Capital Investment 4

Forum finansowe CI4 - Wszystko ze świata finansów i nieruchomości

Jaką kartę kredytową warto mieć? Które konto osobiste najlepiej mi odpowiada? Czy PayPal jest naprawdę bezpieczny?

Re: Czy bank może zainicjować obciążenie karty kredytowej?

Napisany przez ADMCI4
Cześć, w zeszłą niedzielę rano, kiedy kilka dni temu chciałem wypłacić gotówkę z bankomatu Sparkasse za pomocą mojej karty Master Card, nagle to nie zadziałało. Wręcz przeciwnie, karta została nawet zatrzymana. To bardzo mnie zaskoczyło, ponieważ było to przecież karta kredytowa, a nie debetowa wystawiona przez bank. Do tej pory nie odważyłem się jeszcze pójść do banku i zapytać, dlaczego karta została zatrzymana. Prawdopodobnie nie wolno mi wypłacać gotówki w ten sposób. Co jednak nie mogę zrozumieć, to dlaczego bank może zatrzymać kartę. Jaki to ma związek? Pozdrowienia, Antonio

Napisany przez 2Bolitho
No cóż, w końcu jest twoim partnerem umowy, skąd więc dostałeś tę kartę? Poproś po prostu o informacje, czekanie nie poprawi sytuacji.

Napisany przez 2Escorpio
Hej, karta kredytowa jest tym samym co karta debetowa... bank wydaje karty i są one rozliczane przez Mastercard lub Visę. To samo dotyczy karty debetowej.... tam obciążenia są rozliczane przez Maestro (Mastercard), VPay (Visa) lub Girocard/Pay. Wizytówki Visa i Mastercard z reguły nie blokują kart, chyba że zachodzi coś naprawdę skrajnego... Zazwyczaj kartę blokuje bank. I tak, istnieją karty kredytowe, z którymi nie można wypłacić gotówki (nie odblokowane przez bank), ale nie oznacza to, że karta zostanie zatrzymana, po prostu pojawi się komunikat o braku możliwości wypłaty. Oznacza to, że twoja karta została wyraźnie zablokowana przez bank i złożone zostało zlecenie jej pozyskania (są to dwie różne opcje). Większość powodów takiego stanu rzeczy to nieopłacona karta kredytowa, oszustwo związane z kartą kredytową (zarówno twoje, jak i kogoś innego, o czym być może nie wiesz) lub próba uniknięcia odsetek od debetu, wypłacając pieniądze za pomocą karty kredytowej zamiast sięgać po debet/limit na twoim koncie bieżącym. Tylko czego nie rozumiem, jeśli nie jesteś świadomy żadnego błędu, dlaczego po prostu nie dzwonisz do banku? Znam takie postępowanie zazwyczaj tylko od ludzi, którzy boją się czegoś?! Pozdrawiam, esco

Jeśli dopiero zaczynasz przygodę z kryptowalutami […]

Uważasz więc, że podczas studiów dualnych zarobisz[…]

Do limitu ryczałtu nie płacisz żadnych podatków. J[…]

Dziękuję bardzo!

Odwiedź naszą stronę z aktualnościami ze świata