i bez dzieci.... więc większość potrąceń... Pozdrowienia Peter

Napisany przez laurentkollet
Cześć! Potrzebujesz pożyczki? Mogę udzielić pożyczki między osobami w wysokości, którą potrzebujesz z oprocentowaniem 3% od całkowitej kwoty pożyczonej. Mój serwis jest bardzo poważny, więc skontaktuj się ze mną, jeśli potrzebujesz pożyczki i jeśli jesteś poważnie zainteresowany. Skontaktuj się ze mną pod adresem e-mail: aide.finance06GMAIL.COM. Musisz odpowiedzieć bezpośrednio na adres gmail.com Dziękuję

Cześć! Potrzebujesz pożyczki? Mogę udzielić pożyczki między osobami w kwocie, którą potrzebujesz, z oprocentowaniem 3% od całkowitej kwoty pożyczki. Mój serwis jest bardzo poważny, więc skontaktuj się ze mną, jeśli potrzebujesz pożyczki i masz poważne zamiary. Skontaktuj się ze mną pod adresem e-mail: aide.finance06GMAIL.COM. Musisz odpowiedzieć bezpośrednio na adres gmail.com. Dziękuję.

Cześć wszystkim, nie ma to nic wspólnego z Schufą! Zrobiłem sprawdzenie, żadnych wpisów, żadnych innych kredytów. Bank nie chce udzielić dodatkowego kredytu. Jestem samodzielnym mistrzem rzemiosła z dochodem do opodatkowania około 40 000 euro (w klasie podatkowej 1). Raty zawsze były pobierane terminowo! Pozdrowienia, Piotr

Napisany przez Naseweis

Cześć!
Potrzebujesz pożyczki?
Mogę zaoferować Ci pożyczkę od osoby prywatnej
w potrzebowanej kwocie
z oprocentowaniem 3 % od całej pożyczonej kwoty.

Mój serwis jest bardzo solidny, więc skontaktuj się ze mną, jeśli potrzebujesz pożyczki

i jesteś poważny.
Napisz do mnie na adres e-mail: aide.finance06GMAIL.COM.
Musisz odpowiedzieć mi bezpośrednio pod adresem gmail.com.

Dziękuję

@laurentkollet,

Najpierw naucz się niemieckiego, zanim będziesz rozpowszechniał takie bzdury.
Naprawdę sądzisz, że jesteś brany na poważnie?

N.

Napisany przez coolpeter
@laurentkollet nie rozumiem, czego chcesz?!! Nie 3% chcę 100% Jak mnie zrozumiesz, zobaczysz... wszystko będzie dobrze...! Pozdrowienia Peter P.S. Czy ktoś ma coś konstruktywnego do powiedzenia?

Cześć Więc jeśli dobrze cię zrozumiałem, potrzebujesz pożyczki? Jeśli tak, ile potrzebujesz? Czekam na Twoją odpowiedź. Dzięki

Napisany przez Naseweis
laurentkollet pisze: Cześć Więc jeśli dobrze zrozumiałem, potrzebujesz pożyczki nic nie musisz - potrzebujesz? Jeśli tak, ile potrzebujesz? 100 % Czekam na twoją odpowiedź. Dziękuję bardzo
Nie ma sprawy! Pozdrowienia N.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata