Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Kto ma dobre doświadczenia z dostawcami kredytów? Kto działa rzetelnie i jest godny polecenia? Na rynku krąży wielu lichwiarzy.

Re: Czy oprocentowanie kredytu w banku domowym jest korzystniejsze?

Napisany przez ADMCI4
W zeszłym roku byłem w swoim banku i zapytałem, czy mogę ponownie przekształcić obecny kredyt, aby stopa procentowa była nieco korzystniejsza.
Zostałem więc odesłany na ten rok, ponieważ od sierpnia moje dochody będą wyższe, co zapewne poprawi moją zdolność kredytową.
Jednak w międzyczasie zauważyłem, że na przykład DKB oferuje bardzo korzystne kredyty, niezależnie od zdolności kredytowej.
Moje pytanie brzmi teraz, czy to tylko chwyt marketingowy i ostatecznie własny bank zaoferuje korzystniejsze oprocentowanie, czy też warto po prostu skoczyć w kierunku tej nowej oferty.
Jak oceniacie tę sytuację?

Napisany przez 2Bolitho

W międzyczasie zauważyłem, że DKB na przykład oferuje bardzo korzystne kredyty, niezależnie od zdolności kredytowej.

Zastanawia mnie, jak to ma być możliwe. Dobrzy kredytobiorcy musieliby subwencjonować złych. To jednak nie zadziała, ponieważ dobrzy kredytobiorcy mogą uzyskać lepsze warunki gdzie indziej.
W końcu to biznes, w którym zarabia się pieniądze. Złe kredytobiorcy muszą po prostu płacić wyższe ceny, ponieważ ryzyko jest większe.

Oczywiście możesz uzyskać lepsze warunki gdzie indziej. Dlaczego nie. W końcu będziesz musiał porównać.

Napisany przez Naseweis

W zeszłym roku byłem w moim banku domowym i zapytałem, czy mogę przekształcić obecny kredyt, aby stopa procentowa stała się nieco bardziej korzystna.
Zostałem odprawiony na ten rok, ponieważ od sierpnia mam wyższy dochód, co prawdopodobnie poprawi moją zdolność kredytową.

Po pierwsze, należy sprawdzić, czy możliwe jest spłacenie kredytu bez dodatkowych opłat u obecnego kredytodawcy.

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata