Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Masz wiedzę na temat rynków? Jak wpływają one na giełdę? Jakie są przyszłe trendy gospodarcze? Na tym forum możesz wymieniać się poglądami z innymi użytkownikami.

Re: kursy walut

Napisany przez ADMCI4
HAllo Jak można sprawdzić kursy dolara lub euro, na przykład z 2004 roku? Mam problem z tym, że transakcje na Swissquote są rozliczane na przykład w dolarach, ale gdy sprawdzam przy sprzedaży, ile wynosi zysk/strata w CHF, nie widzę tego. Na Swissquote istnieje możliwość rozliczenia bezpośrednio w CHF, ale nie zrobiłem tego od samego początku.

Napisany przez 2cybercrash
Nie do końca rozumiem Twojego problemu? W lewej ramce znajdziesz walutę, znajdziesz tam USD/CHF i EUR/CHF. W prawym górnym rogu małego niebieskiego pola kliknij na opcje i przełącz na opcję weekly. Pokaże to wykres walutowy na kilka lat wstecz. UBS-Quotes ma także kilka wykresów walutowych. W zasadzie akcje w obcych walutach zawsze powinny być rozliczane w walucie krajowej, inaczej przy każdej prowizji zostanie naliczona konwersja walut! Generalnie mam konto w dolarach i euro, które powinny być zarządzane w sposób wystarczająco efektywny, aby wahania walutowe odgrywały drugorzędną rolę, niestety nie jest to niestety przypadku w przypadku dolarów.

Napisany przez ADMCI4
Cześć Cyber Czy masz konto w SQ? Jeśli chcę sprzedać amerykański tytuł, wybieram konto Sfr i nie ponoszę dodatkowych opłat.

Napisany przez 2cybercrash
Oczywiście, rozliczana jest przecież odpowiednia kurs kupna/sprzedaży walut, które wynoszą kilka procent i są podane na otrzymanym rachunku.

Napisany przez ADMCI4
Czy sądzisz, że kurs 1.2514 jest gorszy w tej chwili? USD USD xxx Ausländische Taxen USD xxx ---------------------- Kurswert USD Według kursu 1.2514 CHF xxx Prowizja SQB CHF xxx Opłata federacyjna CHF xxx ---------------------- NA TWOJĄ KORZYŚĆ CHF xxx

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata